ترش مزه‌ای که کام تولیدکنندگانش را شیرین می‌کند
ترش مزه‌ای که کام تولیدکنندگانش را شیرین می‌کند
رب انار کوهپایه از طعم و‌کیفیت خاصی برخوردار است و طرفداران خاصی دارد؛ به طوری که تولیدکنندگان خانگی این محصول برای فروش مشکلی ندارند.

به گزارش اخبارکوهپایه؛ تهیه و‌پخت رب های خانگی از دیرباز مورد استقبال بوده و جمعیت زیادی از مردم ترجیح می دهند بجای خرید رب های صنعتی از رب های سنتی استفاده کنند و هرکدام به نوعی از شخص یا مغازه خاصی رب های سنتی و مورد تأیید خودشان را تهیه می کنند.
در این بین و بواسطه این موضوع، افراد زیادی مشغول به کار شده و به نوعی تولید رب خانگی باعث ایجاد اشتغال و خصوصا در حوزه کسب و‌کارهای خانگی مطرح است.
فاطمه امینی از جمله بانوانی است که سالیان زیادی در تهیه و توزیع رب انار در شهرستان کوهپایه مشغول به کار بوده و عطر و طعم رب انارهای ترش مزه اش در این منطقه زبانزد است، فاطمه امینی در گفت‌وگو با خبرنگار اخبارکوهپایه اظهار کرد: تهیه رب انار را از ۲۷ سالگی آغاز کردم.
بانوی کوهپایه‌ای توضیح داد: رب انارهایی که در آن زمان می پختیم همیشه ملس بود چرا که از انارهای ملس برای تهیه رب انار استفاده می کردیم همچنین اگر مشتری برای خرید رب انار شیرین نیز به اندازه کافی می بود، انار شیرین تهیه کرده و رب انار شیرین طبخ می کردم اکنون نیز به همین صورت است اما عمده پخت رب انارهایم، ترش است.
امینی گفت: قانون وزنی رب انار به این صورت است که به ازای هشت کیلو انار آبدار، یک کیلو رب انار خواهیم داشت اگر انار پرآب نباشد به ازای ١٠ کیلو انار، یک کیلو رب انار بدست می آید.
وی افزود: انارهای پوست نازک بهترین گزینه برای پخت رب انار است، این انارها از آب کافی نیز برخوردار بوده و خوش طعم هستند ضمن اینکه انارهای پوست ضخیم رب خانگی مطلوبی نمی دهد همچنین طعم دلپذیری نیز ندارد پس بهتر است از طبخ رب آن صرف نظر کرد.
فاطمه امینی تصریح کرد: نکات مهم برای تهیه رب انار این است که پوست انارها را شسته و خشک کرده سپس آب انارها را به خوبی با دستگاه هایی که برخی فروشگاه دارند، بگیریم چراکه مهم است آب انارها به درستی تخلیه شود در گذشته انارها را دانه کرده و سپس با گوشتکوب آب انار را می گرفتیم اما اکنون این روند با دستکاه انجام می‌شود.
امینی خاطرنشان کرد: دیگی به اندازه دوبرابر حجم آب انارها نیاز داریم و آب انارها را با شعله زیاد در دیگ، حرارت می دهیم تا کف روی دیگ قرار گیرد سپس کف ها را با کفگیر جدا کرده و زیر دیگ را کم می کنیم تا آب انارها قوام بیاید در پایان که به غلظت مطلوبی از رب رسیدیم، رب را در جای خنک قرار می‌دهیم
بانوی کوهپایه‌ای متذکر شد: علت اینکه رب های من معروف است این است که ترش ترین انار های سطح شهرستات را در مناطق مختلف، خریداری کرده و با آن‌ها رب می پزم در کنار این موضوع رعایت بهداشت و کیفیت نیز عوامل مهمی برای تقاضای محصولاتم است.
وی خاطرنشان کرد: رستوران هایی که اکبرجوجه یا فسنجان یا قرمه سبزی و دیگر خورشت های ترش مزه را طبخ می کنند از مشتریان دائمی من هستند و نیاز سالانه رب مصرفیشان را از رب های من تأمین می کنند، رب انار شیرین و ملس نیز مشتریان خود را دارد و درهرصورت هر سه طعم رب را همیشه تهیه می کنم.
پخت رب انار در شهرستان کوهپایه با توجه به باغات انار به یکی از مشاغل در خانه خصوصا برای بانوان تبدیل شده است که طرفداران خاصی دارد و عموما برای فروش، تولید کنندگان مشکلی ندارند.
انار کوهپایه که از نظر کیفیت و مزه تفاوت قابل توجه‌ای با انار دیگر مناطق دارد منجر شده است رب انار این منطقه نیز منحصر به فرد است.
البته کاهش میزان تولید انار در این شهرستان بر اثر خشکسالی، کشاورزی سنتی، آفات و همینطور آلودگی هوا برای این محصول به یک چالش تبدیل شده است و علی‌رغم تقاضا، تولید این محصول جوابگوی این تقاضا نیست.
همین موضوع باعث شده است تولید رب انار نیز با کاهش روبرو باشد و البته عدم توجه به تولید صنعتی این محصول نیز فروش محدود این محصول با کیفیت را رقم زده است.
انتهای پیام/ج ی