مسوولان و مدیران استانی در جواب مشکلات مطرح شده بخش کوهپایه چه گفتند؟
مسوولان و مدیران استانی در جواب مشکلات مطرح شده بخش کوهپایه چه گفتند؟
نشست بررسی مشکلات بخش کوهپایه با حضور نمایندگان مجلس و جمعی از مدیران کل استان و مسوولان بخش کوهپایه برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری کوهپایه، فرزاد دادخواه معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان ظهر امروز در نشست بررسی مشکلات بخش کوهپایه با اشاره به روکش محور کوهپایه به سجزی که با خرابی شدید اعتراضات زیادی داشته است، اظهار کرد: در سال گذشته قراردادی به مبلغ ۷ میلیارد تومان به‌منظور اسفالت گردنه ملأ احمد به سمت اصفهان منعقد شد که تا بعد از شهر تودشک بیشتر نتوانست ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: با پیگیری اعتبار مجدد، امسال به دلیل افزایش قیمت‌ها سه بار تجدید مناقصه انجام شد و در پایان دو هفته قبل برای این محور مناقصه‌ای برگزار شد که شرکت ستایش گستر زاینده‌رود برنده شد و قراردادی به مبلغ ۷ میلیارد تومان منعقد شد.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان تصریح کرد: امسال سال استثنایی در بحث اسفالت بود چرا که ۹۰ درصد از پروژه‌های آسفالتی تعطیل‌شده است؛ سیستم کاری ما در سال ۹۲، ۱۳۰۰ کیلومتر خرابی شدید در سطح استان داشته است که حجم بسیار زیادی است و خرابی متوسط یک سال، دو سال و سه سال است و بعد خرابی‌های شدید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۲۰۰۰ کیلومتر راه استان هر ۱۲ سال باید یک‌بار روکش شود سالی ۱۰۰۰ کیلومتر باید آسفالت شود که  تقریباً به‌طور میانگین در سال ۹۳ و ۹۴ سالیانه ۵۰۰ کیلومتر توانستیم روکش انجام دهیم و در سال ۹۵ این مقدار به ۳۸۰ کیلومتر و در سال ۹۶ به ۲۰۰ کیلومتر رسید.

دادخواه در ادامه گفت: حجم خرابی زیاد است و اعتبارات استانی مرتب رو به کاهش است، اساس شدت خرابی‌ها به‌صورت محوری مثل اصفهان به نائین و  خور به  طبس برنامه‌ریزی می‌شود و شهر اصفهان و بخش خاصی ملاک نیست.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان با اشاره به لکه‌گیری ۷۰ درصد راه‌های روستایی در بخش کوهپایه، بیان کرد: زیرگذر جزه یکی از زیرگذرهایی است که بدون اعتبار شروع شد و بیشتر برای ایمنی کارکنان کارخانه جزه ایجاد شد.

تالاب گاوخونی غول خفته است

در ادامه سید رحمان دانیالی اظهار کرد: محیط‌زیست استان اصفهان واقعاً مغفول مانده است و بحث‌های زیست‌محیطی یکی از معضلات استان است به‌طوری‌که حتی حل مسائل گردشگری و میراث فرهنگی تا زمانی که مسائل زیست‌محیطی حل نشود سرانجام مطلوبی نخواهد داشت.

وی افزود: ۸۰ درصد اعتبارات پژوهشی اداره کل محیط‌زیست به تالاب گاوخونی اختصاص‌یافته است و  تالاب گاوخونی به غول خفته معروف است که توجه نکردن به آن معضلات زیست‌محیطی تکان‌دهنده‌ای را به دنبال خواهد داشت و اولویت زیست‌محیطی بعد از آب شرب مربوط به تالاب گاوخونی است‌.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان تصریح کرد: اداره محیط‌زیست شهرستان اصفهان که از نظر کاری و مراجعات از بعضی ادارات کل هم بیشتر است از ساختمان و سامان‌دهی قابل قبولی برخوردار نیست.

دانیالی اظهار داشت: اگر فواصل زیست‌محیطی در احداث دامداری‌ها رعایت شود مجوز برای آن واحد صادر خواهد شد، پایش زیست‌محیطی واحدهای صنعتی به‌صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود و آمادگی همکاری با شهرداری و بخشداری در امر پایش واحدها را داریم و واحدهای رصد شده بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ میلیون روی فیلترهای خودکار کردند.

وی خاطرنشان کرد: واحد سیلیس ۷ سال پیش متقاضی احداث در شهرک صنعتی کوهپایه بود و با حساسیت به این موضوع رسیدگی شد؛ پسماند ویژه استان اصفهان به دلیل صنایع مختلف شکل‌گرفته در این استان بحث کلیدی است و واحد ره پویان که سال‌ها است در انتهای بخش کوهپایه احداث‌شده که پسماند ویژه را دریافت می‌کند و ما هم‌روند آن را رصد می‌کنیم.

