به گزارش اخبار کوهپایه محمدیاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مراسم گشایش شانزدهمین نمایشگاه بین المللی فولاد، متالورژی، ریخته گری، ماشین آلات و صنایع وابسته با بیان آنکه فولاد به نقطه قوت اقتصاد و صنعت کشور تبدیل شده است، یادآور شد: جایگاه بین المللی ما قابل ارتقا است.
طیب نیا خاطرنشان کرد: یک زنجیره کامل و خودکفایی در زنجیره فولاد کشور شکل گرفته است. چنانچه، سهم ۴ونیم درصدی فولاد در اقتصاد کشور طبق نورم های جهانی ارزشمند است. همچنین، میزان ارزآوری با ۸میلیارد دلار صادرات فولاد، به ما گوشزد می کند که اگر سیاست های اقتصاد بدون نفت را دنبال می کنیم، بخش اعظمی متوجه فعالان عرصه تولید فولاد و صنایع وابسته می باشد.
او در صحبت از رشد قابل قبول بالای ۱۰درصد در صنعت فولاد، تولید و ظرفیت صادراتی، اعلام کرد: زنجیره ما از مواردی رنج می برد و لذا این رشد، متوازن نبوده است.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان فولاد مبارکه را صنعتی پیشرو نامید که در مراحل مختلف سرمایه گذاری نموده و ایجاد توازن در زنجیره کار را دنبال می کند و به دلیل سرمایه گذاری هدفمند در زمینه ایجاد توازن، توانسته ایم با صددرصد ظرفیت کار کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در بیان اهمیت اصلاح ساختار، اظهار کرد: اصلاح ساختار تولید نیازمند اقداماتی در زمینه انرژی و سایر مراحل تولید است و باید فعالان زنجیره تامین به این موضوع توجه نمایند. همچنین، در زمینه اصلاح قوانین، تعرفه ها، بهینه سازی، ابطال برخی دستورالعمل ها در فرایند تولید و زنجیره تامین باید تمهیداتی اندیشیده شود.
او افزود: با توجه به وضعیت فولاد در جهان و صادرات با قیمت های پایین و وضع قوانین آنتی دامپینگ، اگر به موقع وارد عمل نشویم، نه تنها صادرات، بلکه در تولید داخل هم دچار مشکلاتی می شویم و لازم است حمایت های تعرفه ای دولت از صنعت فولاد به موقع اجرا شود.
طیبنیا در ادامه با بیان اینکه فولاد مبارکه به عنوان صنعت الگو و پیشرو در زنجیره فولاد و به عنوان مجموعهای که از بالادست تا پایین دست فولاد سرمایهگذاری کرده همواره در حوزه اصلاحات پیشرو بوده و طی سه سال اخیر توازن در زنجیره را به طور جدی دنبال کرده است، افزود: به جرأت میتوان گفت در بین صنایع انرژی بر تنها مجموعهای است که با ۱۰۰ درصد ظرفیت علی رغم قطعی برق و گاز کار کرده، فولاد مبارکه بوده و این شرایط به دلیل سرمایهگذاریهای هدفمند در زمینه ایجاد توازن بوده است و باید این اتفاق در حوزه انرژی برق، گاز، آب، زیرساختهای مربوط به حمل و نقل، در حوزه زنجیره تأمین و … بیفتد.
وی با بیان اینکه باید اصلاحاتی در ساختار تولید ایجاد شود، برخی جاها نیازمند اصلاحات تکنولوژی و در برخی موارد نیاز به اصلاحات در ساختار داریم و اگر این اتفاق نیفتد ظرفیتهای ایجاد شده ناکام خواهد ماند، گفت: بر همه فعالان زنجیره است که به طور جدی به این موضوع ورود کنند، انتظارات از حاکمیت به ویژه در حوزه قوانین، تعرفهها، بهینه کردن و حتی ابطال برخی از مجوزها برای ایجاد توازن در زنجیره به جا است و باید محقق شود.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه امروز در شرایط بین المللی در شرایط رکودی قرار داریم، گفت: کشورهای همسایه و حتی کشوری مانند عراق که به هر جهت ما در زمینه فولاد و سیاستگذاری باید از آنها بالاتر باشیم، به محض اینکه صادرات ایران به عراق تهدید میشود، برای حمایت از صنایع داخلی روی صادرات میلگرد ما تعرفه میگذارد، امروز همه شرایط رکودی اقتصادی در بازارهای بین المللی را میدانید، امروز شرایط در چین به گونهای است که بخش قابل توجهی از تولیدات فولاد را باید با قیمت خیلی پایین صادر کند و این صادرات در بازارهای بین المللی در حال انجام است و بسیاری از کشورها تعرفههای آنتی دامپینگ وضع کردند.
وی ادامه داد: ما به عنوان کشوری که در حوزه صادرات در حال فعالیت هستیم اگر در کشور به موقع اقدام نکنیم نه تنها صادرات بلکه تولید داخل نیز تهدید میشود و امروز فعالان فولاد از دولت و حاکمیت انتظار دارند نقش صنعت فولاد در رشد اقتصادی را جدی بگیرند و اتفاقات حمایتی را دنبال کنند. در این جلسه، محمود بندرچی مجری برگزاری شانزدهمین نمایشگاه متالکس اصفهان از همکاری و حمایت شرکت ها و انجمن فولاد ایران، فعالان زنجیره تولید و ارزش بویژه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در برگزاری نمایشگاه ابراز خرسندی نمود.
انتهای پیام/ف