۱۳ هزار ناشنوا و کم شنوا تحت پوشش بهزیستی اصفهان/  ۱۲۳ نفر در نوبت کاشت حلزون
۱۳ هزار ناشنوا و کم شنوا تحت پوشش بهزیستی اصفهان/  ۱۲۳ نفر در نوبت کاشت حلزون
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: ۱۸۷ نفرکمک‌هزینه قطعات کاشت حلزون دریافت کرده اند، در عین حال هم حدود۱۲۳ در انتظار نوبت کاشت حلزون و دریافت خدمات داریم که امیدواریم بتوانیم با اعتبارات سال۱۴۰۲ به آن‌ها نیز خدمات برسانیم.

به گزارش اخبارکوهپایه سید کمال صدیقی اظهار کرد: حوزه توانبخشی بهزیستی استان اصفهان بیش از ۱۳ هزار ناشنوا و کم شنوا را تحت پوشش دارد و تلاش کرده است که در تامین تجهیزات توانبخشی مورد نیاز و همچنین در زمینه آموزش و توانبخشی آن‌ها اقداماتی را در سطح استان انجام دهد.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزود: در‌حیطه آموزش و توانبخشی دو مرکز مادر کودک کم شنوا و ناشنوا در استان وجود دارد که به بیش از ۱۵۰ نفر از این افراد کم شنوا و ناشنوای زیر۱۴ سال خدماتی را ارائه می دهد.

وی عنوان کرد: در این مراکز خدمات تربیت شنیداری، گفتار درمانی، کاردرمانی، آموزش های مختلفی که بچه های مدرسه و یا بچه های قبل مدرسه نیاز دارند، ارائه می شود.

کمال صدیقی در ادامه بیان کرد: آن دسته از بچه هایی که عمل کاشت حلزون را انجام داده اند حتما باید در این مرکز توانبخشی از خدمات تربیت شنیداری و توانبخشی شنوایی بهره مند شوند تا بتوانند ارتباط کلامی را با اطرافیانشان برقرار کنند.

۱۲۳ نفر در نوبت کاشت حلزون قرار دارند

صدیقی با عنوان اینکه در سال گذشته تا کنون نزدیک به ۲۴۵ نفر جهت کاشت حلزون و یا دریافت کمک هزینه های قطعات کاشت حلزون به آن ها خدمات ارائه داده ایم، گفت: ۵۸ نفر از این افراد کاشت حلزون داشته اند و ۳میلیون تومان از طرف بهزیستی به خانواده داده شده و ۳میلیون تومان هم از طریق موسسه خیریه حضرت ابالفضل به آن‌ها پرداخت شده است که تقریبا به صورت رایگان توانسته اند این کاشت را انجام دهند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزود: ۱۸۷ نفر هم کمک‌هزینه قطعات کاشت حلزون دریافت کرده اند، در عین حال هم حدود۱۲۳ در انتظار نوبت کاشت حلزون و دریافت خدمات داریم که امیدواریم بتوانیم با اعتبارات سال۱۴۰۲ به آن‌ها نیز خدمات برسانیم و مورد حمایت قرار دهیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۸۲ دستگاه سمعک و حدود ۳۵ هزار حلقه باتری در اختیار ناشنوایان قرار گرفته، افزود: امسال هم تا حدود پایان شهریور ۲۵۰ دستگاه سمعک و ۲۵۰۰ حلقه باتری را در اختیار آن‌ها قرار دادیم.

تربیت مترجم از اقدامات مهم در رابطه با حمایت از ناشنوایان و کم شنوایان

صدیقی تصریح کرد: تفاهم نامه ای را با انجمن خانواده ناشنوایان استان اصفهان بسته و آن‌ها را مکلف کرده ایم به بحث تربیت مترجم و اعتباراتی را در اختیارشان قرار دادیم و آن‌ها نسبت به تربیت مترجم اقدام کردند که سال گذشته حدود ۶۷ نفر دوره مقدماتی آموزش مترجمی زبان اشاره را با موفقیت به پایان رساندند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون برای حدود ۸۷۱ نفر از ناشنوایان مترجم اعزام شده،گفت: این مترجمان در مواقعی که این فرد ناشنوا نیار دارد در سیستم قضایی یا دستگاه های دولتی و عمومی، مترجم کنار آنها قرار می گیرد و نسبت به نیاز های فرد ناشنوا و در‌خواست های آنها اقدام می کند.

