محمد کریمی در گفتوگو با خبرنگار اخبارکوهپایه در خصوص مراحل انجام هنر میناکاری اظهار کرد: ظروف مسی را بصورت خام از بازار یا کارخانه مس تهیه کرده و سپس به استاد زیرساخت می دهیم، استاد زیرساخت ظروف را لب زنی کرده، کعب ها را جوش داده و چربی روی ظروف مسی را تا حد زیادی گرفته و اعمال دیگری نیز انجام داده و تحویل ما می دهد.
هنرمند میناکاری در شهرستان کوهپایه عنوان کرد: بعد از این مرحله، ظروف را به استاد لعاب پاش و کوره کار تحویل می دهیم تا ظروف مسی را چندین دست لعاب زده، سفید و صیقلی کرده و تحویل دهد، گفتنی است می توان ظروف لعاب خورده را بصورت آماده در بازار تهیه کرد اما خرید ورق های مسی و تبدیل کردنش به ظروف مسی، به صرفه تر است ولی وقت بیشتری می گیرد.
کریمی بیان کرد: پس از آنکه ظروف لعاب زده به دستمان رسید، به استادان و کارآموزان نقاش داده می شود تا روی آن میناکاری انجام دهد گفتنی است رنگبندی و طرح هایی که روی ظروف میناکاری زده می شود کاملا سلیقهای بوده و می توان هرطرحی را در ظرفی که روی آن کار می کنیم، بگنجانیم.
وی افزود: همچنین رنگبندی ها، به سفارش رنگبندی های متنوع از سوی مشتری نیز بستگی دارد، رنگ میناکاری از ترکیه وارد شده و از مشتقات کانی های فلزی به دست می آید چالشی که در حوزه رنگ پودر میناکاری وجود دارد، قیمت بالای آن است که گاها در برخی رنگها، قیمت سرسام آور است ولی چون جز مواد اولیه کار ما است باید در هر صورتی تهیه شود.
محمد کریمی توضیح داد: در مرحله نقاشی، ابتدا باید کف یا سطح ظرف موردنظرمان را رنگ زمینه بزنیم، سپس رنگ های اضافی آن پاک شده و اقدام به انداختن طرح اسلیمی و ختایی مبگی کنیم مرحله بعدی رنگ آمیزی نام دارد بدین صورت که طرح هایی که کشیدیم را رنگ می منیم طرح های ختایی نیز رنگ آمیزی های نقطه ای دارند که باید انجام شود.
هنرمند میناکاری گفت: رنگ کردن بندها نیز حائز اهمیت است و بعد از آن کار دورگیری را انجام می دهیم، دورگیری طرح ها با سرسوزن انجام شده و دقت بالایی میخواهد همچنین کار بسیار ظریفی بوده و کمی خستگی باخود به همراه می آورد قابل ذکر است مرحله آخر، زدن ریزه و خال است که با مدادهای چوبی زده می شود و سپس در بندها نیز خال زده می شود.
کریمی تصریح کرد: همه این مراحل در سایزهای مختلف ظروف به همین شکل انجام می شود ولی هر ظرف قلق مخصوص خود را داشته و بصورت خاصی نقاشی می شود تا رنگ ها پاک نشوند در پایان ظروف را کمی داغ می کنیم تا رنگ به راحتی پاک نشود و تحویل استاد لعاب کار می دهیم تا ظرف را کوره داده و تحویل دهد.
انتهای پیام/ج ی
صفر تا صد هنر میناکاری/ رخت چشمنواز بر تن ظروف مسی
هنرمند میناکاری گفت: رنگ کردن بندها نیز حائز اهمیت است و بعد از آن کار دورگیری را انجام می دهیم، دورگیری طرح ها با سرسوزن انجام شده و دقت بالایی میخواهد همچنین کار بسیار ظریفی بوده و کمی خستگی باخود به همراه می آورد قابل ذکر است مرحله آخر، زدن ریزه و خال است که با مدادهای چوبی زده می شود و سپس در بندها نیز خال زده می شود.
لینک کوتاه :
https://akhbarekoohpaye.ir/?p=9988
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
یکهزار و ۶۰ هکتار حریم و بستر رودخانههای اصفهان آزادسازی شد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از آزادسازی حدود یکهزار و ۶۰ هکتار حریم و بستر رودخانههای استان خبر داد و گفت: ۳۵۰ کیلومتر از بستر رودخانههای اصفهان نیز تاکنون لایروبی شده است.
مجازات تغییر راننده در تصادفات
رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان گفت: تغییر راننده در تصادفات جرم بوده و در صورت محرز شدن موضوع توسط پلیس، مرتکبین تحویل مرجع قضائی می شوند.
مصدومیت خانم ۵۰ ساله کاشانی بر اثر سقوط از کوه
رئیس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بر اثر حادثه سقوط از کوه، خانمی ۵۰ ساله دچار ضربه به ناحیه سر به همراه خونریزی شدید از ناحیه بینی و کاهش سطح هوشیاری شد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.