اعتراض مردم سجزی به جانمایی محل پسماند ویژه
اعتراض مردم سجزی به جانمایی محل پسماند ویژه
جانمایی محل پسماند ویژه در حاشیه شهر سجزی مدتی اعتراض مردم شهر را به دنبال داشته است. شب گذشته جلسه ای با حضور اعضای شورای شهر ، شهروندان سجزی این نگرانی خود را مطرح کردند .

به گزارش پایگاه خبری اخبار کوهپایه ، علی اکبر باقری شامگاه دوشنبه در نشستی با حضور اعضای شورای شهر سجزی با شهروندان با اشاره به پیگیری‌های متعدد شورای شهر سجزی در مورد جانمایی محل دفن پسماند ویژه اظهار کرد: مضرات این احداث نه تنها برای مردم شهر سجزی و بخش کوهپایه مطرح است بلکه دامن‌گیر شهر اصفهان نیز می‌شود.

وی افزود: جانمایی محل دفن پسماند ویژه در بدترین نقطه ممکن و در مسیر قنات‌ها است و زیان احداث آن شهر سجزی و روستاهای اطراف آن‌ را در مرحله اول در بر می‌گیرد.

رئیس شورای شهر سجزی با اشاره به کم لطفی محیط زیست در این باره تصریح کرد: رعایت استاندارد‌ها به عنوان عاملی برای آسوده‌بودن از آن نام برده می‌شود را با توجه به آنچه از تجربه دیگر صنایعی که در این منطقه دیده می‌شود را در شرایط فعلی نمی‌توان به عنوان یک شاخص قابل تکیه تصور کرد.

دروازه شرق آلوده‌ترین ورودی اصفهان

هاشمی نیز در این این جلسه در رابطه با وضعیت آلاینده‌ها در شرق اصفهان اظهار کرد: اگر برای شهر اصفهان چهار دروازه در نظر بگیریم بد‌ترین دروازه از لحاظ رسیدگی و تراکم آلایندگی‌ها ورودی شرق است.

وی با اشاره به رسیدگی‌ها و شرایط قابل قبول در ورودی‌های دیگر شهر اصفهان، افزود: در شرق آلایندگی‌ها چون کارخانه قند، کشتارگاه، پسماند‌های بیمارستانی، پساب فاضلاب و شهرک‌صنعتی سجزی که با شهرک‌های صنعتی دیگر متفاوت است و در صورت‌ جلسه آن کارخانه‌ هایی در نظر گرفته شده که دارای آلایندگی بوده حدود ۹ کارخانه‌ قیر از جمله این کارخانه‌ها هستند، تماما در این منطقه حضور دارند.

عضو شورای شهر سجزی تصریح کرد: بدتر از همه این‌ها پسماند ویژه است که مصوب شده و بعد از این‌که در دولت احمدی‌نژاد چهار جانمایی برای آن انجام شده بود در آخر مجاورت شهر سجزی انتخاب شد و مخالفت شورای شهر و مردم از این جانمایی با نامه‌‌نگاری‌های متعدد به مسؤولان و مطرح کردن در جلسات منجر شد.

وی با اشاره به تصفیه خانه فاضلاب اصفهان در مجاورت شهر سجزی خاطرنشان کرد: علی‌رغم این‌‌که این تصفیه‌خانه مشکلات زیادی برای شهر سجزی ایجاد کرده است اما بعد از این‌که تلاش‌ها برای تغییر تصفیه‌خانه بی‌نتیجه به نظر می‌رسید با پیگیری‌های شورای شهر سجزی برای استفاده از بخشی از این پساب برای فضای سبز شهر، حتی یک قطره هم به شهر سجزی تعلق نگرفت.

هاشمی با اشاره به زیان‌های دفن پسماند ویژه در سجزی بیان کرد: اما این‌ بار شورا به صورت جدی تلاش می‌کند تا به هر شکلی مانع اجرای محل دفن پسماند ویژه شود چرا که خطرات این کارخانه بسیار زیاد است.

