به گزارش اخبارکوهپایه، در فاصله ای چند کیلومتری از شهر کوهپایه در روستای نه چندان آباد در فضایی دنج و خلوت در گوشه ای پرت هر بار سکوت شکسته می شود و جنب و جوشی دیده می شود، جوانی در تکاپوست، سطل آب به دست می رود در فاصله ای چند دقیقه دوباره ظرفی در دست وارد اتاقی می شود که شکل و شمایل انباری دارد و دوباره راهی اتاقی دیگر، در واقع این اتاق مرغداری است و ظاهر آن شباهت چندانی به یک مرغداری مدرن ندارد.
علی ابراهیمی در گفتوگو با اخبار کوهپایه اظهار کرد: در یکی از شرکت های ریسندگی که سه شیفت کاری دارد مشغول به کار هستم و علاقه زیادی به پرندگان و طیور دارم و در گذشته با صرف هزینه اقدام به نگهداری پرندگان در خانه و در قفس می کردم که نگهداری این پرندگان در خانه مشکلاتی برای خانواده ایجاد می کرد و باعث شد از این کار منصرف شوم.
وی گفت: با علاقه ای که به طیور داشتم به این ایده رسیدم که پرورش مرغ هم در جهت علاقه من و هم صرف اقتصادی دارد و تصمیم گرفتم که به پرورش مرغ بومی تخم گذار بپردازم.
این تولید کننده تخم مرغ بومی در شهرستان کوهپایه افزود: به فکر افتادم چند اتاقی که در این مزرعه داریم استفاده کنم و ایده پرورش مرغ تخم گذار بومی را با جدیت دنبال کردم بعد از سر سامان دادن محلی که برای این کار در نظر گرفته بودم حدود ۵۰۰ جوجه مرغ ۴۵ روزه خریدم و کار را آغاز کردم ودر حال حاضر ۱۰۰۰ مرغ نگهداری می کنم.
وی با بیان اینکه برای شروع این کار سرمایه زیادی صرف نکرده است، گفت: با آوردن جوجه ها کار رسیدگی شروع شد و بعد از هر شیفت کاری به کار این مرغداری کوچک رسیدگی می کنم و پسر ۱۳ ساله من نیز کمک می کند.
این تولید کننده تخم مرغ بومی در شهرستان کوهپایه ادامه داد: بعد از چند ماهی جوجه ها بزرگ شدند و شروع به تخم گذاری کردند، تخم محلی خواهان زیادی داشت و قیمت خوب و این انگیزه ای شد که من این کار را ادامه دهم البته سختی هایی هم داشت اما در این شرایط تورم این شغل دوم من کمک خوبی برای افزایش درآمد بود.
ابراهیمی گفت: به راحتی رسیدگی به این مرغداری کوچک را مدیریت می کنم و گذاشتن آب و دانه و رسیدگی را با برنامه ریزی به موقع انجام می دهم و خوشبختانه با مطالعه که در این زمینه انجام داده ام و اطلاعات لازم را در مورد بیماری های رایج طیور و واکسیناسیون دارم و این موضوع کمک کرده تا با اقدامات به موقع تلفاتی نداشته باشم.
این تولید کننده تخم مرغ بومی در شهرستان گفت: بعد از مدتی که تخم گذاری مرغ ها کم شد و صرفه اقتصادی ندارند گله جوجه های جدید جایگزین می کنم و بعد از اینکه جوجه های جدید به مرحله تخم گذاری رسیدند مرغ های قدیمی را به کشتارگاه می فروشم و به این ترتیب فراید تولید تخم مرغ محلی را ادامه می دهم.
علی ابراهیمی در ادامه گفت: قیمت دانه و خوراک مرغ بالاست اما قیمت تخم مرغ محلی هم خوب است البته با بعضی شرایط این قیمت در نوسان است اما در مجموع نگهداری مرغ تخم گذار بومی می تواند در این ابعاد به اقتصاد خانواده کمک کند.
انتهای پیام/ج ز