انار میوه ای پرتقاضا در کوهپایه/ کاهش تولید این محصول باغی
انار میوه ای پرتقاضا در کوهپایه/ کاهش تولید این محصول باغی
باغدار کوهپایه گفت: در اثر خشکسالی های متوالی تعداد زیادی از درختان خشک شده و باغ های زیادی که روزی انبوهی از درختان انار را در خود جای داده بود در حال حاضر تعداد اندکی درخت در آن باقی مانده است.

به گزارش اخبار کوهپایه، کوهپایه در دل کویر با بهره‌مندی از قنوات مختلف دارای محصولات کشاورزی و باغی مختلف است که البته کشاورزی سنتی و همچنین حضور صنایع در این منطقه بر آن تاثیر گذار بوده است.
انار و عناب از شاخص ترین محصولات باغی این منطقه است که طرفداران و مشتاقان خاص خود را در این منطقه دارند
علی الماسی در گفت وگو با خبرنگار اخبارکوهپایه اظهار کرد: از دیر باز در شهر کوهپایه و روستاهای همجوار باغ های انار زیادی وجود داشت و انار شهر کوهپایه شهرت داشته و حتی در باغچه خانه ها نیز درخت انار زینت بخش حیات خانه است.
این باغدار کوهپایه افزود: انار  و عناب عمده ترین محصول درختی شهر کوهپایه است و کشاورزان کوهپایه در کنار محصولات زراعی خود به کاشت درخت انار  و برداشت میوه انار هم توجه ویژه ای دارند به خصوص که انار کوهپایه از کیفیت بی نظیری بر خوردار است و طعم دلچسب و متفاوتی با انار شهرهای دیگر دارد.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر با خشکسالی های متوالی به باغ های انار خسارت های زیادی وارد شده افزود: تعداد زیادی از درختان خشک شده و باغ های زیادی که روزی انبوهی از درختان انار را در خود جای داده بود در حال حاضر تعداد اندکی درخت در آن باقی مانده است.
الماسی ادامه داد: متاسفانه تعداد زیادی از درختان هر ساله با  آفت کرم گلوگاه آلوده می شوند و با از بین بردن محصول انار خسارت زیادی به کشاورز و باغدار وارد می شود و علی‌رغم سم پاشی باز هم در مواردی شاهد خسارت های ناشی از  این آفت هستیم، آفت شته سبز که در ابتدای فصل باعث ریزش غیر طبیعی گل های اول درخت در ابتدای فصل می شود نیز باعث خسارت می شود.
این باغدار گفت: محصول انار کوهپایه بیشتر پوست نازک است و به دلیل طعم و کیفیت آن طرفداران خاص خود را دارد و قیمت خوبی هم برای کشاورز دارد البته با توجه به دستمزد کارگر و هزینه های کاشت و داشت درخت انار باز هم جای افزایش  قیمت وجود دارد و در صورتی که کشاورز محصول خود را بدون واسطه به مصرف کننده برساند به صرفه تر است.
علی الماسی ادامه داد: درحال حاضر تولید انار در کوهپایه به  میزان زیادی نیست و اغلب کشاورزان به راحتی محصول خود را وارد بازار شهر کوهپایه و دیگر شهر های می کنند و آن طور نیست که محصول مازاد روی دست کشاورز بماند و از این بابت متضرر شوند.
وی گفت: محصول درجه دو و سه هم معمولا توسط تولید کنندگان رب خانگی خریداری و به رب و دیگر فراورده ها تبدیل می شود.
الماسی با اشاره به اینکه آبیاری مزارع این شهر از طریق تجمیع آب چند قنات انجام می شود، افزود: خشکسالی های متوالی از یک طرف و نیز آلوده شدن آب قنات با ترکیبات گازوییل و بنزین که از نشت پمپ بنزین که بر روی مسیر یک رشته از قناعت احداث شده که در سال های گذشته اتفاق افتاد بر آسیب درختان و  کیفیت و طعم انار و دیگر محصولات کشاورزی کوهپایه بی تاثیر نبود.

انتهای پیام/ج ز

  • نویسنده : یگانه شاهمیرزایی