برگزاری برنامه های متنوعی به مناسبت ۸ مهرماه روز جهانی ناشنوایان

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزود: چهارم مهرماه انجمن خانواده های ناشنوایان با حضور ۲۵۰ نفر از ناشنوایان و خانواده های آنها در سالن اجتماعات بهزیستی برنامه ای برگزار کردند.

کمال صدیقی با عنوان اینکه عمده مشکلات و چالش ها قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت است، گفت: قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت که تکالیفی را برای دستگاه های مختلف مشخص کرده است و این دستگاه ها ملزم و متکلف به انجام تعهدات و مسئولیت های خودشان در قبال معلولین هستند یکسری مواد در این قانون وجود دارد که برخی از آنها اجرایشان به صورت نسبی بوده است و هنوز آن رضایت کاملی که باید افراد ناشنوا و کم شنوا داشته باشند ایجاد نشده است.

وی ادامه داد: برای مثال تبصره ۲ماده ۵ قانون حمایت بحث نیم بها شدن تردد و استفاده افراد معلول شدید و خیلی شدید است از سامانه های درون شهری و برون شهری که این ماده در مورد سامانه های درون شهری برای افراد دارای معلولیت شدید به صورت رایگان و سامانه های بیرون شهری به صورت نیم بها است که بعضا شرکت های هواپیمایی، قطار، ناوگان اتوبوس رانی برون شهری بعضا این قانون‌ را اجرا نمی کنند.

صدیقی افزود: در بحث درون شهری برای رایگان شدن تردد افراد معلول شدید، شهرداری با ما خوشبختانه همراهی های خوبی داشته است و برای تردد آن ها کارت منزلت فراهم کرده است و می توانند این افراد از آن‌ها استفاده کنند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزود: در ماده شش قانون حمایت، بحث درمان و توانبخشی افراد معلول را به بیمه سلامت سپرده و اعتبارات را در اختیار این بیمه قرار دادند و این بیمه مکلف است در این راستا با ما همراهی داشته باشد.

وی گفت: علی رغم اینکه از سال۹۷ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت ابلاغ شد اما به صورت ناقص انجام می شود و سال های اول هیچ اعتباری را متاسفانه وزارت بهداشت و بیمه سلامت برای این قانون اختصاص نداد.

صدیقی با بیان اینکه انتظار داریم وزارت بهداشت و بیمه سلامت در زمینه های توان بخشی و حتی توانپزشکی همراهی های بیشتری با بهزیستی داشته باشند، افزود: از سال گذشته توانستیم بخشی از این اعتبارات را که مربوط به درمان و توانبخشی افراد معلول بود را با معرفی افراد معلول و یا ارائه فاکتور های آن‌ها فراهم‌ و تامین کنیم زیرا این افرادی که کم شنوا و افرادی که کاشت حلزون انجام می دهند نیاز دارند چند سال با آن‌ها گفتار درمانی انجام شود برای همین نیاز است وزارت بهداشت بیشتر با ما همراهی کنند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزود: در‌ماده ۸ قانون تاکید بر آن شده است که ادارات دولتی و دستگاه های عمومی که به نحوی از اعتبارات حوزه کشور استفاده می کنند مکان های تفریحی و ورزشی را به صورت رایگان در اختیار جامعه تحت هدف تحت پوشش بهزیستی قرار دهند ولی این مکان‌ها در قالب خودگردان یا با قرارداد اجاره در اختیار بخش غیر دولتی قرار داده اند و عملا معلولین ما از بهره مندی از این ماده قانونی بی بهره و محروم هستند.

