کاهش تولید انار به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آب کوهپایه
کاهش تولید انار به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آب کوهپایه
انار یکی از محصولات باغی کوهپایه است که خشک سالی و آفت ها بر تولید آن تاثیر گذار بوده است و امسال شرایط ویژه ای را در کمیت و کیفیت این محصول در منطقه ایجاد کرده است.

به گزارش اخبار کوهپایه؛ سال جاری، کشاورزان و باغداران منطقه کوهپایه با چالش‌های بی‌سابقه‌ای در تولید انار مواجه شده‌اند؛ براساس گزارش‌های متعددی که از مزارع این منطقه به دست آمده، خشکسالی ممتد و کاهش میزان بارش‌ها، تأثیر منفی قابل توجهی بر رشد و برداشت این محصول ارزشمند داشته است.

در سال‌های گذشته، کوهپایه یکی از قطب‌های تولید انار در استان اصفهان به شمار می‌رفت و باغداران برای حفظ کیفیت و کمیت محصول، با صرف هزینه و تلاش، درختان خود را پرورش می‌دادند؛ اما امسال، شرایط آب و هوایی شرایط را تغییر داده و تولید محصول را به مراتب کاهش داده است.

کشاورزان معتقدند که کمبود باران و کاهش سطح آب زیرزمینی، منجر به خشکیدگی بخشی از درختان و کاهش رشد میوه‌ها شده است الماسی از باغداران قدیمی کوهپایه، در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد:  سال‌های زیادی است که در این منطقه کار می‌کنیم و همیشه برداشت خوبی داشتیم، اما امسال اوضاع فرق دارد، خشک‌سالی و کم‌آبی واقعاً کار را سخت کرده است.

این کشاورز کوهپایه ای گفت: میزان محصول انار بسیار کاهش پیدا کرده است و حتی برخی درختان و باغات در آستانه خشکی قرار دارند این در حالی است که محصولی نیز که وجود دارد تحت تاپیر آفت ها کیفیت لازم را ندارد.

رمضان علی خانی باغدار حوزه کوهپایه نیز در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: خشکسالی  تاثیر مستقیم بر کیفیت و کمیت محصول دارد و نگرانیم که این روند ادامه یابد؛ باید راه‌حلی اساسی برای بحران آب بیابیم، و گرنه آینده تولید انار در این منطقه نامطمئن خواهد بود.

کاهش میزان بارندگی و خشکسالی‌های پی‌درپی در چند سال اخیر، باعث شده است که منابع آب زیرزمینی به شدت کاهش یابد و به دنبال آن، تولیدات کشاورزی هم متأثر شود. توسعه فناوری‌های نوین در آبیاری و استفاده از روش‌های کم‌مصرف، می‌تواند راهکارهای کمکی در این زمینه باشد، اما نیازمند حمایت‌های استانی و ملی است

در کنار این مشکلات، تغییرات اقلیمی و افزایش گرمای زمین، روند خشکسالی در منطقه را تشدید کرده است و به گفته کشاورزان، نیاز است تا برنامه‌های جامع و پایدار برای مدیریت منابع آب و توسعه کشاورزی مقاوم در برابر خشکسالی تدوین و اجرایی شود.

این در حالی است که جولان آفت ها و خصوصا کرم گلوگاه تولید این محصول را به شدت تحت تاثیر قرار داده است؛ در حال حاضر، کشاورزان کوهپایه در انتظار اقدامات حمایتی و راهکارهای عملی برای مقابله با بحران آب و نجات مزارع و باغات خود هستند. اگر چاره‌اندیشی نشود، ممکن است آینده تولید انار در این منطقه به شدت تهدید شود و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام/ج