به گزارش اخبارکوهپایه به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، نجمه کمالی در این خصوص اظهار داشت: پیرو امضای برنامه اقدام کارگروه محیط زیست در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه اولین نشست ملی “هم اندیشی و مدیریت راهبردی خشکاله به منظور نظام مند کردن تولید خشکاله از پسماند های تر خانگی برگزار شد.
وی افزود: خشکاله یکی از روش های مدیریت پسماند به شمار می رود که در کاهش حجم زباله و کاهش شیرابه نقش موثری دارد.
کمالی بیان داشت: حدود هفتاد درصد پسماندهای خانگی را پسماند تر شامل پوست میوه، سبزی و ضایعات تره بار تشکیل میدهد که حجم زیادی شیرابه تولید می کند. این در حالی است که اگر پسماندهای تر تبدیل به خشکاله شود باعث سلامت محیط زیست و صرفهجویی اقتصادی برای کشور می شود.
او با تاکید بر اینکه خشکاله همان پوست میوه و سبزی خشک شده است که رطوبت اولیه آنها از بین است، تصریح کرد: با تهیه خشکاله از پسماندتر، روزانه میتوان شاهد کاهش چشمگیری در وزن و حجم زباله روزانه باشیم.
مشاور امور زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در بخش اول نشست ،نظرات کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی،مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سازمان دهیاری ها و شهرداری ها ، اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در حوزه تولید خشکاله عنوان شد.
کمالی اضافه کرد: در بخش دوم نشست دغدغه ها، ابهامات ومشکلات تولید خشکاله ، گزارش فعالیت های گروه های جهادی در خصوص خشکاله، تحقیقات پژوهشگران در خصوص استفاده خشکاله برای مصرف نهادهای دامی ارایه شد.
وی گفت: در بخش دیگر نشست که به صورت کارگاهی برگزار شد، آسیب های این حوزه به همراه پیشنهادات با مشارکت فعال کنشگران و تشکل های مردم نهاد جمع بندی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، این نشست به همت کارگروه محیط زیست رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه برگزار شد.
انتهای پیام/ ز