به گزارش اخبار کوهپایه بید مشک درختچهای است از نژاد درخت بید، دو پایه زینتی و گاهی به صورت درخت ولی به هر حال بلندی آن معمولا از هشت متر تجاوز نمیكند. زیر پوست و روی چوب این درخت برجستگی های تیزی وجود دارد. برگ های آن در پایه های نر و پایههای ماده متفاوت است، روی برگ سبز تیره و پشت آن كرک دار و روشن میباشد، برگ های درختان ماده معمولا بیضی شكل و پهن تر از برگ های درختان نر است.
گلهای آن به صورت سنبله و قبل از باز شدن برگ ها ظاهر میشوند و معطرند، بهترین نوع گل آن است كه زردی رنگ آن بیشتر باشد. این درختچه بومی ایران است و در جنگل های جلگه ای شمال از دره چهل چای مینو دشت در شرق گرگان تا دره تالار و هزار و نور و كجور، رامسر، منجیل و آستارا، اردبیل و ارسباران و هم چنین در مناطق استپی و نیمه خشک اصفهان، كرمان، شیراز و مناطق جنوبی البرز و توچال و هزاربند انتشار دارد.
بيدمشك گياهي خوشبو و خوشرنگ با شكوفه هاي زردرنگ است كه جايگاه خاصي در ميان مردم به خاطر عرق و محصولاتي كه از شكوفه هاي معطرش به دست مي آيد، دارد.
بيدمِشك ( ساليكس كاپري) درخت يا درختچه اي زينتي است كه داراي گل هاي زرد كم رنگ به شكل دم گربه است.
گياهي است از نژاد بيد كه اندازه آن از بيد معمولي كوچكتر ولي سنبلههاي آن داراي اسانس معطري است.
گلهاي آن قبل از برگها ظاهر ميشود و اسانسي كه از اين گياه گرفته ميشود، به نام عرق بيدمشك، هم براي معطر كردن شربت استفاده مي شود و هم داراي خواص درماني بالاست.
خواص درمانی بیدمشک
طبیعت آن سرد و تر است. هر بار میوه بیدمشک را در قوری انداخته و همراه چای دم كنید و بنوشید، چای را معطر میسازد. پنجاه گرم خشک آن را در یک لیتر آب دو دقیقه بجوشانید بعد ده دقیقه دم كنید سپس آب آن را صاف نموده روزی سه فنجان به نوبت قبل از غذا بنوشید. بی اشتهایی پس از بیماری و نقاهت را برطرف میسازد، اعصاب صورت را تسكین میدهد، بیخوابی را درمان میكند، سر دردهای گرم مزاج را تسكین میدهد.
عرق بیدمشک را بنوشید. ملین طبع است، قلب را تقویت و ضعف آن را برطرف میسازد، مقوی معده و احشا و قوه باه بوده، قند خون را پایین میآورد. عرق بیدمشک را با شرب بهارنارنج مخلوط كنید و چهل روز صبح و شب هربار یك لیوان بنوشید، عرق بدن كه از ضعف باشد را متوقف میسازد.
انتهای پیام/