به گزارش اخبارکوهپایه؛ عید نوروز با سنت ها و آیین های زیبای خود از کهن ترین رسومات مردمان ایران زمین است از جمله این رسومات سفره هفت سین و سبزه آن است که نماد رویش و خرمی و آبادانی است.
از دیر باز در اسفند ماه اغلب خانواده ها اقدام به کاشت دانه غلات، حبوبات و .. می کردند تا برای سفره هفت سین عید نوروز سبزه داشته باشند البته امروزه بیشتر خانواده ها این سبزه ها را به صورت آماده که توسط گل فروشی و یا افراد پرورش می یابد، تهیه می کنند خانم اشرف علی خانی یکی از بانوانی است که هر ساله اقدام به کاشت انواع سبزه عید می کند.
اشرف علی خانی در گفت وگو با اخبار کوهپایه بیان داشت: از کودکی شاهد کاشت انواع دانه ها برای سبزه عید بودم چون تقریبا در محیط زندگی ما هر خانواده خود اقدام به کاشت سبزه می کرد و به خوبی با این کار آشنا شدم.
وی افزود: از سال ها پیش، از همان دوره نوجوانی در اسفند ماه سبزه عید درست می کردم و به بعضی دوستان که سبزه عید آن ها خوب نشده بود هدیه می دادم، حدود ۲۰ سال است همه ساله در اسفند ماه دانه های مختلف و بعضی هسته میوه ها را در اندازه ها و شکل های مختلف برای تهیه سبزه هفت سین می کارم و دوستان و آشنایان و همسایه ها آن را می خرند تعداد زیادی هم هفته آخر اسفند به سوپرمارکتها می برم و استقبال خوبی از آن می شود.
علی خانی ادامه داد: سبزه سفره هفت سین که تنوع بسیار زیادی با استفاده از بذرها در مدل های فانتزی و با ایده های جالب و خلاقانه دارد وسبزه های شیک و خاصی را بر سر سفره ها شاهد هستیم که در نهایت مقدار زیادی از دانه غلات و حبوبات به هدر می رود.
وی در ادامه افزود: سبزه عید اغلب با دانه گندم، جو، عدس، ماش، ماشک، تخم شاهی و .. تهیه می شود و این سبزه ها که بعداز سیزدهم فروردین دیگر کاربردی ندارد، فرسوده و در طبیعت رها می شود و مقدار قابل توجهی از این دانه ها که خورک انسان و دام است به هدر می رود.
علی خانی تصریح کرد: استفاده از دانه میوه ها نذیر نارنج و پرتقال و هسته خرما، دانه کاج می تواند جایگزین خوبی باشد البته تهیه سبزه با این دانه ها کمی مهارت بیشتر و همچنین مدت زمان بیشتری لازم دارد ودر نهایت هم کمتر فرسوده می شود و می توان نهال های کوچک آن را بعد از سیزده بدر به گلدان و باغچه منتقل کرد.
وی گفت: از دوستداران طبیعت و خانواده ها خواهش می کنم که در این شرایط از سبزه با دانه میوه ها بیشتر استفاده کنند تا کمتر شاهد اسراف دانه های خوراکی باشیم.
انتهای پیام/ج ی
برای سبزه عید از دانههای میوه استفاده کنیم
استفاده از دانه میوه ها نذیر نارنج و پرتقال و هسته خرما، دانه کاج می تواند جایگزین خوبی باشد البته تهیه سبزه با این دانه ها کمی مهارت بیشتر و همچنین مدت زمان بیشتری لازم دارد ودر نهایت هم کمتر فرسوده می شود و می توان نهال های کوچک آن را بعد از سیزده بدر به گلدان و باغچه منتقل کرد.
لینک کوتاه :
https://akhbarekoohpaye.ir/?p=13735
برچسب ها
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان اصفهان خبر داد: آغاز پویش “به عشق حسین(ع)” در حمایت از کودکان ایتام و نیازمند
توسعه انرژیهای نوین در اصفهان مستلزم توجه همزمان به صرفهجویی است
استاندار اصفهان گفت: توجه به تولید انرژیهای نوین نباید مانع از اهتمام به امر صرفهجویی شود و در استان اصفهان، هر دو موضوع به صورت همزمان در دستورکار قرار گرفته است.
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان اصفهان خبر داد:
آغاز پویش “به عشق حسین(ع)” در حمایت از کودکان ایتام و نیازمند
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد استان اصفهان گفت: پویش "به عشق حسین(ع)" برای جذب حامیان طرح اکرام ایتام و محسنین همزمان با ماه محرم آغاز می شود.
مأموریتهای گردشگری استان با سرعت بیشتری دنبال شود
استاندار اصفهان گفت: تمام دستگاههای متولی امر گردشگری باید انجام مأموریتهای سابق خود را در دستورکار قرار داده و رویدادهای برنامهریزی شده را با سرعت بیشتری دنبال کنند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.