فاطمه توکلی در گفتوگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: دو سال است خشک کردن شوید در منزل را آغاز کردهام و به صورت مستمر مشغول به خشک کردن این سبزی معطر و پرخاصیت در خانه هستم؛ خشک کردن اصولی و بهداشتی شوید و دیگر سبزی ها را از زمانی که در خانه مادرم بودم دیده و انجام داده بودم اما اینکه این کار را به شغل تبدیل کنم نظر یکی از نزدیکانم بود و از اینکه این کار را شروع کردم راضی هستم.
این بانوی کارآفرین کوهپایه ای با اشاره به مزایای انجام این کار در منزل توضیح داد: دو فرزند خردسال داشته و نمی توانستم در بیرون از منزل کار کنم؛ بنابراین چند نوع کار در منزل را امتحان کردم اما هرکدام به نوعی با شرایط زندگی من سازگار نبود تا اینکه به پیشنهاد یکی از نزدیکانم خشک کردن شوید بومی را شروع کردم.
توکلی ادامه داد: ابتدای هرکاری سخت است و این موضوع برای من نیز استثنا نداشت با وجود شیطنت دو کودک خردسال و خانه مستاجری، آوردن و بردن مقدار زیاد سبزی و جابجایی ها دور از سختی نبود و حتی دوبار منصرف شده و قصد ترک کار را داشتم اما امید به آینده خودم و فرزندانم، امید به روی غلتک افتادن کار و سپس قصد جابجایی به یک منزل همکف و حیاط دار موجب شد به کارم ادامه دهم.
وی افزود: مشتریانم در ابتدا خانواده ام و بعد از آنها همسایگان بودند و پس از آن گوش به گوش در محله های اطراف و بستگان بیشتری رسید و به ۴ ماه نرسیده دیگر نمی توانستم به اندازه نیاز مشتریان، شوید خشک بومی برسانم بنابراین یک نیروی کمکی خانم به صورت ساعت کار استخدام کرده و با همدیگر سبزی ها را جابجا کرده و میشستیم پس از استخدام این نیرو، توانستم هر مقداری که مشتری لازم دارد سبزی آماده داشته باشم و پس از ۶ ماه به خانه ای حیاط دار نقل مکان کردم.
فاطمه توکلی در خصوص چگونگی انجام کارش گفت: شوید های بومی را در فصل رویش شوید از کشاورزان شهرستان کوهپایه، قهی و اسلاماباد خرید میکنم و پس از شستوشو و پس از خشک کردن کامل، روی دستمال های خشک یا پارچه نخی تمیز، به صورت یک لایه نازک پهن می کنم.
وی خاطرنشان کرد: نباید شویدها را زیر نور خورشید خشک کرد شوید می بایست دور از تابش مستقیم آفتاب، باد، گرد، غبار خشک شود چرا که باعث آلوده و کثیف شدن شوید می شود؛ باید شوید را در سایه و جایی که هوا جریان دارد خشک کنیم تا با کیفیت باشد بعد از خشک شدن نیز در سایزهای مختلف با دست یا الک خرد می کنم چرا که برخی مشتریان شوید را بصورت پودری برخی نیز بصورت درشت خرد شده و در سایزهای متفاوتی خریداری می کنند.
توکلی توضیح داد: شوید را نباید بیشتر از یک لایه پهن کنیم چرا که رنگش از سبز پررنگ به سبز کمرنگ تغییر می کند حتی ممکن است زرد شود اگر در شب نیز در حیاط یا هوای آزاد شویدها را پهن کنیم پلاسیده می شوند، در حین خشک کردن باید چندین مرتبه شویدها را زیر و رو کرد به نظر من خشک کردن با پنکه بهترین روش خشک کردن سبزیجات در وزن بالا است.
به گزارش اخبار کوهپایه؛ خشک کردن شوید و سبزی ها امروزه به یکی از کارهای در منزل در شهرستانهای کوهپایه و هرند تبدیل شده است و حتی از سبکهای سنتی نیز فراتر رفته و برخی با دستگاههای مکانیزه اقدام به خشک و کسب درآمد در این زمینه می کنند.
انتهای پیام/ج ی
- نویسنده : جمشید حسینی