به گزارش اخبار کوهپایه؛ محمود کمانی معاون وزیر نیرو در آیین آغاز عملیات اجرایی پروژه احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات در شهرستان کوهپایه اظهار کرد: در سال ۲۰۱۰ حدود ۲۰ درصد تولید انرژی سالانه در دنیا انرژی تجدیدپذیر و ۸۰ درصد آن فسیلی بود، در سال ۲۰۲۲ این روند برعکس شده و بیش از ۸۰ درصد ظرفیت منصوبه انرژی جدید در دنیا تجدیدپذیر است.
وی تصریح کرد: موضوع دیگر کاهش قیمتهای تجهیزات مربوط به نیروگاههای تجدیدپذیر است که از ۴ هزار به ازای هر کیلووات در نیروگاههای خورشیدی به رقم ۶٠٠ دلار رسیدیم که این روند کاهشی است.
بهشدت نیروگاههای تجدیدپذیر به صرفهتر هستند
کمانی با تأکید بر اینکه اگر قیمت سوخت واقعی را در نظر بگیریم بهشدت نیروگاههای تجدیدپذیر به صرفهتر هستند، بیان کرد: وضعیت در کشور ما بهگونهای است که سوخت تحویلی به نیروگاهها قیمت پایینی دارد و همین موضوع وضعیتی را به وجود آورده که تاکنون انرژی تجدیدپذیر قابل رقابت نباشد و یکی از دلایل عمدهای که توسعه در داخل کشور کم اتفاق افتاده نیز همین است.
معاون وزیر نیرو افزود: وضعیت فعلی ما بهگونهای است که حدود هزار و ۲۵ مگابایت انرژی تجدیدپذیر در حال بهرهبرداری داریم و عدد مناسبی نیست.
وی ادامه داد: از طرف دیگر کشور با ناتوازی انرژی مواجه شده که شاید در سالهای گذشته در مورد آن فکر نمیشد و فکر میکردیم به هر میزان که بخواهیم گاز داریم و کارمان باید این باشد که نیروگاه حرارتی بزنیم، اما اکنون و در این یکی دو سال به این نتیجه کاملاً ملموس رسیدهایم که اینگونه وضعیتی نیست.
کمانی افزود: در زمستان به دلیل افزایش مصرف گاز خانگی شاهد کمبود بسیار زیادی در حوزه تحویل گاز به نیروگاهها هستیم و مجبوریم سوخت مایع استفاده کنیم و تحویل این سوخت یکطرف و مسائل آلودگی از طرف دیگر کار را بهجای رسانده که باید هر چه سریعتر برای آن فکری کنیم.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: دو کار قابل انجام در دنیا شناسایی شده که شامل توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی است و هر دو موضوع مربوط به سازمان ما میشود، این سازمان نیز از لحاظ ساختاری نیاز به تقویت دارد که بتواند این کار را انجام دهد.
وی ادامه داد: ما دو برنامه ١٠ هزار مگاواتی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش مصرف در جهت بهینهسازی برق در نظر گرفتهایم و در حال اجرای برنامهها هستیم، امیدوارم در دولت سیزدهم به اهدافمان برسیم.
کمانی خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی تجدیدپذیر دو مرحله مناقصه برگزار شده است و تاکنون هزار و ۸۰۰ مگاوات برنده مناقصه بوده که بیشترین مطلوبیت در استان اصفهان با حدود ۴٠٧ مگاوات در ٢٣ ساختار بوده است.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه امروز با حضور استاندار زمینها تحویل داده خواهد شد و امیدوارم نیروگاهها ظرف یک تا ۲ سال به بهرهبرداری برسد، عنوان کرد: مرحله سوم مناقصه نیز در حال برگزاری است، امیدوارم ظرفیتی ۴ هزار مگاوات که مجوز آن را گرفتهایم انجام دهیم، ۲ هزار مگاوات نیروگاه بادی برای کشور در نظر گرفتیم که از طریق همین ظرفیت است.
کمک گرفتن از صنایع برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر
وی ادامه داد: کار جدیدی که پیش گرفتیم کمک گرفتن از صنایع برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بود که با تفاهم وزارت صمت و نیرو منعقد شد و استقبال خوبی از این طرح شده و تاکنون حدود ٢٣٠٠ مگاوات صنایع برنامه گرفتند که فولاد مبارکه نیز از جمله مهم ترین آنها است.
