تزریق امید در خطه‌ای که بهداشتش لنگ می‌زند
تزریق امید در خطه‌ای که بهداشتش لنگ می‌زند
اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از مشکلات بهداشتی درمانی شرق شهرستان اصفهان بازدید و از نزدیک با مسؤولان و مردم بخش‌ها و شهرهای شرقی اصفهان گفت‌وگو کردند، مردمی که از کمبودهای بهداشتی رنج می‌برند.

به گزارش پایگاه خبری اخبار کوهپایه، مردم شرق شهرستان اصفهان به دلیل دوری از مرکز شهرستان و خشکسالی و رکود صنعت با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند یکی از مشکلات آن‌ها عدم برخورداری از یک بیمارستان مجهز است که مردم در بخش‌های شرقی شهرستان مجبورند ۱۰۰ و برخی از بخش‌ها مسافتی بیش از ۱۰۰ کیلومتر را برای استفاده از امکانات بهداشتی مرکز شهرستان سفر کنند که این رفت و آمد‌ها در بیماران اورژانسی خود چالشی بزرگ است.

حل مشکلات بهداشتی شرق شهرستان علی رغم کاستی‌های زیادی که این منطقه دارد نیز مورد توجه مسؤولان است عصر امروز اعضای کمیسیون بهداشت مجلس و ابراهیم گلمکانی معاون پارلمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برخی از شهرهای شرق شهرستان اصفهان حضور یافتند تا از نزدیک وضعیت بهداشتی را مشاهده کنند.

مرکز بهداشتی کوهپایه فعال و نیروهای عاشق کار دارد

ابراهیم گلمکانی معاون وزیر بهداشت در حاشیه حضور در شهر کوهپایه اظهار کرد: ساختارهای بهداشت و درمان در هر منطقه تابع ساختارهای وزارت کشور است و خارج از جایی که شهرستان نیست نمی توان شبکه زد.

وی افزود: در تعاریف بیمارستانی یک کف جمعیتی لحاظ شده است و متناسب با آن عمل می شود برای یک بیمارستان محلی، یک کف جمعیتی ۵۰ هزار نفر لحاظ شده است.

معاون پارلمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: انصافاً فضا و مرکز بهداشتی این شهر یک مرکز فعال و با نیروهای عاشق کار است؛ دندانپزشکی، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه همیشه آماده به کار و رو به راه است و یک مرکز شبانه روزی خوب و قابل قبول با پزشک مستقر است.

وی در ادامه گفت: مرکز شبانه روزی برای ابتدای کار به اضافه یک کلینیک که متخصصین جنرال(اطفال، داخلی) حضور داشته و حداقل ۳ روز در هفته ویزیت انجام دهند یک انتظار حداقلی برای این منطقه است و برای دانشگاه نیز قابل انجام است متخصصین اورژانس نیز بایستی در این گونه مناطق حضور داشته باشند مردم انتظار خدمت دارند.

ابراهیم گلمکانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در کمسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی برنامه‌ای تدوین شد که سفر دوره‌ای تقریبا به تمام مناطق کشور با اولویت بهداشت و درمان داشته باشیم.

وی افزود: امروز هم به اتفاق دو نفر از اعضای کمسیون بهداشت و درمان که از استان اصفهان هستند بازدیدی را از مراکز بهداشتی درمانی استان اصفهان داریم: در شرف تدوین برنامه ششم توسعه که پشت سر گذاشته شده و هم اکنون که موعد بودجه سال ۹۸ است بتوانیم در کمسیون تلفیق منابع پایداری را برای حوزه سلامت برای تمام نقاط کشور به شکل عادلانه داشته باشیم.

معاون پارلمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تصریح کرد: این بازدید با هدف شناخت ضعف‌ها و قوت ها و توجه به کمکی که مجلس در بودجه سال ۹۸ در حوزه سلامت و با محوریت استان ها داشته باشد انجام می‌شود.

رئیس فراکسیون خیرین سلامت مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در این سفر تلاش شد که در قالب مجمع خیرین سلامت توجه به مشکلاتی که خیرین حوزه سلامت می‌توانند در ابعاد مختلف این حوزه اثر گذار باشند داشته که حتی در این مسیر خیرین سلامت استان‌ها نیز راه اندازی شود و خوشبختانه استان اصفهان تقریبا پیشتاز استان ها در حوزه خیرین سلامت است

گلمکانی تصریح کرد: در این مسیر رسانه ها نقش مهمی در اطلاع رسانی برای افراد متمول که تمایل دارند در حوزه سلامت با افتخار و بر اساس نیاز جامعه سرمایه گذاری کنند را دارد تا فضاهای این حوزه به خوبی معرفی و شناسایی شود و این منابع در مسیر درستی هدایت شود چرا که امروز نیاز به خیرین در حوزه سلامت بیش از حوزه های دیگر حس می شود.

خدمات تشخیص و درمان در شرق اصفهان مورد توجه کافی قرار نگرفته است

حیدرعلی عابدی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: علاوه بر محرومیت‌هایی که در شرق اصفهان وجود دارد از جمله مشکلات اقتصادی و کمبود صنایع و کارخانجات و مشکل خشکی زاینده رود مشکل دیگری که مورد توجه کافی قرارن گرفته ارائه خدمات تشخیصی و درمانی در شرق اصفهان است.

