آیا می دانید مصرف سیر برای چه کسانی ضرر دارد؟!
آیا می دانید مصرف سیر برای چه کسانی ضرر دارد؟!
مصرف سیر هم مانند هر ماده غذایی دیگر حد و اندازه‌ای دارد و اگر برای مصارف درمانی هم که باشد باید طبق مقداری که دکتر و یا متخصص تغذیه تعیین کرده مصرف شود تا مضرات و اثرات سوئی نداشته باشد.

به گزارش اخبار کوهپایه ‌در اکثر نسخه‌های درمانی طب سنتی سیر یکی از پایه‌های ثابت آن‌هاست و خواص فراوانی برای سلامتی دارد اما برای برخی از افراد با شرایط خاص خوردن سیر به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. همان‌طور که می‌دانید سیر حاوی آلیسین است که برای سلامتی مفید بوده و به کاهش فشارخون و کلسترول کمک می‌کند. ازآنجایی‌که سیر خواص فراوانی دارد، مردم سیر را به‌عنوان یکی از بهترین خوراکی‌ها می‌شناسند. یک‌بخشی از سیر برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده می‌شود و مصرف مداوم آن تا ۶۳ درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری کرده و عفونت‌های گوارشی را درمان می‌کند. اما باوجود داشتن این‌همه خواص، مصرف بیش‌ازاندازه آن در برخی مواقع خطرناک بوده و برای بعضی از افراد مضر هم هست. ما در اینجا بررسی خواهیم کرد که سیر برای چه کسانی ضرر دارد. پس اگر برای شما هم این موضوع مهم است با ما در غفاری دایت همراه باشید.

مضرات سیر

همان‌طور که گفته شد سیر دارای خواص و فواید زیادی است که برای درمان برخی از بیماری‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد ولی بااین‌وجود مضراتی را نیز به همراه دارد. این مضرات شامل:

آسیب به کبد:

کبد یکی از حیاتی‌ترین عضو در بدن انسان است که می‌تواند با مصرف سیر بیش‌ازاندازه صدمه ببیند. اگرچه سیر غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است اما با مصرف بیش‌ازحد، می‌تواند موجب مسمومیت کبد شود، هرچند که تقریباً سمی نیست اما در صورت زیاده‌روی می‌تواند باعث آسیب کبد شود.

بوی بددهان

بوی بددهان می‌تواند سبب آسیب زدن به اعتمادبه‌نفس شود. بوی سیر و بوی بدن دو مورد از رایج‌ترین اثرات جانبی مرتبط با سیر هستند، عدم بهداشت فردی تنها علت بوی بدن نیست چون مصرف سیر نیز می‌تواند منجر به چنین چیزی شود. البته بوی سیر بعد از مسواک زدن هم همچنان دردهان باقی می‌ماند و این برای اطرافیان آزاردهنده است.

حالت تهوع ، استفراغ و سوزش معده:

مصرف سیر تازه، عصاره و یا روغن آن با معده خالی ممکن است موجب تهوع، استفراغ و سوزش معده شود. همچنین مصرف سیر می‌تواند موجب سوزش معده و حالت تهوع و یا حتی رفلکس معده شود.

اسهال:

مصرف سیر با معده خالی می‌تواند موجب گاز معده و اسهال شود.

تشدید خونریزی:

مصرف سیر به دلیل آنکه خطر خونریزی را افزایش می‌دهد نباید همراه با داروهای رقیق‌کننده خون مثل آسپرین ، وارفارین و کلوپیدوگرل مصرف شود. این عوارض بیشتر در مورد سیر تازه صدق می‌کند.

مشکلات مربوط به معده:

استفاده از سیر باعث سرخ شدن غشا مخاطی می‌شود؛ بنابراین باید قبل استفاده از سیر و محصولات مرتبط احتیاط کرد چون ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشند.

کاهش زیاد فشارخون:

یکی از مزیت‌های سیر کاهش فشارخون است اما اگر از قبل داروهایی برای کاهش فشارخون مصرف می‌کنید باید از خوردن سیر خودداری کنید؛ زیرا سیر و مکمل‌های آن خاصیت کاهش فشارخون دارند.

اگزما و سوزش:

اگرچه سیر سرشار از خاصیت است اما تماس طولانی‌مدت با سیر ممکن است باعث سوزش پوست شود زیرا آنزیم موجود در سیر، به نام آلیین لیاز، می‌تواند دلیل سوزش باشد.

تغییرات بینایی:

مصرف بیش‌ازحد سیر می‌تواند به وضعیتی به نام هایفما منجر شود که سبب خونریزی داخل محفظه چشم – فضای بین عنبیه و قرنیه می‌شود و این بیماری می‌تواند باعث از بین رفتن دائمی بینایی شود.

سردرد :

سیر، به‌ویژه هنگامی‌که به شکل خام خورده می‌شود، می‌تواند باعث میگرن شود. اگرچه به‌طور مستقیم باعث سردرد میگرنی نمی‌شود اما فرآیندی است که آن را فعال می‌کند.

