به گزارش اخبارکوهپایه؛ شهرستان کوهپایه از دیرباز در کشاورزی پرآوازه بوده است و با بهره بردن از رشته قنات های متعدد در فصول مختلف شاهد کشت و کار در این منطقه هستیم؛ البته خشکسالی و بالا رفتن آلودگی هوا از یک طرف و خرده مالک ها در زمین های کشاورزی از طرف دیگر که منجر به کشاورزی سنتی شده باعث کاهش میزان تولید در این شهرستان شده است.
*کاشت زعفران در شهرستان کوهپایه هر روز بیشتر می شود
یکی از محصولاتی که با کاهش آب دهی قنوات در این منطقه رواج یافته، کاشت زعفران است؛ محصولی که نیاز آبی کمی داشته و علاوه بر آن در زمانی نیاز به آب دارد که عمده محصولات کشاورزی در کوهپایه برداشت شده است.
ابراهیم کریمی در گفت و گو با خبرنگار اخبارکوهپایه اظهار کرد: از پنج سال پیش کاشت زعفران را شروع کردم که به سفارش یکی از دوستان خود این کار را انجام دادم، بعد از دو سال متوجه بازده خوب این محصول شدم.
این کشاورز شهرستان کوهپایه ادامه داد: در ابتدا سطح زیر کشت این محصول در زمین هایم بسیار کم بود اما در حال حاضر این میزان را بسیار افزایش دادم و از کاشت این محصول نسبت به دیگر محصولاتم رضایت بیشتری دارم.
کریمی گفت: در سال های اخیر میزان آب قنات بسیار کمتر شده است و بسیاری از محصولاتی که می کاریم آبی را که نیاز دارد را نمی توانیم تامین کنیم و از طرفی آفات نیز بسیار زیاد است اما در کاشت زعفران با توجه به نیاز آبی آن در پاییز کار بسیار راحت تر است.
وی گفت: همچنین چون کشاورزی ما هم کاشت محصولات زراعی بوده و هم باغات است کشت زعفران این امکان را می دهد که وقتی تقریبا نیاز آبی درختان کم می شود، آبیاری داشته باشیم و این یک امتیاز خاص کشت زعفران است.
*نکات کلیدی در کاشت زعفران
در چند سال گذشته به صورت چشمگیر خصوصا در بخش تودشک در این شهرستان کاشت زعفران افزابیش داشته است اما به نظر می رسد همچنان نیز این امکان وجود دارد که این میزان بیشتر شود؛ ساجده ذاکری کارشناس کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار اخبارکوهپایه اظهار کرد: کاشت زعفران یکی از روشهای قدیمی و مهم کشاورزی در مناطق خشک و نیمهخشک بوده و به خاکهای با زهکشی خوب و آب و هوای خشک و خنک نیاز دارد.
ذاکری در مورد زمان کاشت این محصول گفت: بهترین زمان برای کاشت زعفران در مناطق گرم، اواخر تابستان و اوایل پاییز است که در مناطق سردسیر، کاشت باید زودتر انجام شود.
ساجده ذاکری خاطرنشان کرد: آماده سازی خاک، انتخاب پیاز مناسب، آبیاری و مراقبت و نگهداری از جمله عوامل مهم در کاشت این محصول هستند.
*کوهپایه به عنوان منطقه کشت زعفران معرفی نشده است
این کارشناس حوزه کشاورزی گفت: برداشت این محصول از ابتدای پاییز شروع می شود و گلهای زعفران معمولاً در اوایل صبح، زمانی که تازه باز شدهاند، برداشت میشوند رشتههای قرمز رنگ (کلالهها) عطر و طعم اصلی زعفران را دارند و باید با دقت و به سرعت خشک شوند.
در حالی کشت زعفران در شهرستان کوهپایه روبه افزایش است که وقتی سراغ بازار می رویم خبری از زعفران کوهپایه نیست و این محصول به عنوان یک محصول بومی شهرستان معرفی نشده است؛ این در حالی است که زعفران شهرستان کوهپایه از کیفیت و مرغوبت خوبی برخوردار است.
به نظر می رسد معرفی شهرستان کوهپایه به عنوان یکی از مناطق کشت زعفران از یک طرف و برپایی جشنواره ها و نمایشگاه ها در سطح شهرستان نیز می تواند به هر چه بیشتر معرفی کوهپایه به عنوان دارنده زعفران می تواند نقش بسزایی داشته باشد.
انتهای پیام/ج