انار بدون هسته جزه پرآوازه اما کمیاب
انار بدون هسته جزه پرآوازه اما کمیاب
یکی از انارهای خاص منطقه کوهپایه انار بدون هسته و انار بدون هسته دانه مشکی است که شهرت فراوانی دارد؛ این انار در نقاط مختلف این شهرستان کاشت می شود، اما به صورت متراکم تر می توان این نوع انار را در روستای جزه یافت. 

به گزارش اخبارکوهپایه، انار یکی از میوه های باغی در شهرستان کوهپایه بوده که می توان گفت در نقاط مختلف این شهرستان کاشت و برداشت می شود، اما انار تولید شده در نقاط مختلف این شهرستان از کیفیت های مختلفی برخوردار است.

به طور کلی انار کوهپایه پوست نازک و دارای طعم منحصر به فردی است که همه ساله طرفداران زیادی را در فصل پاییز برای خرید این محصول راهی این شهرستان می کند.

یکی از انارهای خاص این منطقه انار بدون هسته و انار بدون هسته دانه مشکی است که شهرت فراوانی دارد؛ این انار در نقاط مختلف این شهرستان کاشت می شود، اما به صورت متراکم تر می توان این نوع انار را در روستای جزه یافت.

هرچند تقاضا برای این نوع انار بسیار بالاست اما میزان تولید کمی از این انار برای فروش عرضه می شود و‌ همین امر باعث‌می‌شود قیمت آن به سه برابر قیمت انار معمولی نیز برسد.

روستای جزه علاوه بر باغات انار، در بافت سنتی خود دارای خانه هایی بین ۶۰۰ تا هزار متر و یا بیشتر است که اکثر این خانه ها دارای چاه آب و درختان انار است و این موضوع نیز به عرضه بیشتر انار در این روستا کمک کرده است.

مهدی امیری یکی از باغداران جزه ای است که علاوه بر داشتن درختان انار در باغستان جزه که به خوید معروف است، در خانه خود نیز درختان انار زیادی را دارد.

او در گفت وگو با خبرنگار ما می گوید: از بین درختان اناری که دارم فقط شش درخت از نوع بدون هسته است که البته قلمه های زیادی از این درخت کاشته اما هنوز به بار ننشسته است.

امیری کرم گلوگاه و خشکسالی را دو عامل مهم در کاهش میزان تولید انارش برای امسال عنوان و اضافه کرد: هنوز با توجه به هوا، عمده انارها را نچیده‌ایم و احتمالا بعد از ۱۰ روز دیگر انارها چیده می شود.

امیری ادامه داد: بعد از چیدن انارها، انارها را با توجه به اندازه و سالم بودن و یا ترکیده بودن، طعم و مزه ای که دارد بسته بندی می کنیم و بخشی از انار را برای فروش قرار می دهیم و بخشی را برای مصرف خود نگاه می داریم.

وی بیان کرد: انارهای کوچک و ترکیده را برای رب انتخاب می کنیم که بخشی از آن را خودمان رب کرده و بخشی را به عنوان انار ربی در بازار عرضه می کنیم.

این باغدار جزه ای بیان کرد: میزان فروش ما البته به شکلی نیست که انارمان را به میدان مرکزی میوه و تره و بار و یا میوه فروشی ها بدهیم و همیشه بخاطر کیفیت انارمان، تقاضا بیشتر از تولیدمان است.

وی افزود: مقداری از انار را برای روزهای پایانی زمستان در بین کاه و یا کاغذ قرار می دهیم و در جای خشک نگاه داری می کنیم که این نوع نگهداری باعث می شود انار طعم و مزه خود را حفظ کند، هر چند که ممکن است پوست انار خشک شود.

انتهای پیام/ج ف

  • نویسنده : محمدعلی گلزاری