فنی و حرفه ای محتوای آموزشی مربوط به مهارت آموزی و اشتغال معلولان را مناسب سازی کند

صدیقه در ادامه با اشاره به بحث اشتغال ناشنوایان و کم شنوایان بیان داشت: در مورد بحث ماده ۱۴، تکالیفی بر عهده فنی حرفه ای قرار دارد که لازم است برای تهیه بوروشور های آموزشی و کلیپ های آموزشی لازم، برای محتوای آموزشی مربوط به مهارت آموزی و اشتغال افراد معلول اقدام کند و این مناسب سازی را لازم است فنی حرفه ای برای بهزیستی در حوزه آموزش انجام دهد و به افراد ناشنوا و کم شنوا کمک کنند.

وی با عنوان اینکه در ماده ۱۵ قانون حمایت بحث استخدام افراد معلول آمده است که دستگاه های اداری و دولتی مکلف هستند که در آن سه درصد از مجوزهای استخدامی را به افراد معلول اختصاص دهند، اذعان کرد: متاسفانه دستگاه ها به این قانون عمل نمی کنند که گلایه ها و اعتراض زیادی از این افراد ناشنوا و کم شنوای واجد الشرایط می شود.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به مشکلات ناشنوایان و کم شنوایان در ارتباط برقرار کردن، گفت: می توان پست هایی مثل خدمات،‌ متصدی امور دفتری را بیشتر به جامعه کم شنوا و ناشنوای اختصاص داد که در این موضوع تفاوتی بین افراد سالم و ناشنوای ما وجود ندارد و لی بخاطر اینکه در ارتباط برقرار کردن مشکل دارند خیلی از بکارگیری آن‌ها استقبال نمی شود.

معلولان نیز حق بهره مندی از خدمات اجتماعی و عمومی را چون دیگر شهروندان دارند

کمال صدیقی فرهنگ سازی در مورد نگاه مردم به افراد معلول را از کارهای لازم دانست و تصریح کرد: در‌ ماده ۲۰ بحث فرهنگ سازی و ارتقاع آگاهی عمومی در‌ خصوص افراد معلول را داریم که در این راستا بایستی رسانه ها همراهی کنند تا فرهنگ سازی شود که مردم به افراد معلول احترام‌ بگذارند و با نگاه ترحم‌آمیز نگاه و بد برخورد نکنند، آنها هم انسان هستند و حق بهره مندی از خدمات اجتماعی و عمومی را دارند لذا لازم است که‌مسئولان و مردم همراهی و کمک‌ کنند و شرایط را برای حضور بیشتر این افراد در جامعه فراهم کنند و نیز با استفاده از مترجم امکان استفاده جامعه کم شنوا و ناشنوا از برنامه های پر بیننده صدا و سیما را بیشتر فراهم شود.

وی عنوان کرد: بهزیستی با این که متصدی اشتغال نیست اما تسهیلاتی برای افراد معلول فراهم کردیم، اگر فرد ناشنوای ما پروانه‌ کسب و یا گواهی فنی‌ حرفه ای داشته باشد می توانیم تا سقف ۱۵۰میلیون تومان به وی وام قرض الحسنه بدهیم و حتی بیمه او را کمک کنیم و همچنین مشوق هایی وجود دارد تا کارفرما هایی که در سطح جامعه به کارگیری افراد معلول برای آنها مهیا است، انگیزه بیشتری برای حمایت از اشتغال افراد معلول داشته باشند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان در پایان بیان کرد: در بحث مسکن باز هم بهزیستی متولی مسکن نیست اما آن دسته از افراد معلولی که مسکن ملی را ثبت نام کرده اند اگر دو معلول در خانواده باشد تا سقف ۲۰۰میلیون تومان و اگر یک نفر در خانواده معلول باشد تا سقف ۱۰۰میلیون تومان بلاعوض به اضافه وام های مرتبط با این موضوع که از طریق بانک های متفاوت به آنها پرداخت می شود را در اختیارشان قرار دهیم ولی باز هم کمک‌ خیرین را می طلبد.

انتهای پیام / ج ز