طرح تأمین عایق برای کارخانه فعلا روی کاغذ است

ابوالفضل ناظمی نیز در این جلسه با اشاره به ویژگی‌های پسماند ویژه اظهار کرد: زباله‌های بیمارستانی با سوزاندن و پساب و فاضلاب هم با حوضچه‌ها تا حد زیادی از اثرات سوءشانع می‌شود اما پسماند ویژه در طبیعت گم نمی‌شود و از جمله روغن‌های صنعتی است که در حال حاضر فقط در ساوه تصفیه و دفع می‌شود که در ساوه هم موفق نبوده و برای همین شهر سجزی را انتخاب کردند.

وی افزود: گفته می‌شود برای این پسماند عایق در نظر گرفته می‌شود اما این روی کاغذ است و هر لحظه امکان دارد با عوامل طبیعی وارد محیط زندگی شود؛ این پسماند اثرات خطرناکی دارد و این زباله‌ها به هیچ نحوی از بین نمی‌رود.

عضو شورای شهر سجزی تصریح کرد: طرح دفن پسماند ویژه در کشورهای خیلی پیشرفته انجام می‌شود و بسیاری از کشورها زباله خود را به کشورهای پیشرفته ارسال می‌کنند، اگر این اتفاق در شهر سجزی بیفتد اثرات آن در چندین نسل موثر خواهد بود.

هزینه کمتر عاملی برای انتخاب محل دفن پسماند ویژه

فتح اله موسایی در ادامه با اشاره به موقعیت مناسب این منطقه از لحاظ هزینه برای احداث اظهار کرد: این جانمایی به این دلیل است که احداث در این محل کمترین هزینه را دارد.

وی با اشاره به جاده ترانزیتی عبوری از سجزی افزود: این جانمایی اگر به شهرهای همجوار منتقل شود باز هم برای شهر سجزی مضر خواهد بود و باید در این جانمایی باز نگری شود.

عضو شورای شهر سجزی افزود: محل انتخاب شده حتی نیاز کمتری به خاک‌برداری را به خود می‌بیند و این موضوع و هزینه کمتر، یکی از دلایل این جانمایی است.

امام جمعه سجزی حرف دل مردم را زد

یکی از شهروندان سجزی که به عنوان نماینده مردم معترض سجزی در این جلسه حضور داشت، اظهار کرد: چرا تراکم این همه آلایندگی در کنار شهر سجزی قرار دارد و این در حالی است که کمترین منافع به شهر سجزی می‌رسد.

وی با تشکر از شورا برای ارتباط معقول با مردم و مسؤولان منطقه‌ای افزود: در حال حاضر نیز کارخانه‌های هستند که آلایندگی آان‌ها مشهود است و قانون را دور می‌زنند و روز به روز مشکلات آلایندگی ان‌ها در شهر سجزی گسترده‌تر می‌شود.

شهروند دیگر شهر سجزی نیز با اشاره به آمارهایی از نازایی، سقط جنین و دیگر بیماری‌های خاص در شهر سجزی گفت: شهر سجزی به اندازه کافی از این جانمایی متضرر شده و ما اعتراض خود را با طومار بیان می‌کنیم و از شورای شهر تقاضا داریم اعتراض مردم را به مسؤولان برسانند.

وی با اشاره به صحبت‌های امام جمعه شهر سجزی در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کرد: این‌که امام جمعه، شورای شهر و دیگر مسؤولان در تلاشند تا از ایجاد محل دفن پسماند ویژه جلوگیری شود بسیار خوب است و این همان خواسته مردم است که ما به نمایندگی از آن‌ها در این جلسه هستیم.

شهروند دیگر حاضر در این جلسه نیز در پایان بیان کرد: خیلی از خانواده‌های شهر سجزی در معرض آلایندگی‌های مختلف هستند و پسماند ویژه این مشکلات را به گره‌ای کور تبدیل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شرق اصفهان، طرح دفن پسماند ویژه در حاشیه شهر سجزی مدتی است اعتراضات مردم شهر سجزی را در برداشته است و این امر موجب شد تا در جلسه شب گذشته چند تن از شهروندان به نمایندگی از مردم شهر سجزی دغدغه‌های مردمی از این جانمایی را با شورای شهر در میان گذاشتند و از آخرین اقدامات شورا در این خصوص آگاه شدند.

انتهای پیام/ ۶۳۱۰۲