پختن رب، کسب و‌ کار خانگی برخی بانوان کوهپایه‌ای در فصل پاییز
پختن رب، کسب و‌ کار خانگی برخی بانوان کوهپایه‌ای در فصل پاییز
محبوبیت این چاشنی باعث شده است افراد زیادی که مهارت در پخت و نگهداری این رب دارند، به فکر تهیه رب افتاده و از این طریق، کار و کاسبی خانگی یا شرکتی برای خود راه انداخته باشند.

به گزارش اخبارکوهپایه؛ رب انار از آن دسته چاشنی هایی است که در گوشه و کنار هر خانه ای برای خود جا باز کرده و حتی با شنیدن نامش هم، مزه ترش و ملس آن را زیرزبان حس می کنیم، این چاشنی بصورت ترش، شیرین و ملس تهیه شده و در انواع مختلفی از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد که معروفترین آن، خورشت فسنجان لذیذ و خوشمزه ایرانی هاست.

محبوبیت این چاشنی باعث شده است افراد زیادی که مهارت در پخت و نگهداری این رب دارند، به فکر تهیه رب افتاده و از این طریق، کار و کاسبی خانگی یا شرکتی برای خود راه انداخته باشند؛ در حالی که رب‌های صنعتی حاکم بازار هستند اما میل ایرانی ‌ها به رب‌های خانگی زیاد است و از این جهت پخت رب خانگی نیز به عنوان یک شغل فصلی برای برخی مورد توجه قرار گرفته است.

آمنه باقری در گفت‌وگو با خبرنگار اخبارکوهپایه در رابطه به چگونگی تهیه رب انار اظهار کرد: برای تهیه رب انار خانگی و سنتی بهتر است انار تازه را تهیه کرده و پس از گرفتن آب آن، در ظرفی که دو برابر حجم آب انار بدست آمده باشد، روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهیم بجوش بیاید در این مرحله آب انار شروع به کف کردن می کند که باید آن کف را تا حد ممکن با کفگیر جدا کرد.

بانوی ساکن شهرستان کوهپایه که هر ساله رب انار درست می‌کند، گفت: پس از جدا کردن کف ها، اجازه می دهیم آب انار کم کم غلیظ شود لازم است هنگامی که رب انار در حال غلیظ شدن است، آن را از کف ظرف هم بزنیم تا ته نگیرد اگر رب انار ته بگیرد طعم بدی به خود می گیرد و زحماتمان به باد می رود بنابرابن نباید دیگ را به هوای اینکه آب انار کم کم غلیظ می شود به حال خود رها کرد و رفت.

وی افزود: زمانی که رب انار به غلظت مورد نظرمان رسید، کمی نمک را رب انار اضافه کرده، کمی هم می زنیم تا نمک با رب انار ترکیب شود، حرارت را خاموش کرده و اجازه می دهیم رب کاملا سرد شود گفتنی است اگر رب را در ظرفی که دوبرابر حجم آب انارها نباشد بریزیم، رب خوشرنگ نمی شود.

آمنه باقری در خصوص نگهداری از رب انار اذعان کرد: ظروف شیشه ای و پلاستیکی درب دار برای نگهداری انواع رب مناسب است، در ظروف شیشه ای طعم رب تغییری نمی کند و از این بابت، بهتر از ظروف پلاستیکی هستند چراکه ممکن است گهگاهی ظروف پلاستیکی طعم رب را عوض کنند ضمن اینکه رب در ظروف شیشه ای به مدت طولاتی تری سالم می ماند.

وی متذکر شد: ظرفی که رب داخل آن ریخته می شود باید حتما تمیز، عاری از بو و کاملا خشک باشد، درب ظرف نیز به خوبی بیته شود اگر این موارد را رعایت نکنیم رب کپک می زند، در روش سنتی چون هیچ ماده افزودنی در رب استفاده نمی شود باید روش نگهداری رب، استاندارد باشد، برای جلوگیری از کپک زدن می توان آن را در فریزر نیز نگهداری کرد یا مقداری روغن روی سطح رب بریزیم.

باقری عنوان کرد: هنگامی که رب انار در حال پخت است باید اجازه دهیم به خوبی غلیظ شود چرا که رب انار آبکی زودتر از رب انار غلیظ، کپک می زند همچنین اگر رب در حین پخت غلیظ شود، پس از خنک شدن نیز به میزان غلظت آن اضافه شده و رب خیلی سفت می شود.

وی خاطرنشان کرد: برخی افراد فکر می کنند اگر رب انارشان ترش بود با افزودن شکر به رب می توانند آن را ملس کنند ولی این کار کاملا اشتباه است چرا که باعث می شود رب خراب شود بنابراین اگر رب انار شیرین یا ملس می خواهید باید در انتخاب انار دقت کنید و مطمئن شوید تمام انارها با مزه ای که مدنظر شماست همخوانی داشته باشد.

آمنه باقری در خصوص وضعیت فروش رب انار گفت‌: از وضعیت فروش کنونی ام راضی هستم اما قیمت رب انار بواسطه بالا رفتن مواداولیه برای تهیه رب بالا رفته و مشتریان نسبت به گذشته، میزان کمتری رب می خرند که اگر این موضوع ادامه داشته باشد ممکن است در آینده فروشم را با چالش مواجه کند.

انتهای پیام/ج ی