چگونه عسل طبیعی را تشخیص دهیم؟
عسل طبیعی و خالص، عسلی است که توسط زنبورهای عسل از شهد گل تولید میشود. امروزه برخی افراد با ترکیب مواد ناخالص به آن و یا ساخت عسل تقلبی، تشخیص عسل طبیعی از یک عسل تقلبی را برای ما سخت کردهاند. عسل مادهای خوراکی و مقوی است که امروزه پزشکان طب سنتی آن را برای بیماران خود تجویز میکنند.
تأکید همهی پزشکان طب سنتی بر این است که یک عسل خالص و کاملاً طبیعی را تهیه کنند. البته امروزه عسلهای ناخالص زیاد شدهاند. بهتر است که راه شناخت عسلهای طبیعی را بدانید تا علاوه بر استفاده از عسلهای بهتر، در پرداخت هزینههای اضافه صرفهجویی کنید. این مادهی درمانی قیمت نسبتاً بالایی دارد. قیمت بالا دلیل خوبی برای تقلب سود جویان قرارگرفته است. امروزه تلاشهای زیادی برای مقابله با این مشکل صورت گرفته است.
ما در این مقاله به شما کمک میکنیم تا دیگر نگران خرید عسلهای قلابی نباشید. به شما توصیه میکنم که قبل از خرید عسل، مقالهی تشخیص عسل طبیعی را بخوانید تا از خرید اشتباه خود پشیمان نشوید!
برخی از فروشندگان عسل برای فروختن عسلهای قلابی خود، به هر شیوهای آنها را به مردم میفروشند. به گفتهی آنها عسل، عسل است و هیچ تفاوتی بین عسلهای اصل و کارخانهای وجود ندارد! بهتر است بدانید که عسل یک منبع عالی و سرشار از انرژی است. این بمب انرژی عمدتاً حاوی کربوهیدرات و آب و همچنین مقادیر کمی اسیدهای آلی، ویتامینها، مواد معدنی، فلاونوئیدها و آنزیمها است
عسل طبیعی
پزشکان طب سنتی و حتی طب غیر سنتی نیز در توصیههای خود به بیماران، خالص بودن این مادهی گیاهی و این بمب انرژی را ذکر میکنند. پس بهتر است قبل از اینکه بخواهیم راه تشخیص عسل طبیعی را به شما بیاموزیم، کمی با خواص آن آشنا شوید. از جالبترین خواص عسل کمک به تناسب اندام است. بهتر است بدانید که رژیم غذایی مربوط به عسل از سالمترین رژیمها است!
عسل برای طبع سرد
اگر دنبال این هستید که از عسل برای گرم کردن طبع خود استفاده کنید، بهترین انتخاب را انجام دادهاید. البته بهتر است که صبحها عسل و کره را به همراه چای بابونه استفاده کنید. از طرفی مصرف روزانهی یک عسل خالص به شما کمک میکند تا تشخیص عسل طبیعی برایتان راحتتر باشد.
بیماریهای پوستی و معجزهی عسل!
میدانیم که عسل بهعنوان یک مادهی معتبر درمانی و مؤثر شناختهشده است. حتی متخصصان پوست و مو نیز برای ترمیم جای زخم، کاهش التهاب، ترمیم سوختگیها و جای اسکارهای حاصل از زخم و جوش این مادهی خالص را پیشنهاد میکنند.
