به گزارش اخبارکوهپایه، یکی از محصولات کشاورزی معروف در شهرستان کوهپایه عناب است؛ عناب کوهپایه نسبت به عنابهای دیگر مناطق ریزتر و دارای طعم و مزه متفاوتی است.
رمضان علی خانی یکی از کشاورزان کوهپایهای است که در کنار کاشت دیگر محصولات کشاورزی در باغ و زمین های خود درخت عناب را نیز پرورش میدهد، او در گفتگو با خبرنگار کوهپایه می گوید: انار، عناب و بادام سه درختی است که بیشترین میزان کاشت در باغات کوهپایه را دارد.
*تعداد زیادی از درختان عناب خشک شده است
او ادامه داد: متاسفانه در سالهای اخیر درختان زیادی از عناب در کوهپایه خشک شده است این در حالی است که جایگزین این درختان نهالی کاشت نشده است.
علیخانی گفت: برداشت این میوه از اواخر مهر شروع میشود و تا اواسط آذرماه نیز ادامه دارد؛ البته کسانی که عناب را میخواهند تر مصرف کنند زودتر این میوه را از درخت میچینند.
علیخانی یادی از گذشتهها میکند و ادامه میدهد: در گذشته زنان و مردان در فصل برداشت کنار هم کمک می کردند و عناب برداشت می شد که میزان تولید آن بسیار بیشتر از امروز بود.
*دمنوش عناب مفید برای گلو درد
خوردن میوه عناب به صورت معمولی یکی از مزه های ماندگار را برای شما به ارمغان می آورد اما در این شهر دمنوش عناب یکی از دمنوش های پر طرفدار است که برای گلو درد نیز استفاده میشود.
علاوه بر آن این محصول در دنیای صنعتی نیز به کار بسته شده و بیسکویت، قند و بسیاری از محصولات دیگر با طعم عناب به تازگی وارد بازار شده است.
مصرف عناب و توجه به آن در حالی که رو به افزایش است اما میزان تولید این محصول در این شهرستان کاهش یافته است، ساجده ذاکری کارشناس حوزه کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: درختان عناب در آب و هوای گرم و خشک رشد بهتری دارند و به همین جهت است که در منطقه کوهپایه شاهد کاشت این درخت هستیم.
وی افزود: هر چند درخت عناب یک درخت مقاوم است اما خاکهای شنی-لومی با زهکش خوب بهترین گزینه برای کاشت درخت عناب هستند.
*درختان عناب در مرحله رشد باید به خوبی آبیاری شوند
ذاکری با اشاره به مقاوم بودن درختان عناب و نیاز کم آبی آن گفت: البته درختان عناب باید بعد از کاشت به درستی آبیاری شوند چرا که در مرحله رشد درخت این موضوع بسیار مهم است وتوجه به بازه های زمانی و روش آبیاری در مراحل بعدی نیز مورد توجه است.
*هرس، کوددهی وکنترل آفات سه نکته مهم برای افزایش محصول
ساجده ذاکری با بیان اینکه درختان عناب به نور زیاد نیاز دارند، گفت: منطقه کوهپایه در موقعیت جغرافیایی قرار گرفته است که نور کافی برای رشد این درخت را دارد که البته نیاز است فاصلهها برای کاشت رعایت شود.
ذاکری ادامه داد: کوددهی، هرس وکنترل آفات و بیماری ها نیز از جمله عواملی هستند که می توانند به سلامت درخت و میزان محصول موثر واقع شوند
وی بیان کرد: برای کاشت درختان عناب فاصله چهار متری با درخت دیگر حتما باید رعایت شود و پیوند درخت وکاشت درختان جدید هم میتواند استمرار تولید محصول را در پی داشته باشد.
به نظر می رسد با کاهش تولید عناب در کوهپایه باید آموزش کشاورزان و همچنین بهسازی باغات مورد توجه قرار گیرد چرا که عواملی چون آلودگی هوا، خشک سالی و کشاورزی سنتی از عوامل تاثیر گذار بر کاهش میزان تولید این محصول هستند.
انتهای پیام/ج ف