وی افزود: به ویژه در کمربندی که کوهپایه، هرند، ورزنه، حسن‌آباد و نیک آباد را شامل می شود کمترین تجهیزات و تسهیلات خدمات درمانی و بهداشتی برای مردم پیش بینی شده است بر همین اساس در جلسات قبلی از دکتر نمکی معاونت سازمان مدیریت و برنامه ریزی درخواست کردم که بازدیدی از منطقه را داشته باشیم.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همینطور از اعضای کمسیون بهداشت و درمان درخواست شد برای بررسی کمبودهای موجود از منطقه بازدیدی را داشته و با توصیه ها در جهت برطرف کردن این کمبودها برنامه ریزی شود و شاهد برنامه های خوبی برای شرق اصفهان باشیم.

نیاز شرق اصفهان به توجه بیشتر دولت مردان

حسینعلی شهریاری در جمع خبرنگاران در کوهپایه، اظهار کرد: علی‌رغم کارهای بسیار خوبی که در این مدت توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دولت صورت گرفته ولی توجه بیشتر به این منطقه ضرورت دارد دسترسی مردم به بیمارستان ها سخت است.

وی افزود: از کوهپایه به اصفهان مسافت حدود ۸۰ کیلومتر وجود دارد که برای بیماران سخت است همچنین چون این مسیر ترانزیتی است و تردد زیادی را شاهد است ایجاد یک بستر درمان را لااقل در کوهپایه داشته باشیم و با حضور چند متخصص که نیاز جدی ان‌ها حس می شود که در هفته چند روز را به مردم خدمات ارائه کنند

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: مشکلات مشاهده شده را هم در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد بررسی قرار دهیم و همینطور گزارشی را خدمت وزیر بهداشت و سازمان برنامه و بودجه ارائه دهیم.

وی بیان کرد: تصویب در کمیسیون تلفیق را هم برای ارائه کمک و امکانات برای این منطقه داشته باشیم تا مردم دسترسی بهتری به امکانات درمانی داشته باشند چرا که در کل کشور مشکل وضعف توزیع ناعادلانه امکانات و تخت های بیمارستانی وجود دارد چرا که از نظر سرانه پزشک و تخت بیمارستانی کمبودی نداریم ولی توزیع عادلانه نبوده است.

شهریاری خاطرنشان کرد: به نظر می‌آید شرق اصفهان نیازمند توجه بیشتر دولتمردان بوده است و با توجه به این‌که بسیاری از استان‌های کوچک با شهرستان‌های به فاصله حتی ۱۰ تا ۱۵کیلومتر با جمعیتی مشابه این مناطق تبدیل به شهرستان شده‌اند اما اکنون کوهپایه با نزدیک به ۸۰ سال از مرکز بخش بودن همچنان مورد کم لطفی واقع شده که امیدواریم در تقسیمات کشوری مورد بازنگری و توجه بیشتر قرار گیرد.

*ضرورت استقرار پایگاه امداد و نجات هوایی 

در کوهپایه محسن علیخانی شهردار کوهپایه، اظهار کرد: بخش کوهپایه جمعیتی بالغ بر ۳۲ هزار نفر دارد و یکی از افتخارات کوهپایه این است که در کنار جاده ترانزیتی اصفهان به استان های شرقی کشور میزبان زائرین آقا علی بن‌موسی‌الرضا(ع) است.
وی افزود: اگر جمعیت این بخش ۳۲ هزار نفر است؛ به استناد گزارش اعلام شده از اداره کل حمل و نقل جاده ای استان اصفهان شهر کوهپایه میزبان ۲۴ هزار تردد در شبانه روز نیز است.

شهردار کوهپایه تصریح کرد: چارت های سازمانی اجازه ارتقاء بخش ها را در برخی مسائل نمی دهد ولی به خاطر موقعیت قرار گرفتن بخش و شهر کوهپایه، این استحقاق وجود دارد و انتظار داشته که رهاورد این سفرها و بازدیدها روشن شدن چراغ خیلی خوب در بخش و شهر کوهپایه باشد و یک بیمارستان مرکزی داشته باشیم و به دلیل قرار گرفتن این شهر در کنار جاده اصلی استقرار پایگاه امداد و نجات و اورژانس جاده ای هوایی یکی از نیازها است.

قوام‌الدین ضیایی رئیس شورای شهر کوهپایه نیز با اشاره به قول ساخت بیمارستان که محقق نشده، اظهار کرد: کوهپایه به شهدای زیادی را اهدا کرده و قدمت این شهر نیز بر هیچ کدام از مسؤولان پوشیده نیست؛ مردم انتظارات ویژه ای دارند که خواسته‌های به حق آنان شایسته است برآورده شود.

به گزارش پایگاه خبری اخبار کوهپایه ، در بازدید کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از برخی از مراکز بهداشت شرق اصفهان شهر ورزنه شاهد استقبال پدران و مادرانی که بود که فرزندان کوچک خود با بیماری سالک دست و پنجه نرم می‌کنند و با دلی پر و کمال احترام درد و دل های خود را به اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح کردند.

انتهای پیام/