برای درمان اختلالاتی که در دستگاه گوارش رخ میدهد، سرطان و بیماریهای قلبی نیز برخی از پزشکان طب سنتی و گیاهی، استفادهی روزانه از عسل را پیشنهاد میدهند. توجه داشته باشید که اصل بودن عسل برای درمان هرکدام از این مشکلات، اهمیت و تأثیر ویژهای دارد. به همین دلیل است که باید در تشخیص عسل طبیعی مهارت داشته و یک عسل تقلبی را نخرید
معجزه ی درمانی عسل
درمان حساسیت فصلی
در فصل زمستان و پاییز که بیشترین حساسیتها و آنفلوانزاها به سراغ هر فرد میآید، مصرف عسل بهترین داروی خانگی است. برخی افراد مقدار بسیار کمی آبلیموی تازه و طبیعی را با عسل خالص و مقداری آب گرم مخلوط کرده و روزانه مصرف میکنند. مصرف این محلول بسیار مقوی برای درمان حساسیتهای فصلی و سرفه یا آنفلوانزاها مؤثر است.
عسل خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و برای درمان عفونتهای سینوسی بسیار عالی است.
استرپتومایسین، کلرامفنیکل، تتراسایکلین، متابولیت های نیتروفورانس، سولفونامیدها و تریمتوپریم، ازجمله مواردی هستند که در یک عسل طبیعی شناساییشدهاند. به همین دلیل است که عسل را یک منبع سرشار از ویتامینها و خواص دارویی نامیدند.
در ادامه چند مورد از روشهای مؤثر و مجرب برای تشخیص عسل طبیعی از یک عسل تقلبی را بیان کردهایم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا به شما کمک کنیم که گول فروشندههای متقلب را نخورید و بهترین عسل را بخرید.
چرا عسل بهترین دارو است؟
بهطورکلی در ۱۰۰ گرم عسل خالص، تقریباً ۸۰ گرم کربوهیدرات،۳۵ گرم گلوکز،۴۰ گرم فروکتوز و ۵ گرم ساکارز وجود دارد. شاید برایتان جالب باشد که حدوداً ۲۰ گرم از این ۱۰۰ گرم را نیز آب تشکیل میدهد.
علاوه بر این، عسل حاوی بیش از ۱۸۰ ماده است. این ماده همچنین اسیدهای آلی مانند اسید استیک و اسید گلوکونیک، ویتامینها و مواد معدنی بهویژه پتاسیم را در خود دارد. عسل همچنین حاوی مقادیر کمی نیاسین، کلسیم، مس، ریبوفلاوین، آهن، منیزیم است
دارویی بنام عسل
اگر یک قاشق عسل طبیعی و اصل را به یک فرد که فقر آهن دارد بدهید او بهتر میتواند عسل طبیعی را تشخیص دهد. تشخیص عسل طبیعی برای آنها راحت است زیرا بوی آهن موجود در عسل آنها را اذیت میکند و شاید از خوردن عسل امتناع کنند.
فلانوئیدهای موجود در عسل از فلاونون ها و فلاونول ها تشکیلشدهاند که برای افرادی که کمبود آهن دارند مفید است. این درحالی است که اسیدهای موجود در یک عسل تقلبی که برای بدن ضرر دارند، اسیدهای فنلیک و اسیدهای بنزوئیک هستند. این اسیدها برای ایجاد رنگ، طعم و رایحه به عسل اضافه میشوند. اکنون دانستید که چرا یک عسل طبیعی جز پرانرژیترین و بهترین داروهای سنتی معرفیشده است. پس بهتر است برای تشخیص عسل طبیعی آمادهباشید.
انواع عسل
عسل تیره بهترین و غنیترین نوع عسل است. البته عسلها بر اساس نوع مادهی گیاهی که یک زنبور شهد آن را میمکد رنگ متفاوتی دارند. طبق استانداردهای اتحادیه اروپا عسل محصولی خالص است که در آن هیچ مادهی افزودنی وجود ندارد. با توجه به محیط و منطقهای که زنبورها در آنجا زندگی میکنند و گیاهانی که شهد آنها را استفاده میکنند، عسلها به دودستهی کلی تقسیمشدهاند.
