به گزارش الماس اخبارکوهپایه، ناصر براتی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ارزش تولیدات دام و طیور کشور بالغ بر هزار همت است و صنعت دام، طیور، آبزیان، کشاورزی و دامپروری دومین صنعت قدرتمند ایران است که این جایگاه را بعد از صنعت نفت دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: در استان اصفهان ارزش تولیدات دام و طیور برابر با ۱۱۶ همت است که ۱۶ درصد از کل صنایع دام و طیور و آبزیان وابسته کشور را داریم و نشان از جایگاه بالای استان دارد.
وی افزود: استان اصفهان با تولید سالانه ۲/۳۶ میلیون تن انواع محصولات دامی، رتبه اول کشور را دارد و با تولید سالانه ۱/۹ میلیون تن شیر خام از این نظر نیز رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده است.
براتی ادامه داد: در استان اصفهان سالانه ۱۷۳ هزار تن تخم مرغ تولید میشود که جایگاه اول در کشور بوده و همچنین رتبه چهارم کشور را در زمینه گوشت قرمز با تولید ۷۲ هزار تن داریم.
براتی خاطرنشان کرد: اصفهان در تولید گوشت بوقلمون و تولید جوجه مرغ بومی رتبه اول و در تولید عسل با شش هزار و ۹۷۰ تن، رتبه چهارم در کشور را دارد.
ناصر براتی گفت: جمعیت دامی استان اصفهان شامل ۴۴۰ هزار راس دام سنگین، ۲/۸ میلیون جمعیت گوسفند و بز، پنج هزار و ۷۰۰ راس اسب و تک سمی، چهار هزار و ۸۰۰ نفر شتر و ۲۸ هزار و ۳۰۰ اماکن دامی داریم.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در استان اصفهان هزار و ۳۶۷ واحد مرغدار گوشتی و ۲۴۰ واحد مرغداری تخمگذار و بیشترین واحد مرغ تخمگذار را در کشور داریم.
ناصر براتی با بیان اینکه ۳۰ درصد از تولید گوشت بوقلمون کشور در اصفهان تولید می شود، گفت: سال ۱۴۰۳ در کل کشور درگیری تب برفکی اتفاق افتاد که در استان اصفهان با پوشش واکسیناسیون مناسب و با پنج میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام سبک و سنگین، این کانون ها کنترل و جمع شد.
وی با اشاره به اقدامات مختلف انجام شده در دامپزشکی استان اصفهان افزود: انجام ۱۷۰ هزار نوبت سر تست سل گاوی و شناسایی ۲۲ راس دام مبتلا، انجام دو هزار و ۶۲۸ نوبت مراقبت بیماری مشمشه و شناسایی چهار اسب مبتلا، انجام ۲۷۰ هزار نوبت خونگیری دامی و آزمایش تب مالت و شناسایی ۸۰۰ دام مبتلا، بخشی از این اقدامات است.
براتی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده گفت: برگزاری مراسم اختتامیه ممیزی رسمی کارشناسان دامپزشکی مالزی از کارخانجات کاله آمل و پگاه اصفهان در شهر اصفهان، اجرای طرح پایش ملی NRP شیر خام و ماهی سرد آبی و مرغ گوشتی همزمان با سراسر کشور در سطح استان اصفهان از مهرماه سال جاری از بخش دیگری از اقدامات است.
ناصر براتی ادامه داد: اخذ اولین کد صادراتی کشور IR جهت گاوداری فوده، اخذ دومین کد صادراتی IR استان جهت گاوداری فضیل، تمدید کد صادراتی و اولین کد Aپلاس کشور برای چهار کارخانه لبنی و یک کارخانه خوراک دام و طیور استان نیز انجام شده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: برگزاری دوره آموزشی تئوری و عملی ویژه مسئولان فنی کارخانجات خوراک دام استان، تشدید نظارت ها بر فعالیت خط سیر اکیپ های واکسیناتور مایه کوبی مراکز بخش خصوصی، نظارت بر چرخه توزیع فرآورده های دارو و مواد بیولوژیک در سامانه الکترونیک دامپزشکی و اجرای طرح های تشدید نظارت بر داروخونه های دامپزشکی از دیگر اقدامات انجام شده است.
انتهای پیام/ ی