بوی پخت رب خانگی مهمان کوچه پس کوچه های کوهپایه
بوی پخت رب خانگی مهمان کوچه پس کوچه های کوهپایه
رب گوجه‌فرنگی یکی از محصولات غذایی پر مصرف در ایران به دلیل طعم طبیعی و قابلیت استفاده در انواع غذاها همواره جایگاه ویژه‌ای در آشپزخانه‌ها داشته است؛ با رسیدن محصول گوجه فصل تهیه رب گوجه در شهرستان کوهپایه آغاز می‌شود و همچنان بسیاری از خانواده‌ها این فرایند را به روش سنتی انجام می‌دهند. 

به گزارش اخبار کوهپایه، رب گوجه‌فرنگی یکی از محصولات غذایی پر مصرف در ایران به دلیل طعم طبیعی و قابلیت استفاده در انواع غذاها همواره جایگاه ویژه‌ای در آشپزخانه‌ها داشته است.

این محصول به‌عنوان یک طعم‌دهنده اصلی و جایگزینی سالم برای انواع سس‌ها و افزودنی‌های صنعتی در صنایع غذایی و مصارف خانگی کاربرد گسترده دارد.

رب گوجه ها امروزه در بازار اکثرا صنعتی تهیه می‌شوند اما هنوز هم پخت رب کوجه سنتی در گوشه گوشه‌های از استان دیده می‌شود که در شهرستان کوهپایه نیز پخت خانگی رواج دارد.

با رسیدن محصول گوجه فصل تهیه رب گوجه در شهرستان کوهپایه آغاز می‌شود و همچنان بسیاری از خانواده‌ها این فرایند را به روش سنتی انجام می‌دهند.

عصمت اعرابی که یکی از بانوانی است که هر ساله اقدام به پخت رب خانگی ‌می‌کند و حتی بخشی از رب تهیه شده را به فروش می‌رساند در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: رب گوجه‌فرنگی به دلیل طعم طبیعی و خواص آن محبوبیت فراوانی دارد؛ این محصول می‌تواند  پایه‌ای برای تهیه انواع غذاها باشد و طعم و رنگ جذابی به خوراک‌ها می‌بخشد.

این بانوی کوهپایه‌ای ادامه داد: سال گذشته به دلیل نبود خشکسالی و دسترسی مناسب به آب ما گوجه‌فرنگی را در باغات خود کشت می‌کردیم و از همان برای تهیه رب استفاده می‌کردیم؛ اما امسال به علت خشکسالی و کمبود آب مجبور به خرید گوجه‌فرنگی از بازار شدیم.

او ادامه داد: گوجه مناسب تهیه رب بهتر است گوشتی باشد و داخل آن کاملاً قرمز شده باشد؛ زیرا هرچه گوجه گوشتی‌تر باشد رب غلیظ‌تر و خوش‌طعم‌تر خواهد شد از سوی دیگر اگر گوجه آبکی باشد هم زمان پخت طولانی‌تر می‌شود و هم رب نهایی رقیق خواهد شد.

اعرابی گفت: در روش سنتی پس از شستن گوجه‌ها را خرد می‌کردند و در ظرف دربسته به مدت چند روز نگه می‌داشتند تا کاملاً نرم و له شوند؛ سپس تخمه‌های گوجه را جدا کرده و آب باقی‌مانده را روی حرارت می‌گذاشتند تا رب آماده شود.

او‌ ادامه داد: امروزه پس از شستن گوجه‌ها با استفاده از دستگاه‌های مخصوص آب گوجه گرفته می‌شود و مستقیماً روی حرارت قرار می‌گیرد تا زمانی که آب کاملاً تبخیر شود و رب به غلظت مناسب برسد در این مرحله رب آماده مصرف است.

این بانوی کوهپایه‌ای بیان کرد: بعد از پخت رب آن را داخل ظرف‌های پلاستیکی می‌ریزند به‌گونه‌ای که در ظرف کاملاً پر شود و هیچ هوایی داخل آن نباشد؛ زیرا وجود هوا باعث کپک‌زدگی رب می‌شود و سپس رب را در یخچال نگهداری می‌کنند، تا تازگی و کیفیت خود را حفظ کند.

به گزارش اخبار‌کوهپایه؛ رب گوجه خانگی از دیر باز به عنوان یکی از محصولات این منطقه شناخته می‌شده است که با اکنون نیز این موضوع دیده می‌شود.

هر چند خشکسالی و عدم حمایت‌های کافی از یک طرف و نبود برنامه برای معرفی و برندسازی تولید این محصول را نسبت به گذشته محدود کرده است.

انتهای پیام/ج م