عسل شهد (تکگل)
عسل تکگل یا همان عسل شهد، تنها از شهد یک نمونه از گیاهان ساختهشده است. برای تشخیص عسل طبیعی از یک عسل تقلبی بهتر است که حتماً انواع عسلها را بشناسید. حتی رنگ یک عسل میتواند نشانهی طبیعی نبودنش باشد. معمولاً ۴۵ درصد از گرد موجود در عسل را گرد و عطر گیاهان تشکیل میدهد اما این میزان برای عسلهای مختلف، متفاوت است.
عسلی که از شهد گل آفتابگردان ساختهشده است گرد کمتر از ۴۵ درصد خالص از این گل را باید داشته باشد. یک عسل که از شهد اقاقیا و لیندر، ساختهشده نباید کمتر از ۳۰ درصد از گرد این گل را داشته باشد. عسلهای اکالیپتوس و شاهبلوط بیشترین میزان گرده و شهد گلها را در خوددارند. خالص بودن این عسل به حدی است که حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد این عسل از گرد خالص این گیاهان است
عسل شهد
پس تشخیص عسل طبیعی از نوع اکالیپتوس و شاه بلوط مطمئنا راحتتر خواهد بود. چراکه عطر بیشتری دارد.
عسل اکالیپتوس و عسل شاهبلوط، بیشترین میزان گرد و عطر گیاهان را در خوددارند. این عسلها میتوانند گرده ۷۰ تا ۹۰ درصد را داشته باشند. عسلهای تکگل معمولاً نسبت به عسلهای چند گل قیمت بالاتری دارند. البته هر دو نوع از این عسلها خواص درمانی و انرژی خاص خود را دارند.
عسل پلی فلور یا عسل چند گل
به عسلی که از شهد چند نمونه ازگلها و گیاهان ساختهشده است، عسل چند گلی یا پلی فلور گفته میشود.
این عسل برخلاف عسلهای تکگل حاصل چند نمونه از گیاهان مختلف است که میتواند متناسب با هر فصل، عطروطعم گیاهان مختلفی را داشته باشد.
عسل بهاره و عسل پاییزه
از بارزترین نمونههای عسلهای چند گل، عسل بهاره و پاییزه هستند. همانطور که اسم آنها مشخص است تنها تفاوت این دو عسل در گیاهانی است که زنبور در هر فصل از شهد آن استفاده میکند. برای تشخیص عسل طبیعی بهتر است که بپرسید هر عسل متناسب با چه فصلی است.
اگر عسل بهاره بو و عطر گیاهانی مثل مرکبات، اقاقیا، زردآلو، گلابی بادام و غیره داشت این عسل میتواند طبیعی و اصیل باشد. عسل پاییزه که در اوایل فصل تابستان و اواسط پاییز بیشتر عرضه میشود، حاصل مکیدن گیاهان صحرایی و تابستانی است. البته سایر روشها مانند روشهای آزمایشگاهی نیز برای تشخیص عسل طبیعی بهاره و پاییزه وجود دارند اما عطر و بوی یک عسل سادهترین و در دسترس ترین راه است.
عسل موم دار
این عسل کیفیتی بالاتر از دیگر عسلها دارد. عسل موم دارد سرشار از گرد گلها است و حرارتی ندیده است. این عسل ازنظر خاصیت، طعم و کیفیت بهتر است. البته بهتر است در مصرف این نوع عسل زیادهروی نکنید.
متأسفانه افراد سود جود و متقلب با دستگاههای مومساز شبه موم میسازند و در عسل قرار میدهند تا قیمت عسل را بالاتر ببرند
عسل موم دار
راههای تشخیص عسل طبیعی
فکر میکنم متوجه شدید که چرا تأکید میکنیم که حتماً در خرید یک عسل طبیعی دقت داشته باشید. میتوان برخی از اجزای تشکیلدهندهی عسل را تفکیک کرد تا کیفیت و خالص بودن این عسل را شناسایی کنیم. عسل یک مادهی شیرین و چسبناک است که بهراحتی میتوانند آن را با شیرینکنندههای ارزانتری مانند شکر، نیشکر تصفیهشده، شکر چغندر و شربت غلیظ مخلوط کنند. البته تشخیص این مادهی افزودنی کار راحتی نیست. نیاز است که یک فرد آشنا به زنبورهای عسل این کار را انجام دهد.
