به گزارش اخبار کوهپایه؛ رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بار دیگر شرایط بسیار حاد کشور را یادآوری کرد او گفت بر اساس آمارهای در اتحادیه اروپا اگر در منطقهای ۴ میلیمتر فرونشست ایجاد شود، آن منطقه وارد شرایط بحرانی میشود و وقتی در ایران صحبت از سانتیمتر میکنیم، باید متوجه شویم که دچار شرایط بسیار حادی شدهایم.
جایی در امان نیست
اینطور که رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی گفته است میزان آبی که درون زمین فرو میرود، با میزان آب استخراج شده متناسب نیست و همین امر باعث بروز پدیده فرونشست در همه جای کشور به جز استانهای گیلان و مازندران شده است. پیش از این نیز در تیر ماه، غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، رئیس سازمان نقشهبرداری کشور با اعلام اینکه از ۳۱ استان کشور ۲۹ استان در خطر پدیده فرونشست زمین قرار دارند، گفته بود: راه برونرفت از این بحران آن است که از هماکنون درهای چاهها بسته و برداشت آبهای زیرمینی متوقف و برنامههای نگهداشت ذخایر زمینی اجرایی شود.
رئیس سازمان زمینشناسی نیز با تاکید بر اینکه پیشبینی میشود استانهای گیلان و مازندران نیز در سالهای آینده دچار فرونشست شوند، گفته است: از ۶۰۶ دشت موجود در کشور بیش از ۳۰۰ دشت ممنوعه هستند، به گونهای که این دشتها دچار وضعیت قرمز شدهاند و بقیه دشتها نیز شرایط مناسبی ندارند.
او دشتهای استان اصفهان را یکی از بحرانیترین مناطق کشور دانست که با فرونشست جدی مواجه است. به طوری که میزان فرونشست در شهر اصفهان حدود ۱۶ سانتیمتر است و زبانههای فرونشست وارد شهر شده و قسمتهای مرکزی و بافت تاریخی شهر نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. اولین نشانههای فرونشست حدود ۵۰ سال پیش در دشت مهیار و شهر دامنه استان اصفهان مشاهده شده بود و اکنون دشت اصفهان- برخوار و مناطقی درگیر شده که از جریان زایندهرود تغذیه میشدند؛ خواجو، سیوسهپل، پل مارنان، پل جویی، پل وحید، میدان نقش جهان، مسجد جامع عباسی، فرودگاه شهید بهشتی، نیروگاه برق شهید منتظری، پایگاه هوایی شهید بابایی، منطقه رهنان، حبیب آباد و کوهپایه در شرق اصفهان برپایه مطالعات و مشاهدات میدانی همه درگیر فرونشست هستند.
شهیدی همچنین گفته است در تهران نیز میزان فرونشست بسیار زیاد است و گفته میشود تهران روزی یک میلیمتر دچار فرونشست میشود که عدد بسیار زیادی است. اوایل تابستان ۱۴۰۰ بود که موسسه جهانی اینتل لب، با استناد به تصاویر ماهوارهای، هشدارهایی درباره تشدید پدیده فرونشست در تهران داد و اعلام کرد که وضعیت فرونشست در تهران در مرز بحرانی قرار گرفته و نرخ فرونشست سالانه هم در دشتهای تهران حدود ۲۵ سانتیمتر در سال تخمین زده شد.
انتهای پیام/