مجوز برای طبقه دوم مسکن مهر داده می‌شود

حمیدرضا امیرخانی با اشاره به آماده بودن نقشه‌ها و مطالعات طرح تفضیلی شهر کوهپایه در جواب درخواست شهرداری‌های بخش کوهپایه برای مجوز برای طبقه دوم مسکن مهر، اظهار کرد: اگر طراحی و بارگذاری روی سازه امکان داشته باشد با شرایط مسکن مهر مجوزها صادر می‌شود.

سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: با توجه به ساختار سازمانی که در سال ۹۵ اتفاق افتاد برای مطالعه و احداث راه‌های شهری و فرعی و روستایی به اداره کل راه و شهرسازی محول شد و نگهداری و بهره‌برداری و بهسازی به ادارات راه و ترابری محول شده است.

۶ هزار اراضی سجزی نیاز به بیابان‌زدایی دارد

ولی اظهار کرد: اعتبارات ملی بیابان‌زدایی به خاطر مصوباتی که مجلس برای خوزستان داشته متوقف‌شده و ۶ هزار از اراضی سجزی نیاز به بیابان‌زدایی و احیا دارد.

وی افزود: موضوع مهم در دشت سجزی برداشت از معادن است و همچنان ساماندهی نشده است و مصوبه‌ای که فعالیت معدنی را دشت سجزی ممنوع دانسته، عملاً هنوز صد درصد اجرانشده و منجر به برداشت غیرقانونی برخی افراد سودجو از این معادن شده است که حتی اجرایی نشدن این مصوبه تهدیدات جانی را هم برای مأموران ما داشته است که توسط افراد سودجو با سلاح و دیگر اشکال تهدید می‌شوند و اگر به‌درستی مدیریت نشود احتمال بروز حوادث غیرقابل‌جبران نیز وجود دارد.

رئیس منابع طبیعی شهرستان اصفهان تصریح کرد: برای روستاهای زفره و فشارک طرح مطالعات آبخیزداری در دستور کار قرارگرفته است امیدواریم بعد از مطالعات لازم سازه‌های آبخیزداری جانمایی شود تا برای همیشه مسئله سیل در این مناطق مهار شود.

وی عنوان کرد: برداشت مواد معدنی توسط دهیاری‌ها و شهرداری‌ها که سازمان صنعت و معدن مجری صادرکننده مجوز است که به نظر می‌رسد نگاه این سازمان به برداشت مواد معدنی همانند برداشت‌های معدن کاران است که نیاز به تفکیک این نگاه وجود دارد چراکه مدیریت این بخش را دچار مشکل کرده است.

ولی در مورد شهر سجزی گفت: شهرک المهدی سجزی در دستور کار قرار دارد و به‌زودی مسائل این شهرک حل خواهد شد؛ صحرای خمینی سجزی اگر دستگاه‌های ذی‌ربط بتوانند در چارچوب قوانین واگذاری، واگذاری دریافت کنند و این مسئله حل شود اما در غیر این صورت این زمین ملی محسوب خواهد شد.

اختصاص یک میلیارد تومان برای آب‌رسانی سیار

مهرداد مرادوند با اشاره به اقدامات انجام‌گرفته در بخش کوهپایه، اظهار کرد: از حدود ۲۵۰ رشته قنات که از نزدیک به ۴۰۰ رشته قنات که در بخش وجود دارد دایر است و قنات‌های کوهپایه وابسته به بارندگی است.
وی بابیان این‌که در ۱۲۴ رشته قنات امسال بااعتبار دو میلیارد و شش‌صد میلیون تومان کارشده است، افزود: حدود یک میلیارد تومان امسال اعتبار در شهرستان به آب‌رسانی سیار تخصیص دادیم و این در حالی است که قبلاً فقط در کوهپایه آب‌رسانی سیار داشتیم اما به خاطر خشکی رودخانه در اکثر نقاط شهرستان اصفهان این آب‌رسانی سیار انجام شد.

قائم‌مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به قنوات آسیب‌دیده، تصریح کرد: اعتباراتی ملی را برای قنوات در راه داریم که نمایندگان در جریان هستند و قنات‌هایی را که آسیب‌دیده از این اعتبار که در اختیار شهرستان قرار می‌گیرد تا یک ماه آینده به ترتیب اولویت کمک خواهیم کرد.

وی در خصوص واگذاری و تسهیل زمین دام‌پروری، خاطرنشان کرد: واگذاری زمین یک فرایند زمان‌بر است که موضوع تسریع و تسهیل واگذاری خصوصاً برای طرح‌های سرمایه‌گذاری با هماهنگی‌ها ایجادشده در استان فوق‌العاده تسهیل شده است.

مرادوند با اعلام آمادگی برای برگزاری کلاس‌های آموزشی درزمینهٔ آب و تغییر الگوی کشت، گفت: ساخت‌وسازها باید با اخذ مجوز انجام شود که پیگیر تسهیل و تسریع این روند هستیم برای ساخت‌وسازهای غیرمجاز هم برنامه داریم
مهرداد مرادوند اذعان کرد: با شیوع آنفولانزای پرندگان صندوق بیمه دچار مشکل شد و بنابراین پرداخت خسارات باغداران با مشکل مواجه شد که مجلس برای افزایش بودجه‌های لازم اقدامات خوبی را انجام داد