تشخیص عسل طبیعی از تقلبی، با تجزیهوتحلیل مستقیم قندهای موجود در آن انجام میشود. البته این کار بهراحتی انجام نمیشود زیرا ویژگیهای که مواد افزودنی دارند با ویژگیهای عسل طبیعی تقریباً مشابه است.
عسلهای تقلبی نهتنها برای انسان دارو نیستند بلکه میتواند برای آنها ضرر داشته باشند. افراد دیابتی و آنهایی که فشارخون بالا دارند میتوانند با خوردن این عسل ناخالص و شکردار برایشان مشکلاتی به وجود آید.
بهترین روش تشخیص عسل
کمک گرفتن از حواس پنجگانه، سادهترین راه تشخیص عسل طبیعی و خالص است. جالب است بدانید که آسانترین و بهترین روش همین روش است. یک قاشق عسل طبیعی در دهان شما بهسرعت آب خواهد شد ولی عسل غیرطبیعی بهراحتی در دهان شما آب نخواهد شد.
یک عسل طبیعی و اصل، عطروطعم گلها را دارد زیرا زنبورعسل شهد بهترین گلها را مکیده و انواع آنزیمها را به آن اضافه میکند. سپس شهد گلها را به یک مادهی خوشبو، خوشمزه و شفابخش به نام عسل تبدیل میکند.
پس گاهی اوقات شما میتوانید با توجه به بو، طعم و حتی رنگ، یک عسل طبیعی را از قلابی تشخیص دهید. عسل با توجه به محیط و گیاهانی که در هر منطقه وجود دارد، رنگ، طعم و بوی متفاوتی دار
راه تشخیص عسل طبیعی
بو و رنگ عسل نارنج با عسل اکالیپتوس متفاوت است. رنگ عسل میتواند از زرد روشن تا قهوهای تیره و حتی نزدیک به سبز زیتونی را دارا باشد. اگرچه تشخیص صددرصدی وجود ناخالصی در عسل تنها از طریق آزمایشگاهها و دستگاهی به نام «رفراکتومتر» انجام میشود.
غلظت عسل طبیعی
یکی دیگر از روش تشخیص عسل طبیعی، توجه به مواردی ازجمله غلظت عسل طبیعی است. عسل طبیعی بدون شکر است و معمولاً بهعنوان دارو برای درمان بیماریها استفاده میشود. عسل طبیعی غلظت زیادی ندارد. باید بدانید عسلی که زنبور تولیدکنندهی آن است، روان است.
دقت کنید که گاهی اوقات درروش های صنعتی پرورش زنبورعسل به زنبورهای خود شکر میدهند و زنبور کمتر گیاهان را میمکد. در این مورد باید گفت هیچ ایرادی در طبیعی بودن عسل به وجود نمیآید. چنانچه به زنبورعسل شکر بدهند، قند شکر به هم میپیچند و به همین علت عسل طبیعی یک مقدار سفت تر از حالت معمولی میشود.
عدهای روشهای تشخیص طبیعی را قبول ندارند و تنها به آزمایش عسل در آزمایشگاه اکتفا میکنند. بهتر است یکراه عمومی برایتان پیشنهاد دهیم. با این روش اثر شفابخش و باورنکردنی عسل را خواهید دید.
اثر باورکردنی این عسل در درمان افرادی است که افت فشارخون و یا قند خوندارند.
اثر باورنکردنی عسل طبیعی!
