حضرت زینب کبری(س) در تمامی ابعاد ولایتمداری سرآمد بود
حضرت زینب کبری(س) در تمامی ابعاد ولایتمداری سرآمد بود
استاد حوزه گفت: ویژگی دیگر حضرت زینب(س) اطاعت محض از ولی زمان خود بود به این معنا که وی به طور کامل از امر امام زمان  خود در تمام وقایع پیروی می کرد.

حجت الاسلام محمد یزدانی در گفت و گو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: حضرت زینب(س) در روز ۵ جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.

کارشناس مسائل مذهبی تصریح کرد: حضرت زینب در پنج سالگی مادر بزرگوار خود را از دست داد و از همان دوران طفولیت با مصیبت آشنا شد.

این استاد حوزه عنوان کرد: وی  را ام کلثوم کبری و صدیقه صغری می نامیدند و از القاب آن حضرت محدثه، عالمه و فهیمه بود؛ نقل شده که نام زینب که از دو بخش(زین+ اب) تشکیل شده را خداوند تبارک و تعالی برای ایشان انتخاب کرده است.

وی در مورد ویژگی های حضرت زینب(س) افزود: با مطالعه زندگی حضرت زینب(س) و بررسی شخصیت آن بانو متوجه خواهیم شد که وی دارای ویژگی های بارزی است.

یزدانی صبر و بصیرت را یکی از ویژگی های حضرت زینب برشمرد و بیان کرد:  حضرت زینب(س)تربیت شده دامان مکتب و خانواده ای است که افراد این مکتب ‌هر کدام انسان های جامع و کاملی هستند و حضرت زینب (س) با درک چنین افرادی دارای آنچنان بصیرتی عمیق و فهمی شگرف می شود که با وجود دیدن آن همه مصائب در کربلا در مقابل دشمن ذره ای احساس عجز و ناتوانی و سستی نکرد و در جواب سوال اینکه کربلا چگونه بود؟ فرمودند: ما رأیت الا جمیلا.

کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: بصیرت حضرت زینب(س)علاوه بر مقاومت ایشان موجب شد تا آخرین لحظات در راه حق ایستادگی کرده و مسیر صحیح را برگزیند لذا اگر جامعه امروز ما بخواهد راه صلاح و رستگاری را طی کند باید دو عنصر صبر و بصیرت را در راس امور خود قرار دهد

حجت الاسلام یزدانی ولایت پذیری و اطاعت محض از ولی زمان را از دیگر صفات حضرت زینب (س) عنوان کرد و ادامه داد: ویژگی دیگر حضرت زینب(س) اطاعت محض از ولی زمان خود بود به این معنا که وی به طور کامل از امر امام زمان  خود در تمام وقایع پیروی می کرد.

وی افزود:  حضرت زینب (س) هفت معصوم را درک کرده و در تمامی ابعاد ولایت مداری سرآمد است، اوج ولایت مداری وی محافظت از جان امام سجاد(ع) در چند مورد است.

این استاد حوزه در ادامه اذعان کرد: بندگی و عبادت خداوند بندگی و عبادت حضرت زینب(س) حتی در بحرانی ترین شرایط نیز ترک نشده است نقل شده که حضرت زینب آنقدر به نماز شب عشق می ورزید که حتی در شب یازدهم محرم با همه سختی هایی که در روز عاشورا به او وارد شده بود نماز شب خود را ترک نکرد.

حجت الاسلام یزدانی یکی از دیگر ویژگی های حضرت زینب را مفسر قرآن بودن ایشان عنوان و افزود:  فاضل گرامی سید نورالدین جزایری در کتاب الخصاویص چنین نقل می‌کند: « روزگاری که امیرالمومنین(ع) در کوفه بود، حضرت زینب(س) در خانه‌اش مجلسی داشت که برای زن ها قرآن تفسیر می‌کرد و معنای آن را آشکار می نمود.》

وی در مورد علم آن حضرت(س) گفت: حضرت زینب(س) شخصیتی عالمه و از هرجهت علمی بودند که بخشی از این علم بر اثر شاگردی در محضر پدر و مادر بزرگوارشان بوده و در بخش دیگر آن لطف و عنایت خداوند بر افرادی است که در مسیر حق قرار می گیرند.

یزدانی خاطرنشان کرد: خصوصیات و ویژگی های دیگری نیز برای آن بانو ذکر شده که در این صحبت های  کوتاه نمی گنجد و فهرست وار اشاره می شود، ویژگی هایی مانند شجاعت و شهامت بانو، فصاحت و بلاغت،عفت و پاکدامنی و روحیه بخشی، بخشش و گذشت و… است.

محمد یزدانی در مورد بندگی و عبادت خداوند حضرت زینب (س) تصریح کرد: بندگی و عبادت حضرت زینب(س) حتی در بحرانی ترین شرایط نیز ترک نشده است؛ نقل شده که حضرت زینب (س) آن قدر به نماز شب عشق می ورزید که حتی در شب یازدهم محرم با همه سختی ها یی که در روز عاشورا به ایشان وارد شده بود، نماز شب خود را ترک نکرد.

وی در پایان گفت: حضرت زینب (س) چون یک انسان کامل و نزدیک به معصوم است می‌بایست در تمامی شئون زندگی الگوی ما مسلمانان باشد و همه ما به صورت ویژه دو خصوصیت بصیرت و استقامت را سرلوحه جامعه کنونی قرار دهیم تا مانند آن بانوی بزرگوار موفق باشیم.

انتهای پیام/