عناب میوه‌ای مغذي و دارویی با خواص بی‌نظیر/ کاهش تولید این محصول در کوهپایه 
عناب میوه‌ای مغذي و دارویی با خواص بی‌نظیر/ کاهش تولید این محصول در کوهپایه 
درختان عناب در کوهپایه با وجود گل‌دهی مناسب، امسال به دلیل باد، سرما و هجوم آفت‌ها با کاهش تولید مواجه شدند؛ موضوعی که با ادامه کشاورزی سنتی و بی‌توجهی به شیوه‌های نوین، آینده این محصول دارویی و پرخاصیت را در این منطقه تهدید می‌کند.

به گزارش اخبار کوهپایه؛ یکی از محصولات کشاورزی در شهر کوهپایه عناب است؛ محصولی پر طرفدار و دارای خاصیت های دارویی و درمانی که همیشه برای آن تقاضا وجود دارد

عناب در دنیای خواص طبیعی و گیاهی، یکی از میوه‌های ارزشمند است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود مورد توجه قرار گرفته است؛ این میوه کوچک و گرد که در مناطق معتدل و گرمسیری رشد می‌کند، با داشتن خواص بی‌نظیر و کاربردهای فراوان، جایگاه خاصی در طب سنتی و تغذیه سالم دارد.

عناب دارای پوست نازک و داخلی گوشتی، سرشار از ویتامین C، ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی مفید نظیر آهن و کلسیم است؛ این ترکیبات موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود وضعیت خواب و کاهش استرس می‌شوند؛ علاوه بر این، فیبر بالای موجود در میوه عناب به هضم بهتر کمک کرده و مصرف آن می‌تواند سطح سلامت عمومی فرد را ارتقاء دهد.

*عناب کوهپایه کوچک‌تر از عناب دیگر مناطق است

عناب کوهپایه در اندازه کوچک‌تر از عناب دیگر مناطق است و طعم و‌مزه ‌ای متفاوت‌تر دارد؛ این میوه، عمدتاً به صورت تازه یا خشک مصرف می‌شود و در تهیه مربا، نوشیدنی‌ها و دسرهای مختلف کاربرد دارد؛ در طب سنتی، عناب به عنوان یک داروی طبیعی برای تقویت کبد و کاهش التهابات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رمضان علی خانی در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار کوهپایه اظهار کرد: امسال درختان عناب در شهر کوهپایه گل‌دهی خوبی داشت اما باد و سردی هوا باعث شد بخشی از این گل‌ها از بین برود.

این باغدار کوهپایه ای گفت: در حال حاضر نیز آفت ها زنک خطری برای این محصول هستند و عدم سم پاشی بموقع از یک طرف و عدم سم‌پاشی هماهنگ باعث جولان آفت‌ها در این محصول می‌شوند.

وی افزود: برداشت عناب از اواخر فصل تابستان در این شهر شروع می‌شود و تا اواسط پاییز نیز ادامه دارد اما عرضه ابن محصول در بازار به صورت سنتی است.

علی خانی گفت: خشکسالی و آفت‌ها از یک طرف و آلودگی هوا و بسیاری از مشکلات و چالش های دیگر باعث خشک شدن برخی درختان چندین ساله در این منطقه شده است.

تولید عناب در پی کشاورزی سنتی و حضور صنایع در اطراف شهر کوهپایه هر ساله کمتر می‌شود به شکلی که زنگ خطر را در تولید این محصول می‌توان شنید.

به نظر می‌رسد در این زمان جشنواره‌ها و فرهنگ‌سازی از یک طرف و تغییر نگاه به کاشت درختان بومی در سطح شهر می‌تواند، فصل جدیدی را برای این محصول در شهر کوهپایه ایجاد کند.

انتهای پیام/ج

  • نویسنده : محمد گلزاری