این افراد میتوانند در تشخیص عسل طبیعی و اصل نسبت به بقیه قویتر باشند. کافی است دو قاشق غذاخوری از عسل طبیعی را به همراه مقداری جوشاندهی آرامبخش به یک فرد که انرژی و نیروی بدنی کم دارد بدهید. خاصیت عسل را بعد از گذشت زمان کوتاهی در صورت او مشاهده خواهید نمود. انرژی عسل باعث بهبود حال و وضعیت روحی این فرد خواهد شد. از طرفی باعث افزایش و تعادل فشارخون و قند خون فرد خواهد شد.
یک عسل غیرطبیعی خاصیت انرژیزای زیادی را نخواهد داشت و شاید باعث بالا رفتن قند خون فرد شود.
عسل یک درمان کننده
باور غلط در تشخیص عسل
برخی از مردم فکر میکنند که عسل باید همیشه صاف و شفاف باشد. آنها باور دارند اگر یک عسل تهنشین و کدر شد دیگر طبیعی نیست. این باور غلط در تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی، باعث میشود که شما در انتخاب خود اشتباه کنید. درواقع عسل طبیعی و خوب عسلی است که رنگ کهربایی داشته باشد. بهتر بگویم عسلی که کش بیاید بهترین عسل است.
شکرک زدن و تشخیص عسل طبیعی
شاید همیشه با خود بگویید اگر شکرک در ته ظرف عسل تهنشین شد پس حتماً این عسل تقلبی است! ما امروز به شما میگوییم این باور برای همهی عسلها درست نیست. درواقع عسل شما به پدیدهی بلورین شدن و کریستالیزاسیون نزدیک شده است. وجود این شکرک ها حتماً نشانهی وجود شکر در عسل شما نیست.
عسل میزان بالایی قند طبیعی و آنزیم دیاستاز را در خود دارد که در شرایطی مانند رطوبت، دما و غیره ذرات موجود در عسل را جذب کرده و تهنشین میشود. درواقع عسل یک مادهی جامد است که برای شما به شکل مایع است. این مادهی مقوی باید به شکل جامد باشد. این جامد شدن به شکل بلورهای شکر دیده میشود و گاهی اوقات با شکرک زدن اشتباه گرفته میشود.
شکرک زدن یا تقلبی بودن عسل؟
شاید برایتان سؤال پیش بیاید که چگونه یک عسل جامد طبیعی را از عسل تقلبی شکرک زده تشخیص دهیم؟ شاید تشخیص عسل طبیعی از قلابی بااینوجود کار مشکلی باشد. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی تهنشین میشود و به شکل بلورهای جامد تبدیل میشود. مطمئن باشید که اگر به نکات زیر دقت کنید، دیگر عسل تقلبی را نخواهید خرید.
یک عسل طبیعی بلوریشده، کمکم و بهمرورزمان کدر میشود و رسوب میکند. این اتفاق برای عسل غیرطبیعی بهطور ناگهانی مثلاً در یک شبانهروز اتفاق میافتد. شکر باقیمانده در ته ظرف باید مثل شیرهی خرما نرم باشد و هنگام خوردن اندکی زبر باشد. زبری شکرک نباید به حدی باشد که صدایی زیر دندان احساس شود.
شکرک کردن عسل
این در حالی است که شکرک عسل قلابی مثل آبنبات سفت بوده و با قاشق هم بهسختی برداشته میشود. دانههای شکر به دندان میچسبند و یا زیر دندان صدا میدهند. شبه عسلها در زمان بسیار کوتاهتری شکرک میزند و اثری از کدر شدن در آنها دیده نمیشود بلکه شفافتر هم خواهند شد. بلورهای عسل جامد شده، خیلی ریز تر از بلورهای عسل شکرک زده است. با خواندن نکات بالا در تشخیص عسل طبیعی از تقلبی مهارت بیشتری خواهید یافت.