بالا بردن سطح فشارخون:

اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد. آزاد شدن آلیسین چیزی است که سیر را برای کاهش فشارخون ایده آل می‌کند اما آلیسین در فرآیند پخت‌وپز از بین می‌رود ازاین‌رو، اگر به دنبال کاهش فشارخون هستید، ممکن است سیر خام کمک‌کننده باشد.

زنان باردار:

مصرف سیر به مقدار زیاد در دوران بارداری می‌تواند باعث زایمان زودرس شود و در زنان شیرده می‌تواند طعم شیر را تغییر دهد

تعریق زیاد

سرگیجه

سیر برای درمان این بیماری‌ها تأثیری ندارد

برخلاف باور خیلی از مردم، سیر برای هر دردی درمان نیست و نمی‌شود برای هر مریضی و مشکلی مصرف سیر را تجویز کرد و همان‌طور که گفته شد گاهی اوقات مصرف برای برخی از افراد گاهی ضرر هم دارد. سیر برای درمان یک سری از بیماری‌ها بی‌تأثیر است که این بیماری‌ها شامل

دیابت

به نظر نمی‌رسد که مصرف سیر تأثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.

درمان هیلوباکتر

هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نمی‌شود.

 کلسترول بالا

تحقیقات زیادی در رابطه با تأثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام‌شده است، بااین‌حال نتایج در این مورد مختلف است.

عوارض پوستی

بعضی از افراد از روغن به‌دست‌آمده از سیر برای درمان عفونت‌های قارچی، زگیل‌ها و میخچه استفاده می‌کنند. هرچند تحقیقات علمی نشان می‌دهد که سیر می‌تواند قادر به درمان عفونت‌های قارچی از قبیل پای ورزشکاران هست، اما کارایی روغن سیر بر روی زگیل‌ها و میخچه ثابت نشده است.

اشتباهات رایج در مصرف سیر

اشتباهات شایع در مصرف سیر عبارت است از؛

استفاده از سیر پخته‌شده:

روند پخت، ماده فعال موجود در سیر به نام «آلیسین» را از بین می‌برد. آلیسین، نوعی ترکیب حاوی سولفور است و هنگام جویدن، خرد یا له شدن سیر خام، فعال می‌شود اما با قرار گرفتن در معرض حرارت غیرفعال می‌شود، به همین دلیل است که روند پخت، خاصیت درمانی سیر را پایین می‌آورد.

چگونگی حفظ حداکثر خاصیت سیر در زمان پخت

قبل از پخت، سیر را له و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تولید آلیسین بیشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. بهتر است به مدت کوتاه (حدود ۱۵ دقیقه) روی حرارت متوسط پخته شود.

مصرف سیر به شکل قرص:

بیشتر مردم برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع دردهان، به‌جای سیر خام، از قرص سیر استفاده می‌کنند اما این فرآورده فایده چندانی ندارد. لذا برای فعال شدن ترکیب درمانی سیر لازم است که سیر خام و له‌شده مصرف شود. سیر به شکل قرص، پودر یا خشک تمام خواص دارویی سیر خام را ندارد. هرچند سیر خشک خاصیت آنتی‌اکسیدان خود را کمی حفظ می‌کند و می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مقابله کند اما خواص آن به‌اندازه سیر خام نیست. اگرچه سیر بوی نامطبوعی دردهان ایجاد می‌کند اما جویدن سیر همانند مصرف پنی‌سیلین مؤثر است. سعی کنید به‌جای مکمل از سیر تازه استفاده کنید.

استفاده از سیر مانده:

برای برخورداری از خواص مختلف سیر، حتماً از سیر تازه استفاده کنید. سیر تازه حجم و شکل مشخص دارد و چروک نشده است.

میزان سیر مصرفی شما کم است:

اگر قصد دارید از طریق طبیعی با عفونت‌ها مقابله کنید، باید سیر بیشتری مصرف کنید. تنها یک حبه کافی نیست و باید روزی ۲ تا ۳ حبه سیر مصرف کنید. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، مصرف ۳-۲ حبه سیر در روز عفونت‌های شدید را برطرف می‌کند. ازآنجاکه سیر به‌عنوان آنتی‌بیوتیک عمل می‌کند، میزان زیاد آن می‌تواند روی فلور معده تأثیر بگذارد و باکتری مفید را کاهش دهد.

مصرف سیر هم مانند هر ماده غذایی دیگر حد و اندازه‌ای دارد و اگر برای مصارف درمانی هم که باشد باید طبق مقداری که دکتر و یا متخصص تغذیه تعیین کرده مصرف شود تا مضرات و اثرات سوئی که بیان شد را نداشته باشد. اگر به هر دلیلی مجبور به مصرف سیر هستید حواستان باشد که تحت نظر متخصص تغذیه بوده و طبق یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی این روند را طی کنید.

انتهای پیام/