کاشت طلای سرخ مورد توجه کشاورزان کوهپایه
کاشت طلای سرخ مورد توجه کشاورزان کوهپایه
کشاورز کوهپایه ای گفت: بهترین زمان کاشت برای این محصول نیمه اردیبهشت تا اوایل تیرماه است و از ویژگی خوب این محصول آن است که یک سال کشت انجام ولی چند سال محصول برداشت می شود.

به گزارش اخبار کوهپایه، یکی از محصولات کشاورزی که با کاهش ذخایر آبی مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است کاشت زعفران است؛ کاشت این محصول خصوصا در مناطق کویری به عنوان طرح تغییر الگوهای کشت مطرح و با استقبال کشاورزان همراه بوده است.

کشت زعفران در شرق استان اصفهان در شهرستان کوهپایه، ورزنه، جرقویه و نایین رواج دارد و در سال ‌های اخیر کاشت آن چه در کمیت و چه در کیفیت با افزایش روبرو بوده است؛ رمضان علیخانی یکی از کشاورزانی است که رفته رفته به جای کشت های سنتی گذشته رو به کشت زعفران آورده است.
رمضان علیخانی در گفت‌وگو با اخبارکوهپایه اظهارکرد: در چند سال اخیر که با خشکسالی و کاهش آب کشاورزی مواجه بودیم و مانند گذشته امکان کشت اقلامی که آب زیاد می خواهد مانند چغندر، یونجه، گندم و جو را نداشتیم، کشت زعفران را جایگزین کردیم.
این کشاورز شهر کوهپایه افزود: کشت زعفران در کوهپایه خیلی کم و موردی وجود داشته اما در سال های اخیر به دلیل خشکسالی های پی در پی مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است و بویژه اینکه آبیاری کشاورزی در کوهپایه از آب قنات است و درست زمانی که زعفران آبیاری لازم دارد سایر گیاهان زراعی آبیاری لازم ندارند و یا به آب کم برای آبیاری نیاز دارند.
وی گفت: چند سالی است که در زمین کشاورزی خود کشت زعفران انجام داده و از هیچ گونه کود استفاده نکرده و زعفران کاملا اورگانیک برداشت می کنم.
علیخانی افزود: بهترین زمان کاشت برای این محصول نیمه اردیبهشت تا اوایل تیرماه است و از ویژگی خوب این محصول آن است که یک سال کشت انجام ولی چند سال محصول برداشت می شود و با توجه به قیمت بالای آن در بازار مقرون به صرفه است.
زعفران کار شهر کوهپایه ادامه داد: میزان برداشت محصول زعفران به عوامل زیادی چون خاک، آب و هوا بستگی دارد و اولین نوبت آب دهی به گیاه مهم است که به موقع و به میزان کافی باشد.
علیخانی ادامه داد: چون جدا کردن زعفران از کلاله آن کار سخت و طاقت فرسایی نیست همه افراد خانواده کمک می کنند.
وی با اشاره به خواص دارویی گیاه زعفران و مصارف بالای آن در صنایع غذایی خاطرنشان کرد: با دادن وام از منابع بانکی و ترویج جهاد کشاورزی کشت زعفران  می تواند به زندگی کشاورزان رونق ببخشد و با مدیریت منابع آب چالش های کم آبی را کنترل کرده و در عین حال کشاورز درآمد مناسبی داشته باشد.
رمضان علیخانی به رضایت خوب خود از کشت طلای سرخ  اشاره کرد و گفت: زعفران تولید شده از کیفیت و عطر و طعم بسیار خوبی برخوردار است و به راحتی هم در بازار به فروش می رود.

انتهای پیام/ ج ز