راه جلوگیری از شکرک زدن عسل
شاید دیده باشید که حتی بهترین و خالصترین نوع عسل در مغازهها شکرک ندارد و به همان شکل مایع است. معمولاً برای جلوگیری از تبلور عسل، آن را حرارت میدهند. ممکن است مقدار بسیار کمی جوهر لیمو به چند تن عسل اضافه کنند. این کار از جامد شدن عسل جلوگیری میکند. البته اگر حرارت دادن عسل بیشازحد انجام شود باعث از بین رفتن خواص و مواد موجود در آن خواهد شد.
تشخیص عسل در سرما
از زمانهای قدیم این راه یکی از سادهترین راههای تشخیص عسل طبیعی از قلابی، قرار دادن عسل در یخچال بود. عسلی که در سرما قرار داده شود اگر با مواد ناخالصی مثل شکر مخلوط شده باشد، شکر موجود در عسل مانع از سرازیر شدن و کش دارد شدن عسل میشود.
آب سرد
عسل طبیعی داخل آب سرد چسبندگی و کشدار بودن خودش را حفظ میکند و دیرتر از عسل تقلبی در آب سرد حل خواهد شد. البته عدهی دیگری راههای متفاوتتری برای تشخیص عسل طبیعی با آب بیان کردهاند. برای مثال اگر یک قاشق عسل طبیعی را داخل لیوان آب بریزید و بهصورت عمودی وارد لیوان شود و بهسرعت حل نشود آن عسل طبیعی است.
حال اگر عکس این پدیده رخ دهد، میتوان به طبیعی بودن عسل شک کرد. اگر یک قاشق عسل را در یک ظرف ریخته و مقداری آب سرد روی آن بریزید و خیلی آرام به یک سمت حرکت بدهید روی عسل طبیعی اشکالی ۶ ضلعی ایجاد میشود. در عسل تقلبی این اتفاق نمیافتد
تشخیص عسل در آب
سایر روشهای خانگی
روشهای خانگی زیادی برای تشخیص عسل طبیعی بیانشدهاند. به شما پیشنهاد میدهیم که یک مکان قابلاطمینان برای خرید این مادهی دارویی و شفابخش را انتخاب کنید. البته روشهای علمی و آزمایشگاهی را نیز فراموش نکنید.
سوزاندن عسل
شکر و قندها دیرتر از سایر مواد میسوزند و بهراحتی گرم نمیشوند. اگر به عسل مادهی افزودنی مانند قند و یا نیشکر اضافهشده باشد پس یک عسل تقلبی بهراحتی در کنار یک جرقهی کبریت و یا آتش نمیسوزد. اما اگر عسل مادهی افزودنی نداشته باشد راحتتر از عسل تقلبی آتش میگیرد. برای انجام این آزمایش یک قاشق عسل کافی است و نیاز به خراب کردن کل عسل نیست.
میزان چسبندگی عسل طبیعی
اگر مقداری از یک عسل طبیعی را با انگشت بردارید، خواهید دید که بسیار راحت میتوانید آن را تمیز کنید. درصورتیکه عسل تقلبی به انگشتان شما میچسبد. شاید با این روش ساده بتوانید بهتر یک عسل را بشناسید و در خرید خود اعتماد بیشتری داشته باشید. البته بهتر است به همین روش تنها اکتفا نکنید و سایر روشها را نیز امتحان کنید.
مطمئنترین راه تشخیص عسل طبیعی
صحیحترین روش برای تشخیص کیفیت و خالص بودن عسل، آزمایشگاه است. فقط کافی است مقداری از عسل موردنظر را به آزمایشگاه تخصصی عسل ببرید و از آنها بخواهید تا آن را برای شما آنالیز کنند. حتی زنبوردارها برای اطلاع از کیفیت عسلهایشان آن را به آزمایشگاه میفرستند. شاید یک عسل بسیار مرغوب و مطمئن باشد اما مورد نقضکنندهای داشته باشد.
در آزمایشگاه تخصصی عسل، میزان ساکارز، رطوبت، هیدرو کسی متیل فورفورال، گلوکز، فروکتوز یک عسل موردبررسی قرار میگیرد. البته طبق استانداردها و دستهبندیهایی که برای یک عسل بیان میشود این میزان برای هر نوع عسل متفاوت است.
