عروسک‌سازی، کسب و‌ کاری در خانه
عروسک‌سازی، کسب و‌ کاری در خانه
هنرمند عروسک سازی گفت: در حوزه هنر، استعداد ذاتی خوبی دارم و یکی از دلایل انتخاب عروسک سازی با خمیر نیز همین بود چراکه این حرفه نیاز به استعداد هنری نیز داشته و ریزه کاری های زیادی دارد، همچنین این قبیل شغل ها صبر و حوصله زیادی می طلبد و خوشبختانه شرایطش با شرایط من سازگار بود.

مریم مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: دوسال قبل به دلیل نیاز مالی به دنبال کسب و کار خانگی بودم و در چندین کارگاه که کارهایشان را می‌شد در منزل نیز انجام داد، فعالیت کردم اما آن بازدهی که مد نظرم بود را دریافت نمی کردم ضمن اینکه به دلیل مراقبت کردن از دو فرزندم، شرایط کار کردن در خارج از منزل را نداشتم.
هنرمند عروسک سازی در شهرستان کوهپایه عنوان کرد: بنابراین تصمیم گرفتم یک کارگاه کوچک خانگی که مواد اولیه گران قیمتی نیز نیاز نداشته باشد راه اندازی کنم، چندین روز شغل های مختلفی را موشکافی کرده و در حوزه ایجاد کارگاه با مواد اولیه ارزان، موارد مختلفی به ذهنم رسید و در نهایت تصمیم به انجام عروسک سازی با خمیر گرفتم.
مؤمنی بیان کرد: در حوزه هنر، استعداد ذاتی خوبی دارم و یکی از دلایل انتخاب عروسک سازی با خمیر نیز همین بود چراکه این حرفه نیاز به استعداد هنری نیز داشته و ریزه کاری های زیادی دارد، همچنین این قبیل شغل ها صبر و حوصله زیادی می طلبد و خوشبختانه شرایطش با شرایط من سازگار بود.
وی افزود: یک دوره آموزش عروسک سازی با خمیر را  خریداری کرده و گام های اولیه ساخت عروسک را برداشته و چگونگی تهیه خمیر را یاد گرفتم چندروزی گذشت تا مهارت بدست آوردن خمیری که برای عروسک سازی مطلوب باشد را یاد بگیرم همچنین طرح های عروسک ها را از صفحه‌ های مختلف و اینترنت جست‌وجو کرده و درست می کردم.
مریم مؤمنی عنوان کرد: برای تهیه خمیر عروسک سازی به آرد ذرت، گلیسیرین، چسب چوب، وازلین، رنگ روغنی، ظرف تفلون، قاشقک چوبی، ابزاری که برای ساخت عروسک استفاده می شود و آب احتیاج داریم که نسبت ترکیب این ها مشخص بوده و مهم است میزان درست آن رعایت شود چراکه در غیراین صورت خمیر خراب می شود.
مومنی توضیح داد: بهتر است ظرف تفلونی را بصورت مجزا برای ساخت خمیر در نظر بگیریم و از ظروف تفلونی که قبلا در آن پخت و پز شده استفاده نکنیم، ظرف را روی حرارت قرار داده و چسب چوب، وازلین، گلیسیرین و آب را که نسب مشخصی دارند در ظرف می‌ریزیم پس از ترکیب کامل این مواد، آرد ذرت را باید اضافه کرد.
مؤمنی اذعان کرد: مواد را به قدری باید هم بزنیم که شبیه به پوره شود سپس دستان را با وازلین یا گلیسرین چرب کرده و خمیر را ورز دهیم در این مرحله باید دقت به خرج داد تا دست نسوزد و خمیر به دست نچسبد، پس از ورز دهی حرارت خمیر کم شده و انسجام پیدا می کند حال باید خمیر را داخل پلاستیک چرب شده گذاشته و در یخچال قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بعد از گذشت ٢۴ ساعت می توانیم به خمیر، رنگ روغن اضافه کرده و به آن شکل بدهیم یا می شود خمیر را در یخچال نگهداری کرده و موقع عروسک سازی از آن استفاده کرد؛ خمیر عروسک سازی به صورت آماده نیز موجود است اما من ترجیح می دهم خمیر مورد نیازم را خودم تهیه کنم.
انتهای پیام/ج ی