کمانی افزود: شروع این نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی با توجه به ابعاد بزرگی که دارد، برای کشور افتخار است و همچنین مهمتر از آن خطشکنی است که فولاد مبارکه در این حوزه انجام میدهد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: نیروگاههای خورشیدی که تاکنون راهاندازی کردیم زیر ٢٠ مگاوات بوده و نیروگاههای ١٠٠ مگاواتی در حال تأسیس نیز داریم اما ظرفیت این نیروگاه در سطح دنیا جزو نیروگاههای بسیار بزرگ است و در کشور بزرگترین است و امیدواریم فولاد مبارکه با احداث بهموقع این نیروگاه به بهرهبرداری برسد.
وی اضافه کرد: سه سال برای احداث این نیروگاه برنامهریزی شده و فاز اول آن با ۵٠٠ مگاوات در سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
کمانی بیان کرد: بابت واگذاری زمین به صاحبان نیروگاهها از مسؤولان تشکر کرده و همچنین از مسؤولان و مقامهای استان خواهش داریم مراحل اداری تحویل زمین و مجوزها تسهیل و مرحله مقدماتی این کار با سرعت بیشتری انجام شود.
نیروگاه شرق اصفهان مغفول مانده است
رسول موسی رضایی مدیرعامل برق منطقهای اصفهان نیز در این مراسم گفت: در منطقه و در برق منطقهای اصفهان که در حوزه دو استان اصفهان و چهارمحال بختیار است، زیرساختهای مناسبی را در چند سال گذشته اجرا کردهایم.
وی عنوان کرد: بهتبع این توسعهها، زیرساختهای دیگری در دست اجرا است که تا سال ۱۴۰۴ حدود ۳۰۰ میلیون دلار پروژه در دست اجرا خواهیم داشت از جمله طرحی که امروز کلنگزنی میشود.
رضایی ادامه داد: اکنون ۶ پست ۴۰۰ در دستور کار داریم که هر پست حدود ١۵ میلیون دلار سرمایهگذاری نیاز دارد؛ ما در منطقه اصفهان نیاز به زیرساختهای اساسی و مهمی داریم و در حالی که کارهای ارزنده و بزرگی در حوزه زیرساخت استان انجام شده است که باید همین اندازه دیگر نیز کار و فعالیت شود.
مدیرعامل برق منطقهای اصفهان تصریح کرد: نیروگاه شرق اصفهان یکی از پروژههای در دست برنامه است و سالها است که حدود ۶٠ هکتار زمین آن را گرفتهایم اما به علت عدم وجود سرمایهگذار و مشکلات مالی همچنان مغفول مانده است.
وی افزود: در استان حدود ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید داریم که همیشه ۲ هزار مگاوات آن به دلیل کمبود سوخت، کمبود آب و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد در مدار نیست.
رضایی با اشاره به اینکه اصفهان اگر امروز یکی از شهرهای صنعتی بزرگ است، اما یکی از آلودهترین شهرها نیز است، گفت: در نیروگاه شهید منتظری بهاجبار سوخت مازوت مصرف میشود و در هفته گذشته به دلیل آلودگی هوا دو روز تعطیل بود و راهکار برونرفت از این مشکلات استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر است و باید به این سمت حرکت کنیم.
مدیرعامل برق منطقهای اصفهان اذعان کرد: حدود ۱۰ هزار مگاوات توسعه انرژی تجدیدپذیر در دستور کار وزارت نیرو است که امروز هزار مگاوات در منطقه کوهپایه و منطقه شرق استان اصفهان کلید خواهد خورد.
سهم ۵۰ درصدی اصفهان از نیروگاههای خورشیدی در کشور
وی تصریح کرد: ایران برای توسعه انرژیهای خورشیدی روی مدار مناسبی قرار دارد، در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاه خورشیدی در کل ایران حدود ۵۲۰ مگاوات است که سهم استان اصفهان بیش از ۵٠ مگاوات است و نزدیک به ۱۰ درصد کل کشور است، این مقدار مربوط به ۱۴ نیروگاه بزرگ و ۸ هزار ۸۲۲ نیروگاه کوچک است.
رضایی خاطرنشان کرد: پروژه نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه اصفهان بهعنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات و با زمینی با مساحت ۱۲۰۰ هکتار در کوهپایه احداث خواهد شد.
انتهای پیام/