برای ورزش چه میزان آب بخوریم؟
برای ورزش چه میزان آب بخوریم؟
کارشناس حوزه ورزش: به طور کلی؛ حداقل 4 ساعت قبل از انجام ورزش حدود 500-600 میلی لیتر آب و حدود 10 تا 15 دقیقه قبل از ورزش 250-350 میلی لیتر آب بنوشید؛ در حین ورزش اگر کمتر از یک ساعت ورزش می کنید، هر 15-20 دقیقه 100-250 میلی لیتر آب بنوشید، اگر بیش از یک ساعت ورزش می کنید ، هر 15-20 دقیقه 100-250 میلی لیتر یک نوشیدنی ورزشی(حاوی الکترولیت و کربوهیدرات) بنوشید.

سمیه الماسی  در گفت و گو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: بسیاری از مردم اهمیت نوشیدن آب کافی و تأثیر آن بر سلامتی، عادات غذایی و کاهش وزن را درک نمی کنند، مطالعات اخیر اهمیت هیدراتاسیون را نشان می دهد و حتی تاکید می کند که چگونه نوشیدن دو فنجان آب قبل از غذا می تواند به رژیم گیرندگان کمک کند تا ۵ کیلوگرم بیشتر در یک سال وزن کم کنند و این کاهش وزن سالم را حفظ کنند، آب سرعت سوخت و ساز بدن ما را افزایش می دهد و می تواند به توقف خوردن غذا کمک کند.

کارشناس حوزه ورزش تصریح کرد: بسیاری از افراد فعال ورزشی از سردرد، احساس خستگی، عملکرد ضعیف در ورزشگاه، نخوابیدن، پوست بد شکایت دارند و وقتی کمی در سبک زندگی آنها عمیق می شویم متوجه می شویم که آنها در جایی آب کافی نمی نوشند و خنده دار اینکه بسیاری از مردم بدون یک بطری آب به باشگاه می روند آیا می دانستید که بدن ما تا ۶۰ درصد از آب ساخته شده است بنابراین ، بسیار مهم است که هیدراته بمانیم تا بدن ما بتواند عملکرد خود را انجام دهد.

وی افزود: ما برای زنده ماندن به آب وابسته هستیم، هر سلول ، بافت و اندام برای عملکرد نیاز به آب دارد، بدن ما از آب برای تنظیم دمای بدن ، کمک به هضم ، انتقال مواد مغذی ، روغن کاری یا عملکرد بهتر مفاصل و حذف مواد زائد استفاده می کند.

الماسی ادامه داد: آب برای سلامتی و عملکرد بهتر در سالن یا هنگام تمرین در هر مکانی مورد نیاز است، ما آب را در طول روز از دست می دهیم، نه تنها با ادرار بلکه از تعریق و تنفس! وقتی دمای بدن افزایش می یابد یا ما از نظر جسمانی فعال هستیم ، آب را سریعتر از دست می دهیم ، بنابراین برای هیدراته ماندن باید آب بدن را دوباره جایگزین کنیم.

وی ادامه داد: بدن ما راه هایی دارد که به ما می گوید چه زمانی آب بدن کم شده است ، اما نباید منتظر این علائم باشیم. در طول روز آب بنوشید و مصرف آب خود را در حین فعالیت بدنی ، زمانی که احساس گرما دارید یا تحت شرایط آب و هوایی گرم قرار دارید افزایش دهید. اما اگر برخی از این علائم را مشاهده می کنید، ممکن است لازم باشد کمی آب بیشتری بنوشید؛ خشکی دهان،سردرد، مشکلات خواب،خستگی،عملکرد ضعیف، عدم تمرکز ،پوست بد،ادرار تیره تر از حد معمول نشانه هایی از آن است.

آیا بعد از ورزش دچار گرفتگی عضلات ، سرگیجه یا خستگی می شوید؟

سمیه الماسی گفت: در یک ساعت ورزش بدن می تواند بیش از یک چهارم آب خود را از دست بدهد. کم آبی بدن منجر به خستگی عضلات و از دست دادن هماهنگی عصبی عضلانی شود. بدون تامین آب کافی بدن فاقد انرژی بوده و ماهیچه ها ممکن است دچار گرفتگی شوند. بنابراین ، قبل ، حین و بعد از تمرین نوشیدنی بنوشید.

