نقش رعایت بهداشت محیط خواب در سلامتی
نقش رعایت بهداشت محیط خواب در سلامتی
متخصص بیماری‌های عفونی گفت: بالشت و رخت خواب از جمله اشیائی هستند که مستقیما با مو، تنفس، گوش، چشم و پوست ما تماس پیدا می کنند و به همین جهت رعایت بهداشت این محیط بسیار مهم و حائز اهمیت است.

به گزارش اخبار کوهپایه، تخت خواب از جمله مکان هایی است که می تواند آسیب های جدی به پوست و دستگاه تنفسی انسان وارد کند، انسان در طول روز با آلودگی های بسیار زیادی از جمله آلودگی هوا، آلودگی های موجود در خودرو، اتوبوس، مترو و اماکن عمومی مواجه است که پس از یک استراحت کوتاه در تخت، همه آن‌ها را روی مکان استراحتش جا می گذارد.
علاوه بر اینکه بواسطه لمس کردن، آلودگی روی دست ها نشانده می شود روی لباس ها، مو ها و سطح پوست نیز، آلودگی ها قرار گرفته و وارد منازل، روی مبل ها، روی تخت و دیگر مناطقی که با آن ها تماس داریم، قرار می گیرد اما نکته قابل توجه این است که رخت خواب از جمله جاهایی است که ٨ الی ١٠ ساعت در طول روز در آن قرار می گیریم.
حامد نوری در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: بالشت و رخت خواب از جمله اشیائی هستند که مستقیما با مو، تنفس، گوش، چشم و پوست ما تماس پیدا می کنند و به همین جهت رعایت بهداشت این محیط بسیار مهم و حائز اهمیت است ضمن اینکه علاوه بر موارد گفته شده، گاها افراد با حوله های آلوده به محیط مرطوب مانند حمام نیز وارد تخت خواب شده و آن آلودگی ها را وارد تخت خواب می کنند.
متخصص بیماری های عفونی بیان کرد: درزهای تشک های فنری از جمله مناطقی است که باید مرتب تمیز شده و جاروبرقی کشیده شود، روبالشتی و ملحفه روتختی باید هفته ای یک تا دوبار حتما شسته شده و در معرض نور خورشید قرار بگیرد همچنین پتوها را بهتر است ١٠ روز یکبار شسته و در معرض هوای آزاد قرار دهیم تا کاملا خشک شود.
نوری عنوان کرد: لازم به ذکر است رطوبت در ملزومات خواب، می تواند باعث ایجاد قارچ و رشد عفونت هایی که تمایل به محیط مرطوب دارند شود بنابراین باید حتما از خشک شدن کامل ملزومات خواب و همچنین موها پس از استحمام اطمینان حاصل کنید چرا که این رطوبت به اعماق تشک و بالشت نفوذ کرده و سریعا تبدیل به قارچ و کپک شده و بوی نامطبوع از آن ساتع می شود.
وی افزود: باید توجه داشت که عمر ملحفه های نخی، کتان، پنبه و امثال این نوع ملحفه بین ۶ تا ١٠ ماه است و پس از این میزان استفاده، باید تعویض شوند عمر بالشت ها نیز بسته به کیفیتی که دارند بین ۶ ماه تا یک سال و نیم و همچنین عمر تشک های فنری مرغوب، هشت تا ١٠ سال است، زمانی که بالشت یا تشک شکل اولیه خود را از دست بدهد، باید متوجه شوید زمان تعویض آن فرا رسیده است.
حامد نوری بیان کرد: از آنجایی که شستشو و رسیدگی به تشک و بالشت ها به راحتی پتوها نیست، توجه به بهداشت روتختی و روبالشتی مهم بوده و بهتر است این دو را زود به زود با مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده بشویید تا تمام میکروب ها از آن زدوده شود اما نباید به همین مورد اکتفا کرده و تشک و بالشت را ضدعفونی نکنیم زیرا با اینکه با ملحفه پوشانده می شوند اما گرد و خاک و میکروب ها به راحتی نفوذ می کنند.
متخصص بیماری های عفونی اذعان کرد: اتاق خواب هایی که در آن تهیه هوا وجود ندارد، بسیار خطرناک هستند، مهم است در اتاق خواب پنجره وجود داشته و هرروز، دقایقی پنجره را باز گذاشته و اجازه دهید هوای تازه به رخت خوابتان برسد، تخت را در جایی قرار دهید که نور خورشید مستقیما به آن بتابد باید بدانید نور خورشید بسیاری از باکتری ها و میکروب های تخت را از بین میبرد.
نوری متذکر شد: همچنین برای میکروب زدایی از تشک تخت پیشنهاد می شود مقداری پودر جوش شیرین و نمک ترکیب کرده و پس از جاروبرقی زدن تشک، روی تشک پاشیده و ٢۴ ساعت بعد پودرها را جاروبرقی بکشید، لازم است لک هایی که روی تخت ایجاد می شود را سریعا با اسپری و اسفنج برطرف کنید و اجازه دهید خشک شود دقت کنید فقط روی تشک را اسپری پاشیده و رطوبت را به اعماق تشک نرسانید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سالی دوبار تشک را از تخت جدا کرده و اجازه دهید یکی دو روز هوا بخورد، روزهایی که هوا آلوده نبوده و خورشید به خوبی می تابد، ملزومات خوابتان را به خوبی تکانده و در هوای آزاد آویزان کنید تا به همه قسمت هایش نور بتابد، رخت خواب هایی که مدت طولانی است در کمدهای رخت خوابی مانده را استفاده نکرده و قبل از استفاده مجدداً بشویید چرا که آلودگی و گرد و خاک به تمام قسمت های منزل نفوذ می کند.
انتهای پیام/ج ی