رونق بازار فرش دستباف نیاز به توجه مسئولان دارد
رونق بازار فرش دستباف نیاز به توجه مسئولان دارد
بافنده فرش نائین در کوهپایه از مشکلات تولید فرش دست بافت گفت.

به گزارش اخبارکوهپایه؛ در میان انبوه هنرهای دست، فرش در زیبایی و قدمت جایگاه خاصی دارد، از سالیان دور تا به حال هنرمندان آثار متفاوت و متنوعی در زمینه انواع فرش به یادگار گذاشته اند و فرش نایین هم یکی از جلوه های زیبایی این هنر دست مردان و زنان این خطه از کشور است.
در این میان شهرستان کوهپایه یکی از نقاطی است که هنر قالی بافی به عنوان یکی از صنایع دستی در آن رواج داشته است و هم اکنون نیز بافندگانی در این شهرستان به فعالیت می پردازند.

اعظم امیری در گفت‌وگو با خبرنگار اخبارکوهپایه اظهار کرد: از دوران نوجوانی هنر قالی‌بافی را در کارگاهی در شهر نایین آموخته‌ام و بیش از  ۴۰ سال است که در کنار وظایف مادری و خانه داری به قالی بافی نیز مشغول هستم.
این بافنده فرش نایین در کوهپایه ادامه داد: در خانه دار قالی دارم، ابزار کارم پشم، کرک، ابریشم، قیچی و دفتین و یک داری آهنی است و با گره جفتی و نقشه لچک و ترنج گاهی فرشی در ابعاد کوچک و گاهی هم در ابعاد ۱۲ متری دار بر پا می کنم و با داشتن پنج فرزند در شرایط مختلف سنی فرزندان ساعات کارم متفاوت بود و در کنار رسیدگی به امور آن ها  قالی بافی هم می کردم.
وی گفت: من با علاقه ای که به این کار دارم توانستم به اقتصاد خانواده ام کمک قابل توجهی داشته باشم البته که هر کاری سختی هایی هم دارد، من رسیدگی به کار منزل و فرزندانم را در اولویت قرار می دادم و زمانی که بچه ها بزرگتر شدند در بافت قالی و هم در کارهای منزل کمک می کردند فرزندانم نیز به این کار آشنایی کامل دارند و دختر بزرگم خودش در خانه دار قالی دارد و اوقات فراغت را به این هنر می پردازد.
امیری افزود: در چندین سال قبل  فرش نائین وضعیت خیلی خوبی داشت و نسبت قیمت مواد اولیه و سود نهایی خیلی مناسب و به صرفه بود و به یاد دارم در دهه ۶۰ با فروش تنها دو تخته فرش ۱۲ متری که بافته بودم تحول اقتصادی در خانواده ما بوجود آمد.
اعظم امیری ادامه داد: امروز شرایط متفاوت است و متاسفانه به دلیل گرانی از مواد نامرغوب و حتی در مواردی از ابریشم تقلبی استفاده می شود و حتی بعضی افراد گره های زنجیره استفاده می کنند و این یک چالش است.
این بافنده فرش نایینی در کوهپایه افزود: به دلیل شرایط بیشتر خانواده ها امکان اینکه دار قالی در خانه داشته باشند فراهم نیست و همچنین چون صرفه اقتصادی زیادی ندارد و تمایل دختران و زنان جوان هم به این هنر کم است اما با وجود همه این مسائل، وجود کارگاه های قالی بافی کمک بسیار موثری هم برای علاقه مندان به این هنر است و همین طور نظارت بهتری توسط استاد کار بر کار وجود دارد تا محصول بهتر و با نقشه های یکسان و نیز  متنوع تولید شود.
اعظم امیری در پایان گفت: از مسئولان و دست اندرکاران انتظار داریم به وضعیت صادرات فرش و نیز بر کیفیت مواد اولیه توجه کنند و برای رساندن این هنر ایرانی به جایگاه از دست رفته اش  تلاش کنند.

انتهای پیام/ج ز