این کارشناس حوزه ورزش گفت: بافت عضلانی بدون چربی بیش از ۷۵ درصد آب دارد ، بنابراین وقتی بدن از نظر H2O دچار کمبود است ، ماهیچه ها به راحتی خسته می شوند. کمبود آب بدن موجب کاهش عملکرد ، قدرت ، ظرفیت هوازی و بی هوازی عضلات در حین ورزش می‌شود. بنابراین ، هنگامی که عضلات شما احساس خستگی بیش از حد برای تمرینی دارند ، قبل از بازگشت به آن یک نوشیدنی و ترجیحا آب بنوشید.

الماسی ادامه داد: آیا می دانستید قلب باید بیشتر کار کند تا خون به ماهیچه های فعال برسد؟ هنگامی که آب کافی در خون وجود نداشته باشد ، حجم خون و فشار خون کاهش می یابد که منجر به سرگیجه و خستگی می شود؛ بنابراین ، اگر می خواهید بهتر به نظر برسید ، و احساس بهتری در حین تمرین داشته باشید بیشتر آب بنوشید

سمیه الماسی خاطرنشان کرد: عادات خوبی داشته باشید و قبل از خواب و اولین کار صبح یک لیوان آب بنوشید در طول روز یک بطری آب همراه داشته باشید و قبل ، حین و بعد از ورزش آب بنوشید

وی افزود: در احساس گرسنگی  سعی کنید یک لیوان آب بنوشید و ۱۵ دقیقه منتظر بمانید. بدن ما می تواند تشنگی را با گرسنگی اشتباه بگیرد؛ آب بهترین گزینه برای هیدراته ماندن است اما می توانیم با غذا و مایعات دیگر آب بدن را تامین کنیم. اما به یاد داشته باشید برخی از آنها ممکن است کالری بیشتری نسبت به H2O داشته باشند.

وی افزود:  به یاد داشته باشید نوشیدنی های ورزشی حاوی کربوهیدرات و الکترولیت هستند که انرژی شما را افزایش می دهد. اگر با شدت بالا یا برای مدت طولانی در یک زمان تمرین می کنید ، معمولاً این موارد مفیدتر است. نوشیدنی های ورزشی را عاقلانه انتخاب کنید زیرا اغلب حاوی قند یا نمک اضافی هستند

الماسی ادامه داد: نوشیدنی های ورزشی و نوشیدنی های انرژی زا متفاوت هستند؛ نوشیدنی های انرژی زا معمولاً حاوی کافئین یا سایر محرک ها هستند و می توانند حاوی قندهای زیادی باشند ، بنابراین اگر می توانید برخی از گزینه های سالم تر را امتحان کنید.
وی بیان کرد: هرگز برای نوشیدن آب منتظر علائم هشدار از جانب بدن خود نباشید بلکه همواره قبل از اعلام بدن نوشیدن آب را عادت خود قرار دهید

هنگام ورزش/فعالیت بدنی چقدر آب باید بنوشیم؟

سمیه الماسی عنوان کرد: نیاز مایعات از فردی به فرد دیگر متفاوت است. نوع فعالیت بدنی ، مدت و شدت فعالیت ، میزان متابولیسم، رطوبت، دما، سطح آمادگی جسمانی و غیره، بر میزان نیاز فرد به آب تأثیر می گذارد.

این کارشناس حوزه ورزش گفت: اما به طور کلی در حین فعالیت بدنی آمده قبل از ورزش حداقل چهار ساعت قبل از انجام ورزش حدود ۵۰۰-۶۰۰ میلی لیتر آب و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از ورزش ۲۵۰-۳۵۰ میلی لیتر آب بنوشید؛ در حین ورزش اگر کمتر از یک ساعت ورزش می کنید ، هر ۱۵-۲۰ دقیقه ۱۰۰-۲۵۰ میلی لیتر آب بنوشید، اگر بیش از یک ساعت ورزش می کنید، هر ۱۵-۲۰ دقیقه ۱۰۰-۲۵۰ میلی لیتر یک نوشیدنی ورزشی (حاوی الکترولیت و کربوهیدرات) بنوشید.

وی افزود: بعد از ورزش برای تقریبا هر ۵۰۰گرم کاهش وزن در حین ورزش شدید، باید ۶۰۰-۷۰۰ میلی لیتر از یک نوشیدنی ورزشی یا آب بنوشید. ورزشکاران اغلب قبل و بعد از تمرین برای تعیین این مسئله وزن خود را اندازه گیری می کنند.

الماسی گفت: با این حال ، به همان اندازه مهم است که هنگام ورزش بیش از حد مایعات (بیش از ۹۵۰ میلی لیتر در ساعت) نخورید ، زیرا ” هیدراتاسیون بیش از حد ” نیز می تواند عوارض جانبی ایجاد کند.

انتهای پیام/