فاطمه امینی در گفت و گو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: هرسال در فصل بهار و ماه اردیبهشت که شویدها عطر و طعم بیشتری داشته و شویدهای بومی نیز در این بازه وارد بازار می شود، بصورت هفتگی مقدار قابل توجهی شوید تهیه کرده و اقدام به پاک کردن و خشک کردن می کنم.
بانوی کوهپایه ای با اشاره به اینکه برداشت شوید تا اپایل پاییز ادامه دارد، بیان کرد: در مدت زمانی که شویدها را پاک کرده، شست و شو داده و برای خشک کردنش اقدام می کنم بار جدید می رسد و در طول هفته در حال آماده سازی شویدخشک هستم فقط در حدود یک تا یک و نیم ماه از فصل بهار اینگونه بافشار کار میکنم و دلیلش همان عطر و طعم شوید در این فصل است.
امینی عنوان کرد: برای زودتر خشک کردن شویدها از پنکه استفاده می کنم چراکه باید مرتب و بصورت روزانه شویدهای جدیدی که شسته و آماده برای خشک کردن است پهن شود و از آنجایی که سبزی جای زیادی می گیرد و بعد که خشک شد حجم آن کم می شود، لازم است هرچه سریعتر شویدها را خشک کرده و شروع به پهن کردن شویدهای جدید کنم.
وی افزود: شوید نسبت به دیگر سبزی های خشک شده، مصرف بیشتری دارد چراکه شوید علاوه بر مصرف غذایی بعنوان شویدپلو، بعنوان دمنوش و مسکن نیز استفاده می شود بعد از شوید، سراغ خشک کردن نعناع های پاییزی می روم اما نه به اندازه ای که شوید خشک می کنم همچنین درخواست برای خشک کردن تره، شنبلیله، اسفناج و این قبیل سبزی ها نیز دارم.
فاطمه امینی تصریح کرد: هنگامی که شویدها خشک شدند، آنها در بسته های مختلف از لحاظ وزنی ریخته و به خوبی بسته بندی می کنم تا خاک وارد آن نشود سپس قیمت زده و ابتدا سفارش مشتریانی که از قبل سفارش داشتند را تحویل می دهم سپس به دیگر مشتریان و اقوام اطلاع می دهم برای خرید اقدام کنند.
بانوی کوهپایه ای گفت: بعد از این، باز هم چندین مرتبه در طول سال شوید خشک می کنم اما بیشترین مقداری که خشک کنم در همین زمان است، شویدهای پاییز و زمستان دارای عطر و طعم کمتری است اما با این حال این سبزی خوش عطر و طعم و پرخاصیت، در همه ی فصل ها پرمصرف است.
وی خاطرنشان کرد: در فصل بهار که فشار کار بیشتر است به کمک خواهرم شویدها را خشک می کنم چراکه میزان خرید سبزی تازه در این مدت حدود سه برابر میزان خریدم در فصل های دیگر است و به تنهایی از پس آن برنمیآیم، در فصل زمستان نیز سفارش پاک کردن و شستن سبزی خورشتی دارم.
امینی گفت: مشتریانم انتظارشان از بابت تمیزی و کیفیت سبزی های خشک شده ام بالاست، چندین سال است با ارائه سبزی های پاک شده بدون کوچکترین گرد و خاک و بهترین عطر و بو مشتری جذب کرده و کافیست فقط یکبار محصول بی کیفیت بخرند و دیگر آنها را از دست خواهم داد به همین جهت از بابت خرید سبزی باکیفیت، درنگ نمی کنم.
امینی خاطرنشان کرد: از مشکلاتی که در حوزه کارم می توانم بگویم این است که در فصل بهار و مخصوصاً اردیبهشت ماه، گرد و خاک زیادی در هوا وجود دارد و این گرد و خاک مرتبا وارد فضای خانه نیز می شود، اتاقی که در آن سبزی خشک می کنم را مرتبا درز گیری می کنم، گاهی بخاطر اینکه نمی توانم در تمام قسمت های خانه سبزی خشک کنم، فضا کم می آورم و بخاطر وجود گرد و خاک در هوا نیز، امکان خشک کردن شویدها در هر فضایی وجود ندارد.
انتهای پیام/ج م
- نویسنده : سمیه الماسی