کاهش ۴۰ درصدی تخصیص آب به کوهپایه
کاهش ۴۰ درصدی تخصیص آب به کوهپایه
مدیر آبفا کوهپایه گفت: در سال گذشته تخصیص آب طرح به کوهپایه حدود ۱۰۸ لیتر در ثانیه بود که این رقم به ۶۵ لیتر در ثانیه کاهش یافته که بیانگر کاهش ۴۰ درصدی تخصیص آب طرح به کوهپایه است.

به گزارش پایگاه خبری اخبار کوهپایه ، مرتضی یادگاری در برنامه رادیویی جاری حیات که با موضوع مصرف بهینه آب در بخش کوهپایه برگزار شد، اظهار داشت: هم اکنون با حفر ۳ حلقه چاه جدید در کوهپایه، پیش بینی می شود در تابستان سال جاری با کمبود ۲۰ تا ۲۵ لیتر در ثانیه کمبود آب مواجه شویم چراکه در حال حاضر به غیر از تامین آب شرب ۳ شهر تودشک، سجزی و کوهپایه، آب شرب  ۲ مجتمع روستایی که بالغ بر ۴۰ روستا می شوند را تامین می کنیم.

وی با بیان اینکه کوهپایه در محور شرق اصفهان قرار دارد که از لحاظ منابع آبی در محدودیت شدیدی به سر می برد، گفت: در سال گذشته تخصیص آب طرح به بخش کوهپایه حدود ۱۰۸ لیتر در ثانیه بوده است که هم اکنون این رقم به ۶۵ لیتر در ثانیه کاهش یافته است این امر بیانگر کاهش ۴۰ درصدی تخصیص آب طرح به کوهپایه است.

مدیر آبفا بخش کوهپایه افزود: اگر در ماه های پیش رو با کاهش حجم ذخیره سد زاینده رود، سناریوی قطع آب طرح به شهرستان ها از جمله کوهپایه در دستور کار قرار گیرد چاره ای جز کاهش سهم مجتمع های روستایی به نسبت کاهش یافته آب طرح را نداریم زیرا در حال حاضر ۵۰ درصد تولید آب در این شهر صرف تامین آب شرب ۴۰ پارچه روستا می شود.

وی گفت: در حال حاضر انشعابات آب سه شهر کوهپایه، تودشک و سجزی بالغ بر شش هزار و ۸۰۰ فقره است که با آحاد حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ فقره است که به غیر از آب طرح از طریق دو حلقه چاه با آبدهی ۲۰ لیتر در ثانیه آب شرب ساکنان این منطقه تامین می شود این درحالیست که آبدهی این چاه ها در سالهای گذشته حدود ۳۵ تا ۳۷ لیتر در ثانیه بوده است.

مدیر آبفا بخش کوهپایه با اشاره به حفر چاه های جدید گفت: به منظور تامین آب شرب در فصل تابستان و پاییز حفر سه حلقه چاه جدید در دستور کار قرار گرفت که پیش بینی می شود با حفر این چاه ها ۲۰ لیتر در ثانیه به منابع آبی این شهر افزوده شود.

وی به کاهش آب بدون در آمد در بخش کوهپایه پرداخت و اعلام کرد: در پایان سال ۹۵ میزان آب بدون درآمد کوهپایه حدود ۲۵ درصد بوده در حالیکه این رقم در پایان سال ۹۶ به ۱۷ درصد کاهش یافته است که این امر با توجه به محدودیت شدید منابع آبی در این بخش کویری از اهمیت بسزایی برخوردار است.

یادگاری اعمال مدیریت فشار را یکی از راه های کاهش مصرف برشمرد و تصریح کرد: توانستیم با اعمال مدیریت فشار شبکه، حدود ۲۵ درصد مصرف آب را کمتر کنیم این در حالیست که با بهره گیری از سامانه تله متری و سامانه توزیع هوشمند حدود ۷ درصد تولید آب را کم کنیم و از سویی با تعویض کنتورهای فرسوده حدود پنج درصد فروش آب را بیشتر کنیم که این رویداد بی تاثیر در درآمدزایی شرکت نبوده است.

در ادامه این برنامه رادیویی زهره تشیعی رئیس خانه فرهنگ آب گفت: در شرایط کنونی باید به سمت مدیریت تقاضا برویم که در این راستا می توانیم با برنامه ریزی، سازماندهی و شناسایی شیوه های جدید راه های مصرف بهینه را به مردم نشان دهیم تا الگوی مصرف بهینه شود.

وی افزود: با توجه به محدودیت شدید منابع، مدیریت تقاضا یکی از اصول راهبردی است چرا که آب در دسترس نسبت به سنوات قبل کاهش یافته و باتوجه به شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی ضرورت اصلاح رفتار در مصرف آب امری اجتناب ناپذیر است.

انتهای پیام /