شیره توت محصول خوشمزه در کوهپایه
شیره توت محصول خوشمزه در کوهپایه
با آغاز فصل برداشت توت در شهرستان کوهپایه، بانوان این منطقه بار دیگر به سنت دیرینه تهیه شیره توت روی آورده‌اند؛ محصولی مغذی و خوش‌طعم که با وجود خواص فراوان، به دلیل کاهش درختان توت و نبود معرفی مناسب، در آستانه فراموشی قرار گرفته است.

به گزارش اخبارکوهپایه؛ با فرا رسیدن فصل برداشت توت در شهرستان کوهپایه ساختن شیره توت به صورت سنتی نیز آغاز می‌شود.

شیره توت، یک ماده غذایی خوشمزه و مغذی است که از میوه‌های توت تهیه می‌شود و به عنوان یک افزودنی سالم در رژیم غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عصمت اعرابی در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: برای تهیه شیره توت ابتدا توت‌های تازه و سالم را شسته و خرد می‌کنیم؛ سپس توت‌های خرد شده را در قابلمه‌ای ریخته و به آن مقدار کمی آب اضافه می‌کنیم.

این بانوی کوهپایه‌ای که همه ساله در فصل تابستان شیره توت درست می‌کند، ادامه داد: با حرارت ملایم، اجازه می‌دهیم تا توت‌ها نرم شوند و خوب بپزند؛ پس از پخت، مایع به دست آمده از توت‌ها را از صافی می‌گذرانیم تا شیره‌ای غلیظ حاصل شود.

او‌گفت: این مایع را دوباره روی حرارت قرار داده و تا رسیدن به غلظت مطلوب ادامه می‌دهیم. در نهایت، شیره به دست آمده در ظرف‌های تمیز نگهداری می‌کنیم.

شیره توت به دلیل حاوی بودن ویتامین‌ها و مواد معدنی، منبعی عالی از انرژی طبیعی و قندهای سالم به شمار می‌رود؛ این شیره می‌تواند به عنوان یک افزودنی خوشمزه در دسرها، نوشیدنی‌ها و بر روی نان مورد استفاده قرار گیرد.

با توجه به خواص دارویی و مغذی آن، شیره توت می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای تغذیه سالم باشد.

شیره توت در نقاط مختلف کشورمان ساخته می‌شود و می توان گفت از دیرباز هر کجا درخت توت پرورش داده می‌شود پخت و ساختن شیره توت نیز در آن رواج دارد.

آنچه در شهرستان کوهپایه مورد توجه است کاهش تعداد درختان توت و در پی آن کم‌ رنگ‌تر شدن ساخت شیره توت شود و از طرفی عدم معرفی این محصول در این شهرستان، منجر به از بین رفتن یا کمرنگ شدن تولید این محصول شده است.

به نظر می‌رسد جای خالی جشنواره‌ها از یک طرف و عدم توجه به کاشت درختان توت، باعث شده است امروز برای تهیه شیره توت در شهرستان نیاز به جستجوی زیادی داشته باشید.

انتهای پیام/ج

  • نویسنده : سمیه الماسی