به گزارش اخبارکوهپایه؛ با فرا رسیدن فصل برداشت توت در شهرستان کوهپایه ساختن شیره توت به صورت سنتی نیز آغاز میشود.
شیره توت، یک ماده غذایی خوشمزه و مغذی است که از میوههای توت تهیه میشود و به عنوان یک افزودنی سالم در رژیم غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
عصمت اعرابی در گفتوگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: برای تهیه شیره توت ابتدا توتهای تازه و سالم را شسته و خرد میکنیم؛ سپس توتهای خرد شده را در قابلمهای ریخته و به آن مقدار کمی آب اضافه میکنیم.
این بانوی کوهپایهای که همه ساله در فصل تابستان شیره توت درست میکند، ادامه داد: با حرارت ملایم، اجازه میدهیم تا توتها نرم شوند و خوب بپزند؛ پس از پخت، مایع به دست آمده از توتها را از صافی میگذرانیم تا شیرهای غلیظ حاصل شود.
اوگفت: این مایع را دوباره روی حرارت قرار داده و تا رسیدن به غلظت مطلوب ادامه میدهیم. در نهایت، شیره به دست آمده در ظرفهای تمیز نگهداری میکنیم.
شیره توت به دلیل حاوی بودن ویتامینها و مواد معدنی، منبعی عالی از انرژی طبیعی و قندهای سالم به شمار میرود؛ این شیره میتواند به عنوان یک افزودنی خوشمزه در دسرها، نوشیدنیها و بر روی نان مورد استفاده قرار گیرد.
با توجه به خواص دارویی و مغذی آن، شیره توت میتواند گزینهای مناسب برای تغذیه سالم باشد.
شیره توت در نقاط مختلف کشورمان ساخته میشود و می توان گفت از دیرباز هر کجا درخت توت پرورش داده میشود پخت و ساختن شیره توت نیز در آن رواج دارد.
آنچه در شهرستان کوهپایه مورد توجه است کاهش تعداد درختان توت و در پی آن کم رنگتر شدن ساخت شیره توت شود و از طرفی عدم معرفی این محصول در این شهرستان، منجر به از بین رفتن یا کمرنگ شدن تولید این محصول شده است.
به نظر میرسد جای خالی جشنوارهها از یک طرف و عدم توجه به کاشت درختان توت، باعث شده است امروز برای تهیه شیره توت در شهرستان نیاز به جستجوی زیادی داشته باشید.
انتهای پیام/ج
- نویسنده : سمیه الماسی