برداشت بادام در کوهپایه آغاز شد/ خشکسالی و سرما کام کشاورزان را تلخ کرد
برداشت بادام در کوهپایه آغاز شد/ خشکسالی و سرما کام کشاورزان را تلخ کرد
برداشت بادام از درختان شهرستان کوهپایه آغاز شده است اما سرمای یکباره در فروردین از یک طرف و خشکسالی از طرف دیگر میزان برداشت این محصول را به پایین‌ترین سطح خود در سال‌های اخیر رسانده است.

به گزارش اخبار کوهپایه به نقل از پایگاه خبری الماس خبر؛ در شرق اصفهان با وجود شرایط اقلیمی خشک، بادام کاری به یکی از فعالیت های کشاورزی مهم و ارزشمند تبدیل شده است.

درختان بادام با قدمتی کهن سال هاست به زندگی امید و رنگ بخشیده اند؛ هر دانه بادام که از شاخه های این درختان چیشده می شود، حاصل مراقبت، عشق و صبر کشاورزانی است که سال هاست زمین را زنده نگاه داشته اند.

در این میان شهرستان کوهپایه با بهره بردن از رشته های قنوات در گوشه گوشه خود همه ساله در این فصل شاهد برداشت انواع بادام است.

رضا توکلی در گفت‌وگو با خبرنگار الماس‌خبر اظهار کرد: برداشت این محصول معمولاً در اواخر تیرماه و اوایل مردادماه انجام می‌شود؛ میزان برداشت از درخت بادام بستگی به دما و سرمازدگی و البته تر سالی یا خشک‌سالی دارد.

این کشاورز کوهپایه ‌ای گفت: اگر این اتفاق نیفتد محصول خوبی برداشت می‌کنیم. اما امسال به دلیل وقوع سرمازدگی تنها حدود ۱۰۰ کیلوگرم بادام از هر ۵۰ درخت برداشت کردیم که محصول بسیار کمی است.

توکلی ادامه داد: ما بادام را به‌صورت دستی برداشت می‌کنیم به این شکل که با استفاده از یک چوب بلند به شاخه‌های درخت ضربه می‌زنیم تا بادام‌ها از درخت جدا شده و روی زمین بیفتد سپس این بادام‌ها را جمع‌آوری می‌کنیم.

رضا توکلی گفت: معمولاً دو تا سه نفر برای جمع‌آوری بادام کافی است؛ یک نفر با چوب به درخت می‌زند و یک یا دو نفر دیگر مشغول جمع‌کردن محصول می‌شوند.

وی اذعان کرد: البته اگر تعداد افراد بیشتر باشد کار سریع‌تر و راحت‌تر پیش می‌رود؛ در این کار بیشتر از اعضای خانواده کمک می‌گیریم و گاهی نیز از دوستان و آشنایان درخواست کمک می‌کنیم.

توکلی ادامه داد: بعد از جمع اوری بادام ها پوست بیرونی آن را جدا می کنیم و برای خشک کردن در فضای باز و زیر نور افتاب پهن می‌کنیم.

این کشاورز کوهپایه ای بیان کرد: بادام ها چند روز در همین حالت قرار می‌گیرند تا کاملا خشک شوند و آماده مصرف یا فروش شوند.

بادام یک محصولات شهرستان کوهپایه است که خشکسالی بخش عمده تولید این محصول را تحت شعاع قرار داده است

انتهای پیام/ م