به گزارش اخبار کوهپایه؛ ملاک شما برای خرید میوه چیست؟ بزرگی و کوچکی میوه، سفت یا نرم بودن آن، رنگ و بوی آن و … .اگر مایل به خرید میوه ی سالم هستید، گزارش اخبار کوهپایه را در این مورد بخوانید
غذاهای ارگانیک
غذاهای ارگانیک غذاهایی هستند که تمام مراحل رشد آنها با سیستم طبیعی هماهنگ باشد و در تولید آنها از سموم دفع آفات گیاهی نظیر قارچ کش ها، علف هرز کش ها و … استفاده نشده باشد. این غذاها علاوه بر حفظ محیط زیست و صرفه اقتصادی بالا ناشی از عدم استفاده از سموم دفع آفات گیاهی، برای سلامتی انسان نیز مفید هستند.
مصرف این غذاها برای کودکان و زنان باردار توصیه می شود.
این غذاها به صورت مستقیم و غیر مستقیم ارگانیک می شوند:
۱- نوع مستقیم: اگر برای پرورش میوه و سبزی از مواد شیمیایی استفاده نشود و به جای آن از کودهای گیاهی و حیوانی استفاده شود، این محصول به طور مستقیم ارگانیک می شود.
۲- نوع غیرمستقیم: سبزی و علوفه ای که برای خوراک دام و طیور استفاده می شود، باید از نوع اورگانیک باشد تا بتوان از سلامت فرآورده (مثل شیر)، اطمینان حاصل کرد.
از تمام غذاهای ارگانیک، تنها میوه ها و سبزی ها بر بدن انسان تاثیر مستقیم دارند. پس هنگام خرید آنها باید توجهی خاص داشت.
تاریخچه میوه های ارگانیک
بری اولین بار فردی به نام اشتانیر اقتصاددان آلمانی تحت عنوان اقتصاد کشاورزی، غذاهای ارگانیک را مطرح نمود. قوانین مربوط به این غذاها اولین بار در سال ۱۹۸۰در کشور های اروپایی وضع شد و فرانسه اولین کشوری بود که برای میوه ها و سبزی ها و غلات، برچسب دولتی با عنوان کشاورزی ارگانیک ارایه کرد.
از تمام کشورهای دنیا، تنها استرالیاست که ۸۴ درصد از زمین های کشاورزی اش زیر کشت ارگانیک است.
به چه میوه هایی ارگانیک می گویند؟
۱- میوه هایی را ارگانیک می گویند که در خاک لازم برای رشد آنها، از سه سال قبل از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده باشد، یا به عبارت بهتر خاک آن همیشه با مواد طبیعی، نظیر کمپوست گیاهی تقویت شده باشد. پس برای تهیه میوه اورگانیک، خاک کشاورزی هم باید ارگانیک باشد.
۲- علاوه بر خاک مناسب از سموم دفع آفات گیاهی هم استفاده نشده باشد.
۳- بر روی آنها اصلاح ژنتیکی صورت نگرفته باشد.
۴- از برخی گازها برای رشد زودرس آنها استفاده نشود، مثل موز.
معیارهای تشخیص سبزی ها و میوه های ارگانیک
۱- سبزی ها و میوه های ارگانیک دارای رنگ طبیعی هستند، یعنی نه خیلی پُررنگ تر از حد معمول و نه خیلی کم رنگ تر.
۲- سبزی ها و میوه های ارگانیک دارای بافتی مناسب هستند، نه خیلی نرم هستند و نه خیلی سفت. پوست میوه های ارگانیک متناسب با میوه است و زیاد کلفت نیست.
۳- اندازه میوه های ارگانیک مناسب است، نه بزرگ تر از حد معمول و نه کوچک تر از آن که در هنگام خرید مرکبات باید به این ویژگی توجه زیادی کرد. به خاطر داشته باشیم که همیشه میوه ی بزرگ، میوه خوش طعم و خوبی نیست.
۴- میوه های ارگانیک دارای طعم و بوی مناسب هستند. بارزترین ملاک تشخیص میوه های ارگانیک از غیر ارگانیک، همین بو و طعم میوه است.
هدف از تولید میوه ها و سبزی های ارگانیک
*هدف عمده از تولید میوه و سبزی های ارگانیک طرفداری از محیط زیست و در واقع حفظ آن است.
* آغشته نشدن مواد شیمیایی با مواد غذایی و تهیه غذای پاک از دیگر اهداف آن است.
* طعم خوب، حفظ عناصر مغذی میوه و سبزی، مزه و کیفیت عالی هم از دیگر اهداف این نوع تولید است.
* مصرف این نوع میوه و سبزی باعث کاهش اگزما ، آسم و آلرژی می شود.
* این نوع کشاورزی باعث کاهش آلودگی خاک می شود و عناصر مفیدی مانند کلسیم ، آهن ، فسفر ، منیزیم و ویتامین C در سبزیجات باقی می ماند.
عوارض مصرف غذاهای غیر ارگانیک
– اختلال در کارآیی قلب و بروز اشکال در سیستم خون رسانی بدن
– اختلال در هضم غذا و کارکرد دستگاه گوارش
– ابتلا به پارکینسون و پوکی استخوان
– بروز نقص های ژنتیکی
– تولد نوزادانی با وزن کم و افزایش سقط جنین
– اختلال در ترشح هورمون رشد
انتهای پیام/