تشخیص عسل در آزمایشگاه
نکته
گاهی اوقات یک عسل را از فروشگاههای بزرگ و یا سوپرمارکتها خریداری میکنید. این عسلهای کارخانهای دارای برچسبهایی هستند که میزان محتویات و آنالیز مواد درون عسل را بر روی آن نوشتهاند. دقت به همهی موارد روی این نشان استاندار اهمیت زیادی دارد. تنها به ساکارز و یا فروکتوز موجود در آن توجه نکنید بلکه باید عوامل دیگر را نیز برسی کنید.
در بسیاری از موارد حتی اگر ساکارز بالای ۵ درصد نیز باشد میتوان گفت که عسل طبیعی و خالص است. در بیشتر موارد ساکاراز عسل زیر ۵ در صد نوشتهشده است. پس با دیدن برچسب استاندارد بر روی عسل تشخیص عسل طبیعی در سوپرمارکتها برایتان راحتتر خواهد بود.
روشهای آزمایشگاهی چگونه انجام میشود؟
برخی از روشهای آزمایشگاهی نهتنها برای تشخیص عسل طبیعی انجام میشوند بلکه برای تعیین نوع عسل گیاهی نیز صورت میگیرند. در این آزمایشگاهها برای تعیین منشأ عسلهای تکگل روش فیزیکوشیمیایی و برای عسلهای چند گل روش آنالیز ملیسوپالینولوژی برای شناخت دانههای گرد گلهای مختلف استفاده میشود.
در برخی موارد که گردهی گیاهان با درصد کمتری در عسل دیده میشود آنگاه برخی دست به افزودن مادهی معطر با گرد گیاهان میزنند. البته بهتر است فردی که آموزشها و تخصص لازم را دارد برای این کار انتخاب شود. در این آزمایشها بر روی شاخصهای متفاوتی ازجمله: بررسی کربوهیدراتها و قندها، مواد معدنی، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی، ترکیب اسیدهای آمینه، مشخصات عطر و غیره آزمایش انجام میشود. این روش علمی مطمئنترین نوع تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی است.
تشخیص عسل طبیعی
آزمایشهای شیمیایی حتی عسلهایی را که توسط زنبورهای دوسر تولیدشدهاند را میتوانند تشخیص دهند. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی یک عسل را با توجه به نوع گلهای مکیده شده توسط هر زنبور بررسی میکنند. البته شرایط هر فصل، شرایط جغرافیایی و آبوهوا نیز بر این ویژگیهای عسل تأثیر میگذارد. برای پیدا کردن آزمایشگاه در هر شهر، فقط کافی است در اینترنت نام شهر خود را به همراه آزمایشگاه تشخیص عسل طبیعی را جستوجو کنید.
پرسش و پاسخ
آیا همه میتوانند عسل مصنوعی تولید کند؟
متاسفانه هرکس می تواند با دستور خاصی این عسل را تولید کند و به عواقب آن برای مردم فکر نکند.
آیا مصرف عسل تقلبی برای بدن ضرر دارد؟
بله این نوع شیه عسل از موادی مانند نشاسته،شکر،فروکتوز و … ساخته می شود . این مواد نه تنها برای بدن مفید نیست حتی باعث بیماری هایی مثل سرطان می شود. باید از خوردن این نوع عسل خودداری کرد.
تاثیر یک عسل خوب در بدن چیست؟
عسل طبیعی تنها ماده ای غذایی است که هرگز فاسد نمی شود و نیرومندترین و خطرناک ترین میکروب ها را در کمتر از ۴۸ ساعت نابود می کند به همین دلیل بهترین آنتی بیوتیک خوراکی طبیعی است که هیچ آسیبی به بدن نمی رساند.
انتهای پیام/