تولید خشکاله در کشور نظام مند می شود
تولید خشکاله در کشور نظام مند می شود
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اولین نشست ملی هم اندیشی و مدیریت راهبردی خشکاله باحضور سازمان ها و نهادهای متولی، کارشناسان تخصصی، کنشگران و فعالان حوزه تولید خشکاله در سالن سرو پارک طبیعت پردیسان برگزار شد.

به گزارش اخبارکوهپایه به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، نجمه کمالی در این خصوص اظهار داشت: پیرو امضای برنامه اقدام کارگروه محیط زیست در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه اولین نشست ملی “هم اندیشی و مدیریت راهبردی خشکاله به منظور نظام مند کردن تولید خشکاله از پسماند های تر خانگی برگزار شد.
وی افزود: خشکاله یکی از روش های مدیریت پسماند به شمار می رود که در کاهش حجم زباله و کاهش شیرابه نقش موثری دارد.
کمالی بیان داشت: حدود هفتاد درصد پسماندهای خانگی را پسماند تر شامل پوست میوه، سبزی و ضایعات تره ‌بار تشکیل می‌دهد که حجم زیادی شیرابه تولید می کند. این در حالی است که اگر پسماندهای تر تبدیل به خشکاله شود باعث سلامت محیط زیست و صرفه‌جویی اقتصادی برای کشور می شود.
او با تاکید بر اینکه خشکاله همان پوست میوه و سبزی خشک شده است که رطوبت اولیه آنها از بین است، تصریح کرد: با تهیه خشکاله از پسماندتر، روزانه می‌توان شاهد کاهش چشمگیری در وزن و حجم زباله روزانه باشیم.
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در بخش اول نشست ،نظرات کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی،مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سازمان دهیاری ها و شهرداری ها ، اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در حوزه تولید خشکاله عنوان شد.
کمالی اضافه کرد: در بخش دوم نشست دغدغه ها، ابهامات و‌مشکلات تولید خشکاله ، گزارش فعالیت های گروه های جهادی در خصوص خشکاله، تحقیقات پژوهشگران در خصوص استفاده خشکاله برای مصرف نهادهای دامی ارایه شد.
وی گفت: در بخش دیگر نشست که به صورت کارگاهی برگزار شد، آسیب های این حوزه به همراه پیشنهادات با مشارکت فعال کنشگران و تشکل های مردم نهاد جمع بندی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، این نشست به همت کارگروه محیط زیست رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه برگزار شد.
انتهای پیام/ ز