به گزارش اخبارکوهپایه، شاید کشاورزی و دامداری قدمتی به اندازه تاریخ خلقت بشر دارد؛ در نقاط مختلف کره زمین با توجه به خاک و اقلیم های مختلف تنوع گیاهی و جانوری مختلفی وجود دارد، کشت دانه ها و حتی انتقال دانه ها برای کشت به نقاط دیگر کمک کرد به تنوع غذایی در جهان و بشر با به کار گیری علم کشاورزی تمدن و پیشرفت را در شهر ها و قاره ها شکل داد.
کشاورزی درکشور پهناورمان ایران هم از تنوع زیادی به خاطر وجود چهار فصل برخوردار است و در تکه ای کوچک از این سرزمین پهناور در شهرستان کوهپایه در روستا ها و شهرها انواع سبزی و صیفی، حبوبات، جو گندم و درختان مختلف با ویژگیهای خاص این منطقه کاشت می شود.
در میان گونه های مختلف سبزی که در این خطه از روزگاران دور تا به امروز کشت و مصرف می شود سبزی ریشه ای شلغم است، عباس احمدی یکی از کشاورزانی است که در کنار محصولات دیگر شلغم نیز می کارد.
عباس احمدی در گفتوگو با خبرنگار اخبارکوهپایه اظهارکرد: در شهر کوهپایه و شهرها و روستاهای اطراف کشت شلغم رایج است و کشاورزان در اواخر شهریور اقدام به کاشت بذر شلغم می کنند چون با دمای پاییز سازگار است و نباید هوا زیاد گرم باشد.
این کشاورز شهرستان کوهپایه ادامه داد: تقریبا بیشتر کشاورزان حتی کسانی که که زمین های کوچک دارند هم برای مصرف خانوار خود شلغم کشت می کنند و جزء برنامه کشت آنان است.
وی افزود: در گذشته در فرهنگ مردمان شهرستان کوهپایه، شلغم که سبزی ریشه ای خوراکی است، از اواخر فصل پاییز و در فصل زمستان جز خوردنی های هر روز بسیاری از خانواده ها بود و بیشتر هم از تولید خود خانواده کشاورز بود.
این کشاورز کوهپایه ای بیان کرد: شلغم شهرستان کوهپایه از طعم و کیفیت خوبی برخوردار است و در مناطق کوهستانی و هم در مناطق کویری کشت می شود و دو نوع گوشت سفید و گوشت زرد دارد و گاهی برای مصرف خوراک دام نیز استفاده می شود.
عباس احمدی گفت: شلغم نیز چون دیگر محصولات کشاورزی آفت هایی دارد و همچنین برای وجین کردن بوته های کوچک مجبور است از کارگر استفاده کنم که دستمزد کارگران روزمزد نیز زیاد است.
وی ادامه داد: شلغم مازاد را برای فروش به مغازه می برم و چون تولید شلغم نیز مانند سایر محصولات به دلیل خشکسالی میزان انبوهی نیست در فروش آن مشکل چندانی ندارنم.
احمدی گفت: بسیاری از شلغم برای خواص دارویی آن استفاده میکنند و حتی برخی آب این سبزی را نیز مصرف میکنند.
انتهای پیام/ ج ز