اصفهان در تولید شیر، تخم‌مرغ و گوشت بوقلمون جایگاه اول را دارد
اصفهان در تولید شیر، تخم‌مرغ و گوشت بوقلمون جایگاه اول را دارد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: استان اصفهان با تولید سالانه ۲/۳۶ میلیون تن انواع محصولات دامی رتبه اول کشور را دارد و با تولید سالانه ۱/۹ میلیون تن شیر خام از این نظر نیز رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش الماس اخبارکوهپایه، ناصر براتی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ارزش تولیدات دام و طیور کشور بالغ بر هزار همت است و صنعت دام، طیور، آبزیان، کشاورزی و دامپروری دومین صنعت قدرتمند ایران است که این جایگاه را بعد از صنعت نفت دارد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: در استان اصفهان ارزش تولیدات دام و طیور برابر با ۱۱۶ همت است که ۱۶ درصد از کل صنایع دام و طیور و آبزیان وابسته کشور را داریم و نشان از جایگاه بالای استان دارد.

وی افزود: استان اصفهان با تولید سالانه ۲/۳۶ میلیون تن انواع محصولات دامی، رتبه اول کشور را دارد و با تولید سالانه ۱/۹ میلیون تن شیر خام از این نظر نیز رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده است.

براتی ادامه داد: در استان اصفهان سالانه ۱۷۳ هزار تن تخم مرغ تولید می‌شود که جایگاه اول در کشور بوده و همچنین رتبه چهارم کشور را در زمینه گوشت قرمز با تولید ۷۲ هزار تن داریم.

براتی خاطرنشان کرد: اصفهان در تولید گوشت بوقلمون و تولید جوجه مرغ بومی رتبه اول و در تولید عسل با شش هزار و ۹۷۰ تن، رتبه چهارم در کشور را دارد.

ناصر براتی گفت: جمعیت دامی استان اصفهان شامل ۴۴۰ هزار راس دام سنگین، ۲/۸ میلیون جمعیت گوسفند و بز، پنج هزار و ۷۰۰ راس اسب و تک سمی، چهار هزار و ۸۰۰ نفر شتر و ۲۸ هزار و ۳۰۰ اماکن دامی داریم.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در استان اصفهان هزار و ۳۶۷ واحد مرغدار گوشتی و ۲۴۰ واحد مرغداری تخم‌گذار و بیشترین واحد مرغ تخم‌گذار را در کشور داریم.

ناصر براتی با بیان اینکه ۳۰ درصد از تولید گوشت بوقلمون کشور در اصفهان تولید می شود، گفت: سال ۱۴۰۳ در کل کشور درگیری تب برفکی اتفاق افتاد که در استان اصفهان با پوشش واکسیناسیون مناسب و با پنج میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام سبک و سنگین، این کانون ها کنترل و جمع شد.

وی با اشاره به اقدامات مختلف انجام شده در دامپزشکی استان اصفهان افزود: انجام ۱۷۰ هزار نوبت سر تست سل گاوی و شناسایی ۲۲ راس دام مبتلا، انجام دو هزار و ۶۲۸ نوبت مراقبت بیماری مشمشه و شناسایی چهار اسب مبتلا، انجام ۲۷۰ هزار نوبت خونگیری دامی و آزمایش تب مالت و شناسایی ۸۰۰ دام مبتلا، بخشی از این اقدامات است.

براتی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده گفت: برگزاری مراسم اختتامیه ممیزی رسمی کارشناسان دامپزشکی مالزی از کارخانجات کاله آمل و پگاه اصفهان در شهر اصفهان، اجرای طرح پایش ملی NRP شیر خام و ماهی سرد آبی و مرغ گوشتی همزمان با سراسر کشور در سطح استان اصفهان از مهرماه سال جاری از بخش دیگری از اقدامات است.

ناصر براتی ادامه داد: اخذ اولین کد صادراتی کشور IR جهت گاوداری فوده، اخذ دومین کد صادراتی IR استان جهت گاوداری فضیل، تمدید کد صادراتی و اولین کد Aپلاس کشور برای چهار کارخانه لبنی و یک کارخانه خوراک دام و طیور استان نیز انجام شده است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: برگزاری دوره آموزشی تئوری و عملی ویژه مسئولان فنی کارخانجات خوراک دام استان، تشدید نظارت ها بر فعالیت خط سیر اکیپ های واکسیناتور مایه کوبی مراکز بخش خصوصی، نظارت بر چرخه توزیع فرآورده های دارو و مواد بیولوژیک در سامانه الکترونیک دامپزشکی و اجرای طرح های تشدید نظارت بر داروخونه های دامپزشکی از دیگر اقدامات انجام شده است.
انتهای پیام/ ی